Peste 60.000 de oameni vor sa-l scoata pe Kanye dintr-un festival de muzica

Peste 60.000 de oameni vor sa-l scoata pe Kanye dintr-un festival de muzica

Eugenia Dinescu, redactor

Vestea ca rapperul Kanye West va fi cap de afis la Festivalul de la Glastonbury a infuriat o multime de rockeri – mai precis, peste 61.000 de persoane au semnat o petitie impotriva prezentei lui in line-up, considerand ca un artist hip-hop nu are nimic in comun cu Festivalul de la Glastonbury, din Marea Britanie. Cu atat mai putin Kanye West, a carui reputatie tinde sa divida publicul in doua mari tabere: unii il considera un “geniu”, altii il detesta.

Petitia initiata de britanicul Neil Lonsdale ii incita pe opozantii lui Kanye, care intentioneaza sa lanseze un joc video, spunand ca sotul lui Kim Kardashian este “o insulta la adresa amatorilor de muzica din toata lumea. Am cheltuit o multime de bani pentru a participa la Glastonbury si din acest motiv, ne asteptam la un anumit nivel de entertainment”.

Fanii Festivalului de la Glastonbury par sa idolatrizeze imaginea de rockstar creata de Led Zeppelin, The Doors sau The Rolling Stones, considerand ca hip-hop-ul nu este un gen ce poate fi considerat “muzica”. Ignorand diferitele, insa nu mai putin valoroasele sau dificilele, abilitati pe care muzica rap le implica, opozantii lui Kanye au reactionat categoric: “Kanye este jalnic. Vreau sa vad un artist adevarat. Pe cineva ca Beck”, spune cineva, in timp ce un alt opozant al lui Kanye este deranjat de ego-ul sau: “Kanye crede ca face un fel de serviciu public cu cariera sa. Spune ca este un fel de soldat. Ca soldat pot sa spun ca aceasta a fost picatura care a umplut paharul, este un egocentric, prost, badaran si un muzician dezastruos.” “Ar trebui sa se limiteze la a o urmari pe Beyonce”, spune cineva, in timp ce un alt comentator se “teme ca scena s-ar putea prabusi sub greutatea ego-ului sau”.

In afara controversei legate de prezenta unui cantaret hip-hop in lista artistilor care vor concerta la Glastonbury, un festival care si-a creat reputatia unui eveniment dedicat artelor folk si diferitelor subgenuri ale muzicii rock, reactii puternice au venit si din partea celor care si-au achizitionat deja biletele in valoare de 225 lire sterline (aproximativ 1400 lei) inca din luna octombrie, cand prezenta niciunui artist din line-up nu fusese confirmata. In 2008, Jay-Z a fost primul artist hip-hop care a cantat vreodata la Glastonbury, o decizie a organizatorilor care, de asemenea, nu a fost lipsita de controverse.

Festivalul de a Glastonbury s-a lansat in 1970, imediat dupa moartea lui Jimi Hendrix. Daca la inceput  Festivalul era dedicat unui numar de 1.500 de oameni care plateau suma de 1 lira in schimbul participarii la eveniment si se bucurau de lapte gratuit oferit de vacutele de la Worthy Farm, locatia unde evenimentul se desfasoara, in prezent Festivalul de la Glastonbury atrage peste 135.000 de oameni in fiecare an, iar artistii din line-up acopera o plaja intreaga de genuri, de la rock indie la grime si electro.

In cazul in care cei 61.000 de semnatari ai petitiei nu vor reusi sa-l alunge pe Kanye de la Worthy Farm, publicul prezent la Festival se va putea delecta totusi cu concertele sustinute de Lionel Richie si Foo Fighters, singurii artisti a caror prezenta la Glastonbury fost confirmata pana in acest moment. Tu ce parere ai despre reactiile opozantilor lui “Yeezus”?  

Articolul urmator
Povestea de viață a lui Ovidiu Lipan Țăndărică. Și-a riscat viața pentru a-și câștiga libertatea de exprimare în muzică
Povestea de viață a lui Ovidiu Lipan Țăndărică. Și-a riscat viața pentru a-și câștiga libertatea de exprimare în muzică
Cu ce vedeta din muzica te identifici?
Incepe quiz
Cu ce vedeta din muzica te identifici?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.