Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

9 obiceiuri ale vieții moderne care ne distrug, treptat dar iremediabil, creierul

Otilia Geavlete
Lipsa de somn

Lipsa de somn

Creierul are nevoie de odihnă, de aceea este esențial să ai un program regulat de somn, într-un mediu liniștitor, fără factori stresanți. Zgomotul și lumina în timpul somnului pot determina îmbătrânirea prematură a creierului și moartea celulelor neuronale. Încearcă să dormi la aceeași oră, într-o cameră tăcută și întunecată. Un somn dezordonat, la ore târzii și fără suficientă odihnă dăunează grav creierului. 

Viața noastră a devenit din ce în ce mai agitată, cu tot mai multe cerințe, iar stresul și suprasolicitarea fac parte din existența cotidiană. Pentru mintea noastră construită să se concentreze asupra unui singur lucru odată, avalanșa de informații și solicitările multitasking sunt o adevărată problemă, ce conduce, încetul cu încetul, către consum psihic exagerat și burnout.

Tot mai mulți oameni se plâng că sunt obosiți, că nu se pot concentra, că uită lucruri. Durerile de cap și stările de epuizare apar aproape zilnic în viața noastră, ca și sentimentul că suntem depășiți și nu mai facem față la locul de muncă sau provocărilor familiale. 

La presiunile exterioare care determină astfel de stări se adaugă și o serie de obiceiuri ale vieții moderne, pe care ni le-am însușit și care ne atacă din interior integritatea fizică și mintală. Deși avem senzația că obținem beneficii în urma lor, pe termen lung aceste deprinderi se dovedesc distructive pentru creierul nostru. 

Descoperă în galerie cele 9 obiceiuri extrem de dăunătoare în ceea ce privește sănătatea creierului în particular, dar și a trupului nostru în general. 

Surse foto: Pixabay, IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!