Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Din joacă se poate face performanță! Şapte motive să-ți duci copilul la handbal

Miercuri, 19.10.2016
de Andreea Baluteanu

Handbalul este unul dintre cele mai iubite sporturi din țara noastră, dar nu numai succesele recente obţinute de România ar trebui să te încurajeze să îţi împrieteneşti copilul cu această formă de mişcare. Acest sport poate contribui considerabil în dezvoltarea micuțului tău.

7 beneficii ale handbalului pentru copilul tău

Acest sport are beneficii extraordinare atât pentru fetiţe, cât şi pentru băieţi. Noi îți dezvăluim câteva motive pentru a-ţi înscrie cât mai repede micuţii la handbal!

Handbalul îl va ajuta pe cel mic să se dezvolte armonios. Săriturile, răsucirile şi aruncările spectaculoase ale handbalului vor dezvolta toţi muşchii copilului tău, iar ritmul antrenant al jocului îi va imprima o rezistenţă superioară la efort. Vei creşte un viitor adult puternic, cu o graţie care emană forţă şi cu o sănătate de fier.

Handbalul susţine o inimă sănătoasă. Cel mic va alerga voios pe tot parcursul antrenamentului (dimensiunile standard ale unui teren de handbal sunt de 40x20 metri), ceea ce îi va intensifica ritmul cardiac, îi va creşte rezistenţa sistemului cardiovascular şi va încuraja inima să pompeze o cantitate mai mare de sânge, oxigenând muşchii şi creierul.

Handbalul dezvoltă precizia, agilitatea şi coordonarea. O aruncare reuşită necesită o precizie peste medie, agilitate în mişcare şi o coordonare ochi-mână de excepţie, iar cel mic va dobândi toate aceste „superputeri”.

Riscul de accidentări este relativ redus. Spre deosebire de alte sporturi periculoase, handbalul nu îi va pune celui mic sănătatea în pericol. Cel mai mare risc este cel al întinderilor musculare, dar va fi repede minimizat printr-un antrenament eficient.

Copilul tău se va transforma într-un adult de succes, încrezător în forţele proprii. Sportul este o unealtă magică atunci când vine vorba despre clădirea încrederii în sine! Simpla desfăşurare a unui meci de handbal este suficientă pentru a dezvolta puterea minţii micuţului tău: acesta învaţă cum să se descurce sub presiune, cum să gândească, graţie strategiei de joc învăţate, şi cum să se concentreze pe propria performanţă, fără a pierde din ochi jocul adversarului.

Handbalul este un sport distractiv. Ce poate fi mai plăcut decât să alergi cot la cot cu noii tăi prieteni, cu o miză jucăuşă la început, ambiţioasă mai târziu, animat de un antrenor comunicativ şi având drept aliată o minge simpatică? Orice copil va tremura de nerăbdare la descrierea acestui joc!

Cel mic va învăţa să lucreze în echipă. Succesul în viaţă este condiţionat azi de cât de bine ştii să te integrezi, să te adaptezi şi să faci performanţă într-o echipă. Sunt exact abilităţile pe care cel mic le va deprinde cu ajutorul handbalului!

Handbal Club Ştefan Birtalan, şansa pe care trebuie să i-o oferi copilului tău

„Nu trebuie să fii bun ca să începi, dar trebuie să începi ca să fii bun.” Cu acest motto pregătesc generații de noi handbaliști Ştefan Birtalan şi fiul său - iniţiatorii celui mai atractiv proiect pentru cei mici în domeniul handbalului. Este vorba despre Handbal Club Ştefan Birtalan, club sportiv ce se adresează băieţilor şi fetelor cu vârste între 6 şi 10 ani, pe care îi invită să facă parte din grupele de mini-handbal. Înscrie-ți copilul la handbal, iar mai apoi ai ocazia sa participi pe 12 noiembrie, ora 12:00, la evenimentul de inaugurare a clubului, în sala de sport a Universității de Sud-Est Lumina. Aici, cei mici vor face cunoştinţă cu antrenorii și coechipierii săi. Antrenamentele încep din 14 noiembrie şi vor avea loc tot în sala de sport a Universităţii de Sud-Est Lumina, de pe Şoseaua Colentina nr. 64, Bucureşti.

Iniţiatorul acestui proiect este nimeni altul decât Ştefan Birtalan, una dintre marile personalităţi ale handbalului românesc şi mondial. Distincţiile sale sunt nenumărate: cel mai bun jucător de handbal din lume în 1974, 1976 şi 1977, campion mondial în 1970 şi 1974 şi triplu medaliat olimpic (bronz la Munchen în 1972 şi la Moscova în 1980 şi argint la Montreal în 1976). Ștefan Birtalan a câştigat şi Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1977. Celor 993 de goluri înscrise pentru naţionala de handbal a României li se adaugă şi uluitoarea performanţă de a marca 34 de goluri într-o singură partidă, pe când activa la formaţia italiană Polisportiva Folonica.

Fiul său a păşit pe urmele marelui jucător! Ştefan Birtalan Jr. şi-a început carierea la juniorii Stelei, de unde a fost transferat apoi la HC Odorhei, pe care a ajutat-o să promoveze în prima ligă. Handbalistul a mai activat la Satu Mare, la echipa de seniori a Stelei şi la echipa israeliană Savyon.

Ştefan Birtalan Jr. va fi antrenor la echipele formate în cadrul Handbal Club Ştefan Birtalan, în timp ce tatăl său va ocupa poziţia de antrenor coordonator.

Oferă-i şansa micuţului tău de a creşte mare, sănătos şi puternic şi de a se bucura de o dezvoltare armonioasă şi înscrie-l la Handbal Club Ştefan Birtalan. Mai multe informaţii poţi găsi pe pagina de Facebook a clubului.

Surse foto: pexels.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!