Anniversaire - primul salon de arta si design din Bucuresti!

Redactor Divahair.ro

Intre 30 noiembrie si 11 ianuarie, Galateca organizeaza „Anniversaire" -editia 1, primul salon de arta si design din Bucuresti. Conceptul original transforma spatiul galeriei intr-o casa, in care obiectele de arta si cele de design se intalnesc si se pun in valoare reciproc. Salonul continua si seria camerelor de autor cu trei nume reprezentative pentru arta romaneasca contemporana: Daniela Fainis, Marian Zidaru si Silviu Oravitzan.

"Anniversaire" isi propune sa devina o traditie in calendarul cumparaturilor de iarna al bucurestenilor. Timp de cateva saptamani galeria gazduieste o selectie internationala de lucrari de arta contemporana, obiecte de design, design vestimentar: de la carti, decoratiuni, picturi, gravuri, sculpturi pana la bijuterii si accesorii fashion, poti alege cadouri pentru cei dragi.

Pentru aceasta perioada Galateca a pregatit si evenimente speciale incepand cu vineri, 6 decembrie, orele 19:30, cand are loc vernisajul.

Astfel, intre 5 si 7 decembrie vizitatorii sunt invitati la un Weekend Fashion@Galateca cu lansarea colectiei "Montparnasse", a colectiei "Book Tee" si a „rochiei cu 10 fete" a Mihaelei Cretescu. Totodata pentru cei ce sunt in cautarea unui cadou in aceste zile intre 15:30 si 18:30 NeoGalateca ii asteapta cu preturi prietenoase la "Fashion Happy Hour".Pe 12 decembrie, seria manifestarilor continua cu "Made in RO Sneak Peek by DESIGNIST" , iar pe 13 decembrie la „White Friday", clientii sunt asteptati cu o noua colectie capsula Le Petit Indigent si bonusuri de 13% la cea mai lunga noapte de cumparaturi de sezon 20:00 - 24:00, dedicata doamnelor.

Sfarsitul de saptamana este dedicat ceramicii, cu lansare colectiei capsula de Craciun UnaCaLuna, realizata pentru Galateca si a unui brad de Craciun creat de Anca Dragu. Noile produse ale brandului italian Seletti vor fi un alt punct de atractie.

Ultimul weekend al acestui an este dedicat artei, intre 20-23 decembrie, cu cele mai frumoase lucrari intr-o expunere inedita.

Artistii si designerii care fac parte din conceptul Anniversaire:
Mircea Roman, Aurel Tar, Simon Henwood, Predrag Popara, Mircea Nechita, Vlad Tenu, Giulian Dumitriu, Pisica Patrata, Agnes Keszeg, Arh. Radu Teaca, Adelina Ivan, Cristian Samfira, Murmur, Marie Nouvelle, Alice Boutique,Fandacsia,Carla Szabo, Muuto, Ango, Pols Potten, Leitmotiv

Galeria Galateca. O galerie de arta aplicata. Un proiect in evolutie, a carui radacina s-a ancorat in traditia spatiului gazda: Biblioteca Centrala Universitara CAROL I. A plecat de la CARTE si am ajuns la C'ARTE. A pornit de la cuvantul tiparit si doreste sa ajunga la cele mai noi forme de comunicare in arta. Am pornit de la ideea de a crea un loc viu si de a activa un spatiu ideal pozitionat in cea mai frumoasa piata a Capitalei, in sensul experimentarilor continue si multidisciplinare. La GALATECA relatia dintre privitor si creatia artistica isi va castiga intaietatea vis-a-vis de expunerea clasica si impersonala a operei de arta. Desi foarte tanara in peisajul spatiilor culturale, Galeria Galateca a reusit sa se plaseze pe harta nationala si internationala prin proiectele de design si arta contemporana inedite. Astfel a avut deja trei colaborari internationale, prima pe 8 mai intr-un eveniment unic, Hierogamie, cu participarea a 5 parfumieri internationali, a doua cu renumitul artist britanic Simon Henwood,a treia cu artistul romano-norvegian Timon Botez, iar a patra cu trei artisti Predrag Popara(Serbia), Roberto Coda Zabetta (Italia) si Alessio Maximilian Schroder (Italia) in proiectul INSIDE/OUT de pictura , fotografie si instalatie de arta. Galateca este un proiect care alatura artisti, designeri, arhitecti, curatori si oameni de comunicare care isi propun sa dezvolte expozitii de arta aplicata, arta multimedia, un gallery shop cu totul nou pentru peisajul autohton si ... experiente culturale pop-up, in care se consuma arta si companie selecta. In 2013 Galateca este galerie partenera EBienale, bienala de arta contemporana si design asociata Festivalului International de Muzica George Enescu.

Articolul urmator I-a acordat primul ajutor unui om al străzii și a ajuns milionară

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.