Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Ce replici inteligente să oferi atunci când ești insultată

Vineri, 10.02.2017
de Alexa Galgau

Oricât de diplomată și de împăciuitoare ai fi în viață, tot vei avea de-a face cu mulți oameni răutăcioși, care vor încerca să te tragă în jos. Mulți te vor invidia pentru reușitele tale și nu se vor sfii să îți adreseze cuvinte usturătoare, care te vor răni profund. Tu nu trebuie să te cobori la nivelul lor, dar nu poți nici să stai cu mâinile în sân, fără să reacționezi, pentru că ți-ai călca pe demnitate.

Cea mai bună soluție este să oferi niște replici inteligente la insulte, iar dacă nu ai inspirație pe moment, ci îți vin replicile mult prea târziu (cum ni se întâmplă multora, de altfel), ține minte câteva răspunsuri acide care au rămas în istorie și care vor avea mereu efectul scontat!

femeie care se gandeste

Replici inteligente la insulte: istoria ne învață

Winston Churchill a schimbat istoria lumii și a reușit acest lucru datorită inteligenței sale ieșite din comun și a caracterului puternic, două trăsături care l-au ajutat să se remarce nu doar pe scena politică a lumii, ci și în societate. Churchill oferea mereu replici inteligente la înțepăturile și insultele adversarilor săi, iar noi nu putem decât să învățăm de la el.

Atunci când lui Churchill i s-a spus „Winston, dacă ai fi soțul meu, ți-aș pune otravă în cafea”, el a răspuns: „Nancy, dacă ai fi soția mea, aș bea-o”.

Avem însă în istorie nenumărate surse de inspirație atunci când vine vorba de replici inteligente și acide, pe care cei care ne insultă le merită din plin!

 • Atunci când Edna Ferber a purtat un costum cu linii bărbătești, Noel Coward i-a spus „Arăți aproape ca un bărbat”, iar ea i-a răspuns: „Și tu la fel”.

 • Henry Clay i-a spus lui Thomas Reed: „Aș prefera să am dreptate, decât să fiu președinte”. Acesta i-a răspuns: „Nu trebuie să vă îngrijorați, domnule, căci niciuna dintre variante nu se va întâmpla”.

 • Ed Koch (primarul New Yorkului) i-a spus unui jurnalist: „Pot să îți explic acest lucru, dar nu pot să îl înțeleg pentru tine”.

piese pe o tabla de sah

 • Atunci când Abraham Lincoln a fost întrebat cu răutate de către un jurnalist „Domnule Președinte, vă dați singur pantofii cu cremă?”, el i-a răspuns: „Da. Dumneavoastră pe ai cui îi dați cu cremă?”.

 • Un judecător pe nume Rockwood Hoar a fost întrebat dacă se va duce la înmormântarea lui Wendell Phillips, iar replica sa a fost: „Nu, nu am fost invitat, însă sunt perfect de acord cu ea”.

 • „Nu este nimic în neregulă cu tine ce nu ar putea fi vindecat de reîncarnare.” (Jack E. Leonard)

 • Atunci când un prieten l-a întrebat pe Oscar Wilde „Există o conspirație a tăcerii împotriva mea, însă ce pot face?”, acesta i-a răspuns: „Poți să i te alături”.

Putem învăța multe din istorie, inclusiv replici inteligente la insulte și moduri subtile de a răspunde la toate răutățile care ne sunt adresate de către adversarii noștri!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!