Cinci beneficii ale consumului de șampanie

Cinci beneficii ale consumului de șampanie

Redactor Divahair.ro

Aparent, șampania nu este doar delicioasă, ci și benefică. Unele dintre beneficiile acestei băuturi au legătură cu sănătatea. După cum au confirmat oamenii de știință și cercetătorii de la Universitatea din Reading, Marea Britanie.

Toată viața ne gândim că alcoolul nu ne face bine și acum aflăm că cel puțin șampania este aproape medicinală.

Beneficii ale șampaniei:

1. Are grijă de inima noastră

Faptul că vinul este benefic pentru inimă este ceva ce toată lumea știe și nu există loc pentru discuții. Cum șampania e doar un vin spumant, e logic că are aceleași proprietăți.

Există studii care confirmă faptul că șampania contine mult polifenol, compuși bioactivi cu antioxidanți, găsiți în principal în strugurii roșii, dar și cei în albi, chiar dacă mai puțini. Efectele benefice ale acestora? Sunt utili împotriva dezvoltării bolilor cardiovasculare, deoarece reduc tensiunea arterială.

sampanie turnata in pahare

2. Îmbunătățește aspectul pielii

Iată că, pe lângă produsele tradiționale de îngrijire a pielii, putem folosi șampanie. Da, ai citit bine, am scris șampanie. Trebuie doar să-l aplicăm cu o bucată de vată de bumbac pe față, gât și decolteu și... curățarea pielii e gata!

Șampania detoxifică pielea cu antioxidanți și acid tartric, ajutând la echilibrarea tonusului pielii. Pentru cei cu pielea grasă, proprietățile antibacteriene ale șampaniei îo fac să fie mai sănătoasă și mai fermă.

3. Cu șampanie, ne „îmbătăm” mai repede

Șampania ni se urcă la cap mai ușor și mai repede decât orice altă băutură alcoolică. Adevărul este că acesta este un beneficiu care are puțin de-a face cu sănătatea, dar care poate fi atractiv pentru cei cărora le place sentimentul de „bucurie” pe care îl aduce alcoolul. Un pahar de șampanie poate fi aliatul nostru la acele petreceri pline de necunoscuți la care, uneori, ne simțim obligați să participăm.

Aparent, cei responsabili pentru acest lucru sunt bulele. Potrivit unui studiu al Universității din Oxford, bulele din șampanie o fac să ajungă la sânge mai repede decât alte băuturi alcoolice. Rezultatul carbonatării, care accelerează trecerea alcoolului din stomac în intestinul subțire. Pe scurt, șampania ne dezinhibă mai repede.

4. Conține mai puține calorii decât alte băuturi alcoolice

Multe băuturi alcoolice sunt bogate în calorii care nu furnizează nici un nutrient pentru corpul nostru. Caloriile pe care le introducem în corp atunci când bem un pahar de vin, o bere sau orice tărie sunt goale. Una dintre cele mai directe consecințe este acumularea de kilograme și creșterea în greutate. Cu excepția cazului în care sunteți unul dintre cei cu un metabolism rapid și de invidiat, desigur!

Pentru aceia dintre noi cărora ne place să bea alcool (recomandăm consumul moderat), mai bine o facem cu șampanie, deoarece un alt beneficiu al acestuia este conținutul său scăzut de calorii. Un pahar de șampanie conține mai puțin de 12 grame de zahăr rezidual pe litru, adică între 80 și 100 de calorii, în timp ce o halbă de bere sau un cocktail cu rom, ca să dăm câteva exemple, conțin 150 și, respectiv, 175 de calorii.

5. Sporește memoria și viziunea spațială

Se pare că cele două tipuri de struguri folosite în producția de șampanie, Pinot Noir și Pinot Meunier, conțin componente care îmbunătățesc capacitatea retentivă și viziunea spațială și că consumul a trei pahare de șampanie pe săptămână ar putea contribui la întârzierea bolilor degenerative ale creierului, precum demență senilă.

Aceasta este concluzia la care a ajuns echipa de cercetători de la Universitatea din Reading, Marea Britanie, după efectuarea unui experiment pe rozătoare cărora li s-a administrat șampanie zilnic timp de șase săptămâni. Rozătoarele au demonstrat o creștere a capacității retentive de 20%, verificată prin teste într-un labirint pe care le-au finalizat cu un succes mai mare decât altele.

Rezultatele cercetării sunt interesante, deoarece ilustrează, pentru prima dată, că moderarea consumului de șampanie are potențialul de a influența funcționarea cognitivă și memoria.

Articolul urmator
Cele 5 „zone albastre" ale lumii, unde trăiesc cei mai sănătoși oameni
Cele 5 „zone albastre" ale lumii, unde trăiesc cei mai sănătoși oameni
Ce limbaj al iubirii folosești?
Incepe quiz
Ce limbaj al iubirii folosești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.