Leonardo DiCaprio vrea sa gaseasca Balena Singuratica! A facut o donatiei de 50.000$!

Leonardo DiCaprio vrea sa gaseasca Balena Singuratica! A facut o donatiei de 50.000$!

Eugenia Dinescu, redactor

Despre Leonardo DiCaprio se vorbeste mult in postura de actor si potential iubit al Rihannei, insa nu foarte multi stiu ca protagonistul din “Lupul de pe Wall Street” este si un activist infocat pentru protectia mediului. Dupa ce a donat sume importante proiectelor de conservare a mediului, angajandu-se chiar sa doneze 7 milioane de dolari in urmatorii doi ani proiectelor de ocrotire a oceanului, actorul de 40 de ani a mai acumulat putina karma pozitiva in urma donatiei de 50.000 de dolari pentru documentarul “The Loneliest Whale”.

Starul serialului “Entourage”, Adrian Grenier,  a demarat un proiect de croudsourcing, prin intermediul platformei Kickstarter, pentru a strange cei 300.000 de dolari necesari productiei documentarului “The Loneliest Whale”, iar multumita lui Leo, obiectivul a fost atins chiar in ultimele 24 de ore. Mai mult decat atat, implicarea lui Leo trebuie sa fi ridicat si gradul de constientizare al publicului larg, campania de strangere a fondurilor reusind sa depaseasca obiectivul setat initial, cu peste 105.000 de dolari. 

“The Loneliest Whale” (“Balena Singuratica”), va documenta incercarile de a gasi balena supranumita 52, un specimen care si-a castigat acest nume deoarece frecventa la care emite sunete in ocean este 52 Hz, o frecventa pe care nicio alta balena nu o poate intercepta. 52 a fost identificata in 1989, dupa ce Fortele Marine Americane au reperat un semnal neobisnuit si au realizat ca sursa trebuie sa fie o singura balena. Se crede ca 52 a trait singura intreaga viata, incercand sa interactioneze cu alte balene, insa specialistii in biologie marina considera ca semnalele emise pe aceasta frecventa nu vor reusi niciodata sa fie interceptate de alti membri ai aceleiasi specii, care emit pe o frecventa cuprinsa intre 17-18 Hz.


In mod legitim, iubitorii de animale ar putea fi ingrijorati de intruziunea unei echipe de filmare in viata balenei singuratice, insa echipa de productie ne asigura ca nu vor deranja echilibrul lui 52 in cursul filmarii. Intrebati daca vor incerca sa comunice cu balena folosind aceeasi frecventa, producatorul Josh Zeman a declarat: “Nu cred ca suntem in masura sa emitem frecvente in efortul de a comunica cu 52 in aceasta maniera. Noi nu incercam sa controlam lumea in niciun fel, sau sa oferim sperante false”. Scopul documentarului expeditiei este unul stiintific, care va incerca sa confirme sau sa infirme ipoteza conform careia 52 ar fi un hibrid, iar monitorizarea acustica a specimenului ar “aduce o valoare enorma stiintei”, considera Zeman.

Mai mult decat atat, Leonardo DiCaprio a fost prompt in a raspunde strigatului balenei pentru ca un alt obiectiv al documentarului este sa determine si efectele poluarii fonice a oceanelor. Poluarea fonica ar putea fi motivul din spatele fenomenului esuarii in masa pe uscat a animalelor marine, cat si a surditatii balenelor, asa ca “The Loneliest Whale” are toate sansele sa cauzeze reverberatii si in randul publicului.

Tu ce crezi despre povestea Balenei Singuratice?
Articolul urmator
Dramele prin care a trecut familia lui Mihai Trăistariu. Artistul a făcut mărturisiri sfâșietoare despre trecutul care încă îi urmărește pe el și pe frații săi
Dramele prin care a trecut familia lui Mihai Trăistariu. Artistul a făcut mărturisiri sfâșietoare despre trecutul care încă îi urmărește pe el și pe frații săi
Cu ce personaj interpretat de Leonardo DiCaprio te potrivesti?
Incepe quiz
Cu ce personaj interpretat de Leonardo DiCaprio te potrivesti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.