Delia acuzata de plagiat si de faptul ca isi indeamna fanii sa consume alcool! Iata care a fost reactia artistei!

Delia acuzata de plagiat si de faptul ca isi indeamna fanii sa consume alcool! Iata care a fost reactia artistei!

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Delia a lansat in urma cu cateva zile videoclipul celui mai recent single al sau, "Da mama", materialul bucurandu-se deja de aproape 3 milioane de vizualizari pe YouTube, o adevarata performanta pentru un artist din Romania. Pe langa laude si aprecieri insa, "Da, mama" a reusit sa starneasca valuri de controverse, cantareata fiind acuzata de plagiat dar si de faptul ca versurile piesei incurajeaza consumul de alcool in randul tinerilor.

Nu putini au fost cei care au sustinut ca linia melodica a single-ului "Da, mama" seamana extrem de mult cu cea a piesei "Sing for the moment" a lui Eminem (cantec la randul sau inspirat dupa "Dream on" - Aerosmith). 

Cu siguranta, Mircea Badea nu a fost singurul care a sesizat aceasta asemanare intre piesele mai sus mentionate, insa a fost primul care a tras un semnal de alarma acuzand-o pe Delia de plagiat. In stilul sau caracteristic, jurnalistul a mentionat ca atunci cand a ascultat pentru prima oara "Da, mama" a crezut ca este un "cover" dupa hit-ul rapperului Eminem, "Sing for the moment" .

 

Nu a durat mult pana cand subiectul sa fie preluat de toate canalele media, care au cerut parerile compozitorilor Cristian Faur si Horia Moculescu. Amandoi au recunoscut ca intre cele single-ul Deliei si celalate doua piese ("Sing for the moment" si "Dream on") exista  mici asemanari: "Din nefericire, refrenul se bucura de aceleasi motive muzicale cu cele din creatia Aerosmith, bineinteles transpuse intr-o alta tonalitate", a marturisit Cristian Faur. Si Horia Moculescu este de acord cu acest lucru, insa a tinut sa mentioneze ca nu poate fi vorba despre un plagiat: "E adevarat, exista o oarecare asemanare, dar cred ca este intamplatoare, cele doua piese dezvoltandu-se independent, inainte si dupa pasajul incriminat. Cert este ca nu este plagiat".

Insa acuzatiile de plagiat nu sunt singurele care i se aduc artistei. Versurile "Da, mama/ Sunt beata/ Pentru ca altfel nu il pot uita/ Si n-am nevoie de iertarea ta/ Nu-mi spune ca n-ai fost si tu asa, candva", au atras atentia internautilor care sunt de parere ca, pe aceasta cale, Delia nu face altceva decat sa transmita tinerilor ca este in regula sa apeleze la alcool pentru a uita de probleme. Invitata la emisiunea "Acces direct", artista a tinut sa lamureasca cu privire la adevaratul mesaj al piesei: "Nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni. Nu ma asteptam sa trezeasca atatea controverse. In ceea ce priveste alcoolismul, nu cred ca s-a descoperit bautura cu melodia asta", a explicat aceasta.

Mai mult decat atat, vedeta s-a folosit de contul sau de Instagram pentru "a face lumina" in acest caz. Pe langa opinia unui blogger destul de cunoscut in lumea virtual, legata de mesajul piesei "Da, mama", Delia a tinut sa le arate fanilor sai ca nu este singurul artist care canta despre... bautura, dand cateva exemple solide.

Delia a reamintit gurilor rele de piese precum "Uite asa as vrea sa mor" si "Cu paharelul dupa mine", ambele apartinand regretatului Gica Petrescu sau "Lasa-ma sa beau" - Parazitii, artista tinand sa mentioneze pe aceasta cale ca asa-zisele cantece de pahar au existat si inca mai exista. 

Fiindca Delia a mai fost acuzata si de faptul ca prin prisma versurilor piesei "Da, mama", instiga la violenta si perversiune, ea a mai revenit cu un alt exemplu: piesa "Da mama cu biciu-n mine" a artistei Gabi Lunca.


Cat despre faptul ca single-ul sau este plagiat, Delia a dezvaluit pe Facebook care a fost adevarata sa sursa de inspiratie atunci cand a compus "Da, mama" si anume celebrul cantec "Bun ii vinul ghiurghiuliu" al Mariei Tanase.

Tu ce parere ai despre acest subiect? Esti de acord cu acuzatiile care i se aduc Deliei?

Foto: facebook, instagram

Articolul urmator
Nicu Paleru a vorbit deschis despre lupta cu depresia. A recunoscut că multă vreme și-a găsit refugiul în alcool: „Nu vedeam luminița de la capătul tunelului”
Nicu Paleru a vorbit deschis despre lupta cu depresia. A recunoscut că multă vreme și-a găsit refugiul în alcool: „Nu vedeam luminița de la capătul tunelului”
Ce alcool ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce alcool ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.