Adevarata Stare de Bine
Eat Positive
Nu Skin

Cel mai bun program: iată cum ar trebui să îţi ocupi fiecare oră a zilei

Joi, 21.07.2016
de Andreea Baluteanu

Îţi doreşti ca fiecare zi să se transforme într-o experienţă minunată? Atunci trebuie să citeşti rândurile de mai jos! Experţii au demonstrat faptul că trupul nostru are un ritm natural şi că, respectându-i micile capricii, vei putea să îl determini să îţi facă întotdeauna pe plac!

Adoptă cel mai bun program, bifând pe cât posibil aceste activităţi ordonate în funcţie de ora la care ar trebui să se desfăşoare!

Cel mai bun program: tu ce făceai greşit până acum?

Aşa arată cel mai bun program pentru ca trupul, spiritul şi mintea ta să funcţioneze mereu la capacitate maximă!

Ce ar trebui să faci la ora:

6 – trezirea! Trage draperiile şi lasă lumina soarelui să îţi pătrundă în casă. Un pahar cu apă caldă și lămâie îţi va revitaliza organismul şi va îmbunătăţi digestia. Iată aici şi alte motive pentru a te „abona” la acest obicei!

6:30 – este cel mai bun moment pentru o partidă încinsă de sex cu iubitul tău. Te vei bucura de erecţia sa de dimineaţă şi îţi vei asigura şi ţie, şi lui un start perfect, plin de endorfine, pentru o zi fabuloasă. Dacă eşti solo, îţi poţi începe cel mai bun program cu Salutul Soarelui: această poziţie de yoga îţi garantează sănătatea şi fericirea (e aproape la fel de bună ca sexul).

7 – ia un mic dejun consistent. La prima oră a dimineţii, chiar şi grăsimile sunt transformate în energie, aşa că te poţi răsfăţa cu o omletă cu avocado şi bacon, din când în când.

7:30 – aplică pe corp cremă de protecţie solară. Poate că razele aurii ale soarelui sunt cel mai frumos cadou al verii, dar cu radiaţiile nu-i de glumă. Este obligatoriu să aplici SPF cu circa 30 de minute înainte de a ieşi din casă.

8 – consumă o băutură rece. Nu am spus-o noi, ci Dr. Oz! Trucul acestuia pentru a pierde în greutate: un lichid rece ca gheaţa, la 1-2 ore după ce te-ai trezit. Organismul va depune eforturi pentru a se încălzi, consumând astfel calorii. Ca prin magie!

8:30 – aruncă o privire pe Facebook. Cel mai probabil, eşti în drum spre muncă, aşa că este un moment prielnic pentru a cocheta puţin cu social media. Vei fi la curent cu ceea ce s-a petrecut în timpul nopţii şi nu te vei mai simţi ispitită să îţi verifici profilul când ajungi la muncă.

9:00 – bea o cafea aromată. Cafeaua are numeroase beneficii pentru organism, în ciuda reputaţiei sale proaste. Dacă te vei bucura de ea în timp ce socializezi cu colegii, vei bifa un început fresh al celui mai bun program.

9:30 – citeşte-ţi e-mailurile! Vei afla ce se aşteaptă de la tine, încă de la primele ore.

10:00 – întreab-o pe colega de la contabilitate cum şi-a petrecut seara. Nu ai nevoie de mai mult de cinci minute pentru a vă pune la punct cu ce aţi făcut (dacă nu e o guralivă, caz în care trebuie să o eviţi)! Beneficiu: te vei ridica de la birou.

10:30 – apucă-te de cel mai dificil proiect al zilei. Acum, creierul tău lucrează la intensitate maximă!

11:00 – participă la o şedinţă. Brainstormingul este cea mai bună metodă de a ne pune la muncă acuitatea intelectuală de la începutul zilei.

11:30 – pune o întrebare la şedinţă. Angajaţii implicaţi sunt mai productivi şi mai fericiţi.

12:00 – ai ieşit de la şedinţă, este momentul să bei un pahar cu apă rece. Nu uita de hidratare în cel mai bun program al zilei!

12:30 – ia prânzul. Carne la grătar cu legume, o supă sau o salată ar trebui să se afle în meniul tău!

13:00 – ieşi la o plimbare. Mişcarea de după masă îţi va activa digestia şi te va împiedica să cazi în capcana stării de amorţire. Aşa se compune cel mai bun program!

13:30 – mergi la doctor. Se pare că medicii sunt mai atenţi la simptomele tale în acest interval.

14:00 – odihneşte-te. Şi cinci minute cu ochii închişi pot face minuni!

14:30 – apucă-te de muncă. Renunţă la pauza de Facebook şi citeşte-ţi din nou e-mailurile.

15:00 – fă cumpărături online. Se pare că această oră este ca un impuls de generozitate pentru producători, care tind să fie cu adevărat inimoşi cu ofertele.

16:00 – fă curăţenie pe birou. Ai nevoie de un moment de respiro! De ce nu l-ai folosi pentru a strânge puţin toate hârtiile care aproape că te-au îngropat?

16:30 – ia o gustare. Un pumn de fructe, un iaurt grecesc cu seminţe sau câteva pătrăţele de ciocolată neagră îți vor reface nivelul de energie.

17:00 – acest moment este ideal în cel mai bun program pentru a cere o mărire de salariu. Creierul funcţionează din nou ca „briciul”, iar superiorul tău este mai binevoitor, apropiindu-se de finalul zilei de muncă.

17:30 – stabileşte un plan de lucru pentru mâine. Vei fi mai relaxată.

18:00 – mergi la sală. Este cel mai bun moment pentru a pune la treabă muşchii atrofiaţi de statul pe scaun.

18:30 – găteşte o cină rapidă. Invită-ţi şi iubitul sau prietenii în bucătărie: vă veţi distra!

19:00 – serveşte cina!

19:30 – bea un suc de fructe de pădure. Se pare că proprietăţile lor antiinflamatoare funcţionează mai bine peste noapte.

20:00 – postează ceva în social media. De acum încolo este cel mai bun moment pentru a obţine aprecieri, deoarece oamenii sunt în sfârşit relaxaţi!

20:30 – vizionează un episod din serialul preferat. Cel mai bun program al zilei trebuie să aibă şi momentele sale de răsfăţ.

21:00 – fă o pauză de la aventurile palpitante de pe ecran şi pregăteşte-ţi un ceai de tei îndulcit cu miere, pentru un somn de bebeluş.

21:30 – fă o baie prelungă, aromată cu uleiuri esenţiale.

22:00 – aplică o cremă de ochi. Pielea ta este „însetată” după ce a fost expusă la aburi, aşa că acum este momentul propice să lupţi împotriva ridurilor.

22:30 – mergi la culcare. Ai nevoie de un somn odihnitor pentru ca organismul tău să funcţioneze.

Tu ce părere ai? Este acesta cel mai bun program al zilei? Tu faci lucrurile diferit?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoide de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!