Un fenomen viral ingrijorator: mii de oameni se desfigureaza pentru a arata precum Kylie Jenner!

Un fenomen viral ingrijorator: mii de oameni se desfigureaza pentru a arata precum Kylie Jenner!

Eugenia Dinescu, redactor

Daca ai fost surprinsa sa afli ca mezina familiei Kardashian, Kylie, isi contureaza buzele timp de 40 de minute, trendul care s-a aflat in ultimele zile pe buzele tuturor te poate soca: o multime de tineri au incercat sa isi mareasca artificial volumul buzelor cu ajutorul suctiunii aerului dintr-un recipient, creand astfel fenomenul viral #KylieJennerLipChallenge.

Medicii avertizeaza ca tehnica de marire a buzelor cu ajutorul unui pahar de shot sau al unei sticle de plastic poate avea repercursiuni grave, insa tinerii nu par sa fie afectati de posibilitatea vanatailor din jurul gurii, zgarieturilor, cicatricilor sau depigmentarii permanente. Procedeul implica suctiunea aerului dintr-un recipient inchis, iar vacuumul creat redirectioneaza fluxul de sange in buze, care isi maresc volumul considerabil. Rezultatele nu dureaza foarte mult, buzele pastrandu-si noile dimensiuni pentru un interval de cateva ore, insa poate aduce o serie de consecinte persistente: vasele capilare din jurul gurii se sparg, iar durerea si disconfortul cauzate pot ramane pentru cateva zile.

“Noul trend al maririi buzelor intr-un mod artizanal este absolut ingrijorator”, spune chirurgul dermatolog Dendy Engelman, citat de publicatia Seventeen.com. “Pe langa durerea considerabila, inflamatiile si vanataile capatate in urma procesului de suctiune, exista riscul desfigurarii permanenta, dupa incercari repetate”.

Mai mult decat atat, acolo unde exista o nesiguranta, exista si o oportunitate de afaceri, iar cateva companii de beauty au sesizat potentialul procedeelor DIY pentru marirea buzelor, lansand pe piata dispozitive care te ajuta sa obtii buze XXL in cel mai scurt timp. Din pacate, rezultatele sunt uneori de-a dreptul dezastruoase, iar retelele de social media abunda in exemple graitoare:



Chiar si barbatii au fost tentati de posibilitatea unor buze mai mari, dar efectul nu a fost cel scontat:

De asemenea, amploarea fenomenului pare sa fi scapat de sub control, tot mai multi copii supunandu-se acestui procedeu destul de dureros:

Nu doar medicii sunt cei care ii descurajeaza pe cei tentati de posibilitatea unor buze mai mari sa ia parte la aceasta provocare, dar si Kylie Jenner. Sora de 17 ani a lui Kim Kardashian a publicat o serie de tweet-uri in care si-a facut cunoscut punctul de vedere asupra fenomenului viral care ii poarta numele: “Nu sunt aici pentru a incuraja oamenii/fetele tinere sa arate ca mine sau sa le fac sa creada ca acesta este felul in care trebuie sa arate”, a spus ea, adaugand ca isi doreste sa “incurajeze oamenii/fetele tinere sa fie ele insele si sa nu le fie frica sa experimenteze cu propriul look”. Insa aceste experimente au adesea rezultate dezastruoase, iar compilatia celor mai tulburatoare dintre ele demonstreaza acest lucru:

Diva Hair ti-a pregatit cateva modalitati mult mai sigure pentru a obtine cele mai bune rezultate daca esti tentata de un look á la Kardashian: obtine si tu un machiaj in stilul lui Kim, creeaza iluzia de buze mai mari si invata tehnicile pentru conturarea pometilor, in doar cativa pasi!

Articolul urmator
Cum arată vila de lux a Claudiei Pătrășcanu: „Cred că voi dormi cu băieții mei până la 18 ani”
Cum arată vila de lux a Claudiei Pătrășcanu: „Cred că voi dormi cu băieții mei până la 18 ani”
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni
Incepe quiz
Testul de geografie pe care îl trec doar 4% dintre oameni

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.