Tot ce trebuie sa stii despre divortul dintre Tom Cruise si Katie Holmes

Tot ce trebuie sa stii despre divortul dintre Tom Cruise si Katie Holmes

Redactor Divahair.ro

Divortul dintre Katie Holmes si Tom Cruise a declansat toate radarele presei, luate prin surprindere de ceea ce parea a fi o relatie solida si de lunga durata. Cum ne-au obisnuit deja cuplurile etichetate drept longevive pe cameleonicul taram hollywoodian, in spatele despartirilor se afla, uneori, aceleasi motive pe care le invoca si cuplurile mai putin faimoase, ajunse in instanta pentru a pune punct uniunii lor. In cazul lui Katie si al celebrului actor din Top Gun, lucrurile sunt diferite, imbracand chiar o tenta de bizar, ceea ce face, bineinteles, deliciul tabloidelor.

Un razboi al doctrinelor religioase la Hollywood: Tom Cruise, Katie Holmes si biserica scientologica


Katie Holmes a inaintat actele de divort in New York, in timp ce Cruise locuieste temporar in Islanda, unde filmeaza noua sa pelicula cinematografica. Motivul? Katie se teme ca Tom o va trimite pe Suri, fetita lor in varsta de 6 ani, la Sea Organisation, o asociatie a scientologilor infiinta in 1968 de L. Ron Hubbard, renumita pentru promovarea celor mai complexe si savante principii ale acestei doctrine. Copiii adeptilor acestei ideologii pot fi trimisi, de la varsta de 5 ani, sa locuiasca aici, departe de parintii lor, si sa primeasca o educatie corespunzatoare, in conformitate cu valorile si teoriile scientologice. Tot la aceasta varsta, copiii scientologilor sunt supusi unui test cu detectorul de minciuni, e-metru, si sfatuiti sa isi marturiseasca secretele, fobiile si gandurile.

Nu este niciun secret devotamentul lui Cruise pentru aceasta biserica, care sustine ca oamenii sunt fiinte nemuritoare, care si-au uitat adevarata natura, dar pe care o pot redescoperi prin cursurile de tip "audit", rememorarea si depasirea experientelor traumatizante din trecut. De-a lungul anilor, actorul din Misiune Imposibila a facut numeroase donatii pentru sustinerea studiilor scientologice si i-a promovat deschis valorile in toate interviurile.  Iar Katie a parut intotdeauna ca isi sustine sotul din umbra, simuland adesea ca imbratiseaza aceleasi principii ale scientologiei. Nunta sa cu Tom s-a desfasurat in parametrii specifici scientologiei iar, in primii ani ai relatiei cu actorul din Top Gun, Katie a fost insotita pretutindeni de Jessica Rodriguez, un membru influent si cu vechime in organizatia scientologica. Timpul insa nu a reusit sa anuleze principiile romano-catolice, religia in spiritul careia actrita a fost crescuta si educata. Iar ideea de a o trimite pe Suri departe de casa, pentru a fi izolata in vederea indoctrinarii scientologice, a fost prea mult pentru Katie.

In special tinand cont de afirmatiile unor fosti membri ai Bisericii Scientologice (printre care se numara si actorul premiat cu Oscar, Paul Haggis), care au condamnat in repetate randuri principiile dictatoriale si stilul militar in care se desfasoara activitatea  in cadrul Sea Organisation. Scopul acesteia este "restaurarea moralitatii in lumea contemporana", iar membrii acesteia semneaza un contract pe un miliard de ani, care simbolizeaza imbratisarea si dedicarea eterna pentru aceasta cauza.

Mania persecutiei, o "doctrina scientologica"

Prin urmare, convingerile religioase ale actorului vor fi pionul central in batalia care se anunta a fi divortul anului 2012. Consilierul celebritatilor Mike Paul a declarat ca echilibrul emotional al lui Suri, aflata la o varsta la care asimileaza usor principii educationale si judecati de valoare, va fi principalul argument invocat de Katie, care este hotarata sa obtina custodie deplina. Nu este o coincidenta faptul ca actrita si-a stabilit resedinta in New York, unde legile favorizeaza custodia deplina pentru unul dintre parinti, spre deosebire de state precum California, unde custodia este impartita. Katie s-a mutat in Manhattan, abandonand resedinta lor comuna din Los Angeles, in timp ce Cruise s-a stabilit in Beverly Hills.

Aventura nu se sfarseste aici. Zilele trecute, Holmes a semnalat politiei prezenta unui Mercedes SUV in fata apartamentului sau, declarandu-si convingerea ca membrii scientologi o tin sub supraveghere. Cei doi barbati din masina nu detineau, intr-adevar, camere foto, ceea ce a exclus posibilitatea unui exercitiu de tip paparazzo, insa autoritatile nu au confirmat, pana in prezent, ca acestia apartin organizatiei scientologice. Katie este convinsa ca scientologii o vor urmari si persecuta consecvent chiar si dupa incheierea divortului, cum a fost cazul fostei sotii al lui John Travolta (un alt scientolog dedicat).

Contactul prenuptial, o noua batalie intre avocati

O alta problema intens evocata in cadrul acestui divort o reprezinta impartirea averii.  

Daca in prima faza se zvonea ca actrita ar avea dreptul la cel putin 35 milioane de lire sterline, se pare ca ea nu va primi mai mult de 2 milioane pentru fiecare an de casatorie (5 ani, in total), din averea actorului, estimata la mai mult de 180 milioane de lie sterline.

Reprezentantii lui Holmes au afirmat ca vedeta nu are nevoie de banii sotului, fiind implicata, la randul sau, in numeroase proiecte, atat la Hollywood, cat si pe Broadway, insa aceasta va solicita o pensie alimentara substantiala pentru Suri.

Purtatorii de cuvant ai lui Cruise nu au facut inca nicio declaratie in legatura cu divortul care promite sa dobandeasca proportii demne de Hollywood.



 
Articolul urmator
George Nicolescu se confruntă cu probleme de sănătate tot mai mari. "Mă supără multe, mă supără sănătatea. Trebuie să fiu atent ce fac cam la tot"
George Nicolescu se confruntă cu probleme de sănătate tot mai mari. "Mă supără multe, mă supără sănătatea. Trebuie să fiu atent ce fac cam la tot"
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate
Incepe quiz
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.