7 moduri naturale prin care să ții insectele la distanță vara aceasta

7 moduri naturale prin care să ții insectele la distanță vara aceasta

Redactor Andreea Baluteanu

Vara... ce perioadă mai plăcută pentru a merge la piscină, la un picnic în natură, la un barbecue în pădure? Adevărul e că așteptăm să vină vara doar pentru a ne putea delecta cu toate aceste mici plăceri ale existenței.

Există însă un dușman declarat al tuturor acestor activități: insectele. Cu siguranță ai fost și tu „victimă” a atacului nesuferitelor musculițe, ţânţari sau pureci, dacă trăiești alături de animale de companie. Îți spunem în rândurile de mai jos cum să ții la distanță aceste insecte în mod natural, pentru a te putea bucura de cea mai frumoasă vară din viața ta!

7 soluții naturale împotriva nesuferitelor insecte

Atunci când mergi în parc, insectele roiesc în jurul tău, dar nici acasă parcă nu mai scapi de ele. Există nenumărate soluții, e adevărat, dar specialiștii ne avertizează împotriva spray-urilor bogate în substanțe chimice artificiale, care pot cauza alergii. Natura, pe de altă parte, îți sare în ajutor fără niciun efect advers: descoperă în rândurile de mai jos cele 7 soluții împotriva insectelor din sânul ei.

Scorțișoara

Adevărul e că ni se pare destul de ciudat că insectele urăsc scorțișoara, pentru că noi îi adorăm atât mirosul, cât și gustul în prăjituri. Presară un pic de scorțișoară la intrarea în camere și se pare că nesuferitele ființe nu îl vor traversa. Desigur, și uleiurile esențiale cu aromă de scorțișoară vor reprezenta o modalitate excelentă de a ține insectele la distanță, dacă nu vrei să îți „pavezi” casa cu această mirodenie.

Ceapa

Se pare că insectele sunt extrem de complicate. Nu le place mirosul dulce al scorțișoarei, dar nici cel acid al cepei. Soluția din străbuni este să tai câteva felii de ceapă, pe care să le ții într-un bol cu apă. De asemenea, plantează ceapă în grădină pentru a proteja celelalte plante ale tale de atacul micuțelor viețuitoare.

Extract de vanilie

Pleci la picnic și e cam dificil să te freci cu ceapă pe tot corpul ca să scapi de țânțari, dar se pare că extractul de vanilie funcționează la fel de bine. Amestecă-l cu apă și cu uleiuri esențiale de lămâie, de lavandă sau de mentă și pulverizează pe haine: vei mirosi ademenitor și vei fi obține un scut împotriva insectelor.

Ierburi aromatice

Ne place că majoritatea soluțiilor naturale anti-insecte sunt mult mai ușor de obținut decât un spray de la magazinul din colț! Dacă locuiești la curte și vrei să scapi de insecte, plantează ierburi la toate intrările. Selecția e, practic, infinită: busuioc, rozmarin, mentă, citronella, usturoi, lemongrass etc. În plus, vei avea niște mâncăruri cu un gust deosebit!

Renunță la parfum

Dacă insectele nu suportă aromele de mai sus, sunt însă îndrăgostite de parfumurile florale și de cele fructate. De câte ori ieși la iarbă verde, renunță la cremele de corp și la notele prea intense, deoarece te vor transforma într-un magnet pentru zburătoare de tot felul.

Lasă emoțiile acasă!

Știm, e un sfat mai greu de pus în aplicare, însă se pare că insectele sunt atrase, printre altele, și de mirosul transpirației noastre. E vina hormonilor și a feromonilor, așa că situația devine și mai dramatică atunci când ești stresată. E și motivul pentru care ești ținta insectelor de câte ori mergi să alergi în parc.

Fă curățenie

În cele din urmă, la asta se rezumă: o casă lună va fi apărată în mod natural de insecte. Șterge praful în mod regulat, aspiră, spală așternuturile, iar țânțarii, muștele și păianjenii îți vor părăsi în timp locuința. Evită cu precădere mormanele mari de cărți vechi, deoarece gândacii sunt atrași cu obstinație de ele.

Procalmin de la Laropharm combate mușcăturile de insecte

Nu ai ținut cont de sfaturile noastre de mai sus și te-ai ales cu una sau mai multe mușcături de-a dreptul terifiante! Noi avem cea mai bună soluție: Procalmin, pentru întreaga familie, direct din natură. Acesta se absoarbe rapid în piele, calmează senzaţiile neplăcute asociate înțepăturilor de insecte, precum pruritul, roșeața, umflăturile, și conține extracte naturale, exact ceea ce ne doream noi.

Astfel, produsul are la bază extracte de rozmarin, despre care ți-am povestit și mai sus cât bine face împotriva insectelor, dar și ulei esențial de lime, cu funcție de revitalizare, răcorire și împrospătare a pielii. Vei resimți efectele calmante de la prima aplicare, iar disconfortul asociat mușcăturilor va fi repede uitat.

Procalmin de la Laropharm este recomandat de specialiști împotriva înțepăturilor de țânțari, muște, tăuni, albine și viespi, respectiv toate înaripatele care mișună amenințător pe afară. Sub formă de gel, se va aplica precum o mângâiere pe pielea ta afectată și te va face să uiți instant de neplăceri.

Accesează și tu laropharm.ro și descoperă lumea unde cele mai noi inovații medicale coexistă alături de produse cu extracte naturale, pentru ca tu să îți rezolvi problemele de sănătate fără nici cel mai mic inconvenient! Mergi apoi în cea mai apropiată farmacie și întreabă de ProCalmin!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.