Veste tulburătoare: un tigru de la un Zoo din New York, depistat cu coronavirus

Veste tulburătoare: un tigru de la un Zoo din New York, depistat cu coronavirus

Cristina Gherghina

Dacă până acum autoritățile susțineau că animalele nu sunt puse în pericol de virusul periculos, iată că un tigru de la grădina zoologică din Bronx, New York, a fost depistat cu noul coronavirus. Din câte se știe, acesta este primul caz întâlnit la animale din SUA, potrivit abcnews.com.

Nadia, o femelă în vârstă de 4 ani a fost testată după ce îngrijitorii au observat că tușește. Au fost recoltate probe de la alți 6 tigri și lei care au prezentat simptome specifice COVID-19. 

Din câte se știe, felinele au fost infectate de un îngrijitor asimptomatic. Tocmai de aceea, experțiii le recomandă persoanelor bolnave de COVID-19 să păstreze distanța față de animale. 

tigru coronavirus

Rezultatele descoperite ridică mari semne de întrebare, având în vedere că până acum nu se știa că animalele pot contracta acest virus. 

Citește și Alertă în Ucraina! Un incendiu puternic în zona fostei centrale nucleare de la Cernobîl a crescut nivelul radiațiilor

"Nu există nici o dovadă care sugerează că animalele pot răspândi virusul la oameni"

Departamentul de Agricultură al SUA, care a confirmat rezultatul testului Nadiei, a declarat că nu există cazuri cunoscute de virus la animalele de companie sau la animalele domestice din SUA.

„Nu există, în acest moment, nicio dovadă care sugerează că animalele pot răspândi virusul la oameni sau că pot fi o sursă a infecției în Statele Unite”, a spus dr. Jane Rooney, medic veterinar reprezentant USDA, Departamentul Agriculturii al Statelor Unite ale Americii.

Tigroaica Nadia, sora ei Azul, doi tigri Amur și trei lei africani prezintă simptome specifice COVID-19, precum tuse uscate, respirație șuierătoare și pierderea poftei de mâncare, a spus dr. Paul Calle, medicul veterinar șef al grădinii zoologice.

Citește și Semne că ești infectat cu COVID-19

Reprezentanții grădinii zoologice au declarat că animalele vor fi ținute sub observație pentru a vedea cum va evolua virusul, deoarece nu se știe cum reacționează diferite specii la noile tipuri de infecții. 

Până în momentul de față, două pisici au fost testate pozitiv cu coronavirus, primul caz din lume fiind în Belgia, iar al doilea în Hong Kong. Tot în Hong Kong, doi câini au fost confirmați cu noul coronavirus. Cu toate acestea, experții susțin că nu există dovezi până acum că animele de companie pot transmite virusul la oameni.

Surse foto: Istock

Articolul urmator
O femeie de 30 de ani și-a pierdut cunoștința din senin în aeroport și a murit fulgerător. A lăsat în urmă trei copii și o familie îndurerată
O femeie de 30 de ani și-a pierdut cunoștința din senin în aeroport și a murit fulgerător. A lăsat în urmă trei copii și o familie îndurerată
Ce personaj din Grey`s Anatomy esti?
Incepe quiz
Ce personaj din Grey`s Anatomy esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.