Ce să faci de Înălțarea Domnului ca să ai bani în 2017

Ce să faci de Înălțarea Domnului ca să ai bani în 2017

Sorina Corneanu

Sărbătoare de mare importanța creștină, Înălțarea Domnului se celebrează, în fiecare an, la 40 de zile după Paște, semnificând perioada de la înviere până la momentul ridicării la Cer a Mântuitorului.

Martori ai miracolului au fost ucenicii cărora Hristos li s-a arătat în cele 40 de zile de la Înviere până în momentul Înălțării și un cioban pe nume Ispas, care a relatat apoi, mai departe, ceea ce a văzut. Acesta este și motivul pentru care Înălțarea Domnului mai poartă și denumirea de Ziua de Ispas. Astăzi, creștinii se salută cu „Hristos s-a Înălțat” și au grijă să se împace, fără excepție, cu toate persoanele împotriva cărora au nutrit resentimente.

imagine biblica Inaltarea omnului

Înălțarea Domnului se leagă de o mulțime de tradiții pe care e bine să le respecți dacă îți dorești să ai un an în care toate să îți meargă bine și nici banii să nu-ți lipsească din portofel!

Sporul casei: florile de alun

Tradiția spune că în ajunul Înălțării Domnului e bine ca tinerii să culeagă flori de alun care să înflorească și să se scuture în zorii aceleiași zile, acesta fiind un semn de prosperitate și dragoste pentru întreg anul. Tot pentru sporul casei e bine ca fiecare gospodină să împartă păsat vecinilor.

De Înălțare nu se dau bani cu împrumut

Dacă vrei să-ți meargă bine în 2017, ai grijă ca de Înălțare să nu dai cu împrumut bani. Tradiția spune că orice bun oferit, fie și cu împrumut, aduce pagubă și provoacă pierderi pe parcursul anului. În schimb, datina leușteanului este recomandată tuturor gospodinelor, fără excepție. În ziua de Înălțare, acestea ar trebui să atingă cu o legătură de leuștean fiecare membru al familiei, pentru a-l feri de supărare, de rele și de pierderi financiare. Practică  miraculoasă, datina leușteanului întreține sporul banilor și protejează inclusiv animalele de boli și pământurile de pagube.

Nu se împrumută nici sare sau chibrituri, pentru că există o superstiție la care românul ține cu dinții și care spune că acela care va încălca tradiția va avea parte, tot anul, numai de pierderi materiale și pagubă în casă, iar necazurile se vor ține scai de el.

Înălțarea Domnului 2017: Paștele Cailor

Ziua de Ispas sau Paștele Cailor îndeamnă creștinii la reconciliere, voioșie și rugăciune. 

De Sărbătoarea Înălțării, nimeni nu trebuie să fie trist și dușmănos, rudele celor decedați trebuie să împartă brânză, ceapă și pâine caldă, considerate merinde pe care sufletele coborâte la casele unde au trăit le vor lua în Ceruri, iar florile, frunzele și ramurile de alun, leuștean și paltin au, în această zi, puteri vindecătoare.

Ouăle roșii, băutura și mâncarea pregătită pentru Înălțarea Domnului nu se consumă decât după sfințirea acestora la slujba din biserică.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Rugăciunea „Brâul Maicii Domnului” vindecă sufletele îngenuncheate de suferințe! Când trebuie rostită
Rugăciunea „Brâul Maicii Domnului” vindecă sufletele îngenuncheate de suferințe! Când trebuie rostită
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?
Incepe quiz
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.