Dupa Angelina, o alta vedeta marturiseste: Si eu am gena canceroasa!

Dupa Angelina, o alta vedeta marturiseste: Si eu am gena canceroasa!

Eugenia Dinescu, redactor

Angelina Jolie a reusit sa uimeasca, dar mai ales sa inspire o multime de femei prin decizia de a se supune unei duble mastectomii in urma cu doi ani, urmata de recenta operatie de extirpare a ovarelor si trompelor uterine. Dupa ce vietile mamei, bunicii si matusii lui Angelina au fost curmate de necrutatorul cancer ovarian, Angie este determinata sa nu permita ca acelasi lucru sa o desparta de copiii sai, iar eforturile sale pentru a mari gradul de constientizare asupra acestui flagel au reusit sa o sa transforme intr-un model pentru milioane de femei.  Iar una dintre femeile pentru care Angelina a devenit un model este chiar Kelly Osbourne, fiica celebrului rocker Ozzy Osbourne si sotiei acestuia, Sharon.

Kelly a dezvaluit in cadrul emisiunii “The Talk” ca si ea este purtatoarea genei mutante care mareste riscul de a dezvolta forme de cancer, planuind sa urmeze, precum Angelina, calea interventiilor chirurgicale cu scop preventiv pentru a se asigura ca nu va fi rapusa in viitor de aceeasi boala. “Mama ne-a obligat pe toti sa ne testam dupa ce a aflat ca are aceasta gena si a facut operatia de mastectomie”, a marturisit Kelly, in aceeasi emisiune in care Sharon si-a pierdut un dinte in direct.

“Informatia este putere”, spunea Angelina in editorialul semnat in revista americana Time, iar Kelly a dovedit ca impartaseste aceeasi viziune: “Sunt suta la suta de acord cu decizia ei. Stiu ca in cele din urma si eu va trebui sa fac acelasi lucru, iar daca voi avea copii, vreau sa fiu prezenta in cresterea lor. Imi doresc sa le fiu alaturi si sa ii sprijin in orice fel pot”, a continuat Kelly.

Iar momentele grele din viata Angelinei, pe care actrita a decis sa le impartaseasca intregii lumi, i-au castigat admiratia lui Kelly: “Este un lucru pentru care o aplaud pe Angelina, pentru ca reuseste sa atraga atentia asupra acestei probleme si mai multi oameni se vor duce acum sa se testeze”, spune Kelly, care  sustine eforturile Angelinei de a-i face pe oameni sa constientizeze pericolele semnalate de prezenta anumitor gene mutante sau a markerilor genetici care fac unele persoane sa fie mai susceptibile in fata cancerului.

Desi niciuna dintre femeile din familia Osbourne nu a suferit nicio forma de cancer ovarian sau cancer de san, Sharon a fost diagnosticata cu cancer de colon in 2002. Sotia lui Ozzy a reusit sa invinga boala dupa doua interventii chirurgicale, iar lupta sa impotriva cancerului a fost surprinsa si in reality showul pe care il realizau in acel moment, “The Osbournes”. Testele genetice efectuate de Sharon dupa operatie au confirmat faptul ca era purtatoarea genei BRCA1, la fel ca Angelina. Nici Sharon nu a ezitat atunci si a optat, precum Angelina, sa se supuna imediat unei operatii de dubla mastectomie.

Tu ce parere ai despre planurile lui Kelly Osbourne?

Articolul urmator
Roxana Ciuhulescu regretă pictorialul din revista „Playboy" de acum 22 de ani. Vedeta susține chiar că a fost păcălită: „Mi-am luat-o în bot."
Roxana Ciuhulescu regretă pictorialul din revista „Playboy" de acum 22 de ani. Vedeta susține chiar că a fost păcălită: „Mi-am luat-o în bot."
Ai stofa de vedeta?
Incepe quiz
Ai stofa de vedeta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.