Veste cumplită de la autoritățile medicale! Românii, obligați să poarte mască și în aer liber!

Veste cumplită de la autoritățile medicale! Românii, obligați să poarte mască și în aer liber!

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Pe fondul creșterii numărului de infecții cu coronavirus, unele autorități medicale propun purtarea măștii și în exterior, nu doar în spațiile închise. Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, arată că acest lucru ar trebui să se întâmple mai ales în zonele foarte aglomerate. 

oameni masca

Este vorba în special de zonele turistice, unde distanțarea recomandată de experți nu este respectată. Rafila declară că acestea pot deveni adevărate focare de infecție care pot duce la răspândirea virusului în comunitate. 

„În general zonele turistice sunt niște surse posibile pentru răspândirea infecției, mai ales dacă se desfășoară un turism mai puțin organizat. (...)

Noi spunem că masca se folosește în spații închise sau în mijloace de transport. Dacă în aer liber este o foarte mare aglomerație, iar acea distanță minimă de un metru și jumătate în mod evident nu este respectată, atunci și spațiul acesta liber devine propice pentru transmiterea bolii.”

Distanțare sau introducerea măștii în spațiul public

Declarațiile lui Rafila au apărut după difuzarea imaginilor cu supraaglomerația de pe plajele sălbatice din Biosfera Deltei Dunării, unde lumea nu respecta nici o măsură de precauție. Specialistul are încredere că oamenii ar putea fi convinși să se distanțeze sau să poarte mască, iar dacă nu se face acest lucru, este necesară o acțiune mai fermă din partea autorităților. 

masca plaja

”O atitudine mai fermă din partea autorităților care să împiedice aglomerațiile mari de oameni se poate lua. Adică, noi am stabilit un număr de persoane care pot să stea împreună, iar dacă discutăm de 5, 6 persoane, iar acolo sunt 600... Vă dați seama că s-ar putea încerca convingerea oamenilor, că nu trebuie să intrăm în zona măsurilor coercitive. Dacă avem suficientă abilitate cred că există posibilitatea să îi convingem pe oameni să se depărteze și să evite aglomerația excesivă”, a declarat Rafila pentru Digi24.

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Ce amendă riscă românii care își abandonează animalele de companie
Ce amendă riscă românii care își abandonează animalele de companie
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten
Incepe quiz
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.