Iata lista castigatorilor de la BRIT Awards

Iata lista castigatorilor de la BRIT Awards

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

In seara de 25 februarie a avut loc unul dintre cele mai asteptate evenimente din Marea Britanie, gala BRIT Awards. Echivalentul spectacolului american, Grammy Awards, decernarea premiilor Brit aduna an de an laolalta crema showbiz-ului britanic si nu numai, in inima Londrei, scena galei gazduind momente memorabile.

Si de aceasta data, artistii celebri pe intreg mapamondul au daruit publicului spectacole de neuitat. Kanye West a fost artistul surpriza al evenimentului, acesta oferindu-le spectatorilor un show care a starnit destul de multe controverse. Kanye a  interpretat in premiera noul sau single, "All Day", fanii sai fiind profund dezamagiti de decizia producatorilor de a cenzura fragmente intregi din piesa, intrucat contineau expresii obscene si vulgare.

O alta surpriza a fost Taylor Swift, care le-a oferit celor prezenti cel mai provocator spectacol, ea cantand cea mai recenta piesa a sa, "Blank Space".

Insa aceste show-uri au palit in fata prestatiei memorabile a Madonnei. In timp ce interpreta noul sau single, "Living for Love", regina muzicii pop a cazut pe spate.

Sa nu uitam insa de adevaratul scop al galei BRIT Awards: acela a de a rasplati succesul artistilor britanici, care au cunoscut un succes fulminant la nivel mondial. Printre marii castigatori ai serii trecute, s-au numarat Sam Smith si, bineinteles, Ed Sheeran. Amandoi au plecat acasa cu cate 2 trofee. Ed Sheeran, interpretul memorabilelor piese "I see fire" si "Thinking out loud", a castigat premiul pentru "Cel mai bun artist" si pentru "Cel mai bun album al anului", materialul sau discografic, "X" , fiind albumul cu cele mai mari vanzari din anul 2014, distribuindu-se in peste 1.9 milioane de copii in Marea Britanie si in 5.8 milioane de exemplare in intreaga lume.

Sam Smith, care a fost nominalizat la 5 categorii, a castigat la randul sau, tot 2 premii: Global Succes Award si British Breakthrough Act. Nu e de mirare, avand in vedere ca primul sau single, in colaborare cu Naughty Boy, "La La La", a debutat pe primele locuri in clasamentele din intreaga lume. Urmatoarea piesa, "Money on my mind" a ajuns de asemenea pe primul loc in topurile britanice, in timp ce cunoscuta piesa "Stay With Me", i-a asigurat lui Sam Smith succesul international. Primul lui album, "In the lonely hour", lansat in luna mai a anului 2014, s-a vandut in peste 3.390.500 copii in intreaga lume.

Printre marii castigatori ai serii, se mai numara si trupa One Direction. Cei 5 membri au castigat premiul pentru "Cel mai bun videoclip al anului". Trofeul pentru "Cel mai bun single" i-a revenit lui Mark Ronson, un nume prezent pe buzele noastre datorita piesei "Uptown funk", un featuring cu Bruno Mars.

Iata cum arata intreaga lista a castigatorilor:

CEL MAI BUN ARTIST DE ORIGINE BRITANICA: Ed Sheeran
CEA MAI BUNA ARTISTA DE ORIGINE BRITANICA: Paloma Faith
CEL MAI BUN GRUP BRITANIC: Royal Blood
CEL MAI BUN ALBUM: Ed Sheeran - X
BRITISH BREAKTHROUGH: Sam Smith
CEL MAI BUN SINGLE LA NIVEL MONDIAL: Mark Ronson ft Bruno Mars - Uptown Funk
CEL MAI BUN VIDEOCLIP AL ANULUI: One Direction - You And I
CEL MAI BUN GRUP INTERNATIONAL: Foo Fighters
CEA MAI BUNA ARTISTA INTERNATIONALA: Taylor Swift
CEL MAI BUN ARTIST INTERNATIONAL: Pharrell Williams
CRITICS' CHOICE: James Bay

Tu ce parere ai despre lista castigatorilor? Dar despre momentele din cadrul celui mai mare eveniment britanic, BRIT Awards?

Foto: Splashnews, Brits.co.uk, Instagram

Articolul urmator
Vedetele din România care au ținut posturi extreme! De ce au ales să consume doar apă o perioadă îndelungată
Vedetele din România care au ținut posturi extreme! De ce au ales să consume doar apă o perioadă îndelungată
Ce spune lista ta de prieteni de pe facebook despre tine?
Incepe quiz
Ce spune lista ta de prieteni de pe facebook despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.