Workshop-urile IED continuă la V Fair: Handle with care: the new fashion dimension

Workshop-urile IED continuă la V Fair: Handle with care: the new fashion dimension

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Workshop-urile IED continuă la V Fair: Istituto Europeo di Design aduce o temă ‘fierbinte’ la cel de-al doilea workshop organizat împreună cu V fair pentru creativii din România: Handle with care: the new fashion dimension

Când? Luni 15 aprilie 2019: 11.00 – 16.00. Unde? Mezanin, strada Actor Ion Brezoianu 23-25 (Palatul Universul)

IEDinROMANIA

IED (Istituto Europeo di Design) este una dintre cele mai prestigioase și active instituții de educație și cercetare, orientată spre modă, design, comunicare vizuală și management. IED este nu doar o școală, ci și o rampă de lansare: colaborează cu peste 200 de branduri internațonale, care contribuie concret, în fiecare an, la programele de formare a studenților.

Giovanni Ottonello, directorul artistic IED, susține pe 15 aprilie, Workshopul Handle with Care: the New Fashion Dimension. Giovanni a fost consultant de imagine pentru Ferragamo, Bottega Veneta, Hugo Boss, Mandarina Duck și mulți alții. Axat, în prezent, pe educație, Giovanni susține seminarii și conferințe în diferite instituții de design și modă, despre teme actuale din sfera de design și artă contemporană.

In 2050, 70% din populația globului va trăi într-un oraș - adică în mediul urban. Asta înseamnă că este necesar să ne reconsiderăm stilul de viață, relațiile dintre spații și culturi diferite, felul în care cumpărăm, consumăm, ne îmbrăcăm. Care este viitorul modei în acest context?

Dacă industria fashion vrea să nu mai fie a doua cea mai poluantă industrie din lume, atunci cuvinte ca „eco ”, „reciclare” sau „sustenabilitate” trebuie să însemne ceva concret. IED a început de mai mult de un an o campanie de awaeness pentru tinerii designeri cu scopul de a găsi idei și soluții care ar putea salva planeta. Workshopul urmărește să pornească de la acest context pentru a crea colecții care ar putea fi vizionare și realiste în același timp.

Structurat în două părți (una teoretică, despre conceptele de durabilitate și sustenabilitate, și una practică, axată pe creare de mood-board-uri și analize de ținută/sezon/identitate), workshopul se finalizează cu o colecție capsulă de 5 piese (la nivel de schiță) care este prezentată de fiecare subgrup celorlalți participanți.

Workshopul are loc luni, 15 aprilie, la Mezanin (str. Actor Ion Brezoianu 23-25), de la ora 11.00 iar participarea se face prin înregistare aici.

Despre V fair (V for VINTAGE până anul trecut):

De 11 ani, cel mai important târg de design contemporan și cultură vintage este într-o continuă evoluție, transformare și adaptare la contextul în care trăim.

Pe 13 și 14 aprilie, a 22-a ediție a târgului V fair (și prima ediție cu noul nume, mai simplu și mai aproape de realitatea momentului) aduce la Palatul Telefoanelor (Calea Victoriei 35) designeri contemporani, colecționari de vintage autentic și studenți de la trei universități de Arte și Design, care își dau întalnire cu un public mereu mai mare, entuziast și curios.
#Vfair #Vworkshop

Articolul urmator
Povestea cutremurătoare a tinerei care și-a găsit sfârșitul în Mangalia. A avut o copilărie grea alături de un tată violent
Povestea cutremurătoare a tinerei care și-a găsit sfârșitul în Mangalia. A avut o copilărie grea alături de un tată violent
Test de cultura de generala din moda: cate stii despre fashion
Incepe quiz
Test de cultura de generala din moda: cate stii despre fashion

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.