Copiii noștri deștepți și frumoși: echipele de olimpici nu mai pot participa la concursuri, dar s-au reprofilat. Elevii fac viziere și măști 3D pentru medici

Copiii noștri deștepți și frumoși: echipele de olimpici nu mai pot participa la concursuri, dar s-au reprofilat. Elevii fac viziere și măști 3D pentru medici

Cristina Gherghina

Echipele de olimpici de la Colegiului Unirea Focșani urmau să participe la etapa națională a concursului de Robotică din București. Elevii s-au pregătit intens pentru a veni în Capitală, dar din cauza pandemiei, competiția a fost suspendată. Acum, copii nu stau degeaba și s-au reprofilat. Au decis să dea o mână de ajutor medicilor aflați în prima linie în lupta împotriva coronavirusului, potrivit republica.ro.

Echipele de Robotică, coordonate de profesorul Adrian Colin, au participat la unele dintre cele mai importante competiții de tehnologie din lume, iar acum, în plină pandemie de coronavirus, inteligența copiilor nu poate sta în izolare. 

"Ne-am gândit că am putea face viziere pentru personalul medical cu imprimanta noastră 3D”

Copii fac viziere și măști pentru cadrul medical, sub supravegherea profesorului coordonator. 

olimpici viziere 3d

Sursă foto: Facebook 

„Ne-am întrebat cum putem noi ajuta în această criză. Ne-am gândit că am putea face viziere pentru personalul medical cu imprimanta noastră 3D”, a spus Adrian Colin. 

Citește și 6 simptome-cheie pe care le ai dacă suferi de coronavirus

Mihai David, un elev din Galați, a fost primul care a pus în practică acestă ideea. Asociația Nație pentru Educație, cea care se ocupă cu organizarea concursurilor de Robotică, a încurajat această inițiativă. Elevii nu au mai pierdut vremea și s-au pus pe treabă. 

Olimpicii, coordonați de profesorul Adrian Colin, au dorit să facă un model ergonomic și fiabil, iar cu banii strânși din sponsorizări au cumpărat filamente pentru producerea echipamentului. 

Elevii lucrează la foc continuu. Imprimanta 3D este supravegheată online de copii pentru că fiecare se află la el acasa din motive de siguranță. Profesorul se mai duce din când în când să schimbe filamentul și spune că ar mai fi nevoie de o imprimantă. 

viziere facute de olimpici

Sursă foto: Facebook 

„Ar mai fi nevoie de o imprimantă, dar, chiar și așa, reușim să facem în fiecare zi câte 10 bucăți”, a spus Adrian Colin. Între timp, o firmă a mai donat o imprimantă 3D.

Vizierele rezultate sunt igienizate cu alcool izopropilic și sunt trimise la unitățile medicale. Cornel Noană, directorul Colegiului Unirea Focșani, a spus că primele viziere au ajuns deja la Serviciul de Ambulanță Focșani, la Spitalul Județean Vrancea și la Centrul de Dializă.

Citește și: Avertismentele unui medic italian: ce probleme pot avea după vindecare persoanele care au suferit de COVID-19

Peste 40 de echipe de olimpici lucrează la foc continuu

Potrivit profesorului Adrian Colin, peste 40 de echipe lucrează la foc continuu pentru a le asigura medicilor echipamentele de protecție de care au nevoie pentru a lucra în condiții de siguranță. 

Mai mult, alte unități de învățământ s-au alăturat acestui proiect, printre care se numără Liceul Alexandru Ioan Cuza, Colegiul Ștefan cel Mare din Târgu Neamț, Colegiul Tehnic Ioan D. Lăzărescu din Cugir, Colegiul George Coșbuc din Năsăud.

Momentan, nu se știe când anume elevii se vor putea întoarce la școală sau dacă competiția de Robotică va mai avea loc. Între timp, copii dau dovadă de solidaritate în aceste momente grele și aleg să se "întreacă" în fabricarea de viziere. 

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
Ce spune biserica despre căsătoria dintre frații spirituali de botez. „În aceeași apă, erau botezați soțul și soția sau părinții și copiii"
Ce spune biserica despre căsătoria dintre frații spirituali de botez. „În aceeași apă, erau botezați soțul și soția sau părinții și copiii"
Cât de ușor cred bărbații că te pot seduce?
Incepe quiz
Cât de ușor cred bărbații că te pot seduce?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.