La ce capitol stă cel mai prost fiecare țară din Uniunea Europeană

La ce capitol stă cel mai prost fiecare țară din Uniunea Europeană

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Uniunea Europeană are în acest moment 28 de țări membre. Chiar dacă Regatul Unit și-a anunțat ieșirea din acest grup, britanicii rămân cetățeni ai UE cu drepturi depline. Deși este șubrezită pentru moment din cauza Brexitului, Uniunea Europeană se comportă ca un întreg, în care puterile sunt combinate pentru a construi un loc minunat pentru cetățenii săi.

Totuși, acest lucru nu înseamnă că toate țările sunt perfecte sau că nu există probleme. Mai jos ți-am pregătit o listă interesantă cu toate statele membre UE și cea mai mare problemă cu care se confruntă fiecare dintre aceste țări. Ești curioasă la ce capitol stă cel mai prost România? Află mai jos!

steagurile uniunii europene

Iată la ce capitol stă cel mai prost fiecare țară din Uniunea Europeană!

Austria - cei mai mulți tineri fumători

Nu se știe din ce motiv, însă majoritatea tinerilor austrieci fumează. În fiecare zi, 29,4% din populația Austriei cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani fumează.

Belgia - cele mai multe blocaje în trafic

Dacă ar trebui să mergi cu mașina în acest moment printr-un oraș din Belgia, ți-ar trebui multe gustărele și răbdare pentru a-l traversa. Două dintre cele mai aglomerate orașe din lume sunt Bruxelles și Anvers. Se pare că Bucureștiul nu este singurul oraș care oferă multe dureri de cap locuitorilor săi!

Bulgaria - cea mai puțină libertate a presei

Potrivit asociației Reporteri fără Frontiere, presa din Bulgaria are cea mai puțină libertate de exprimare din UE și se află pe locul 87 din 179 de țări la nivel global la acest capitol. La polul opus, în Finlanda, presa se bucură de cea mai mare libertate de exprimare.

Cipru - cei mai puțini elevi de 18 ani

Cu siguranță te întrebi ce fac adolescenții de 18 ani în Cipru de nu se duc la școală! Ei bine, nu fumează la fel de multe țigări precum cei din Austria și nu sunt implicați în accidente rutiere precum cei din Olanda. Se pare că aceștia pur și simplu nu prea merg la școală. Cu o climă atât de plăcută, nici nu ne surprinde acest lucru!

Croația - cea mai puțină participare la Erasmus

Din anul 2000, Croația a început să aibă din ce în ce mai puțini studenți participanți la programul Erasmus. O o fi de vină frica de străini?

tineri care discuta la masa

Danemarca - cele mai puține magazine Zara

Viața în Danemarca este destul de frumoasă. Totuși, sunt doar două magazine Zara în toată țara! Dacă vrei să îți cumperi acea fustă deosebită de la Zara, trebuie să te „bați” cu 2,8 milioane de danezi pentru ea!

Estonia - cea mai mare diferență de salarii între sexe

În Estonia, femeile câștigă cu 27,3% mai puțin decât bărbații. Chiar și în țări în care bărbații sunt adevărați macho, așa cum este Italia, diferența este de doar 5,8%. Se pare că viața este foarte nedreaptă pentru femeile din Estonia.

Finlanda - cea mai mare rată a depresiei

Finlanda este o țară extraordinară din multe puncte de vedere. Totuși, se pare că din ce în ce mai mulți locuitori suferă de depresie. Vremea rece din nord ar putea fi principalul vinovat. Cu toate acestea, Lituania, țară nordică, are o rată a sinuciderilor mult mai scăzută.

Franța - cei mai puțini vorbitori de engleză

Mândria francezilor este invers proporțională cu numărul celor care știu limba engleză. Deși mai auzi pe străzi câte un OK din când în când, se pare că francezii trebuie să pună serios mâna pe carte!

Germania - cei mai puțini proprietari de case

Nemții nu sunt deloc interesați în a avea o casă. Atunci când există bunăstare și îți poți permite să stai unde dorești, cine mai are nevoie de o casă?

barbat care tine o cheie in palma

Grecia - cele mai mari datorii externe

De la sfârșitul anului 2013, datoriile externe ale Greciei au ajuns la cifre fabuloase. Cu toate acestea, grecii continuă să fie unii dintre cei mai fericiți cetățeni din lume.

Irlanda - cele mai multe cazuri de fibroză chistică

În Irlanda se înregistrează cele mai multe cazuri de fibroză chistică. Mai exact, este diagnosticat un caz la 1.800 de nașteri.

Italia - cea mai mare rată de evaziune fiscală

O fi oare o coincidență faptul că Al Capone a fost tras la răspundere tocmai din acest motiv și că țara sa continuă să fie fruntașă la acest capitol? Probabil nu. Totuși, aproximativ 239 de miliarde de dolari sunt pierdute anual din taxele pe care italienii nu le plătesc statului.

Letonia - cei mai mulți pușcăriași

Lituania are cel mai mare procent din populație încarcerată, cu 305 deținuți la 100.000 de locuitori. Chiar dacă cifrele sunt destul de ridicate, la nivel global, SUA conduce detașat, cu 716 pușcăriași la 100.000 de locuitori.

Lituania - cea mai mare rată a sinuciderilor

Rata de sinucidere a Lituaniei este de 10 ori mai mare decât cea a Greciei. Oare o fi de vină vremea?

femeie care se uita pe geam

Luxemburg - cele mai mici cheltuieli în educație

În 2007, Luxemburg cheltuia doar 3,15% din PIB pentru educație. Oare unde se duc restul banilor?

Malta - cea mai dificilă țară în care poți dezvolta o afacere

Pe lista celor 189 de țări ideale pentru dezvoltarea afacerilor, întocmită de Banca Mondială, Malta se află pe locul 161. Malta a întrecut chiar și țări cunoscute pentru proasta gestionare a afacerilor, precum China și Spania.

Polonia - cei mai puțini doctori

Se pare că este destul de dificil să găsești un medic în Polonia. Având în vedere că tot mai mulți doctori români părăsesc țara, este posibil să întrecem curând Polonia la acest capitol.

Portugalia - cea mai mică rată de natalitate

În Portugalia, au loc doar 7,9 nașteri per 1.000 de locuitori. În Irlanda, natalitatea este de două ori mai mare, cu 15 nașteri per 1.000 de locuitori. Pe scurt, Europa secolului XXI va avea mai mulți copii irlandezi decât portughezi.

Regatul Unit - cel mai mare consum de cocaină

Pe lângă cocaină, se pare că britanicii mai preferă și amfetamina, ecstasy și LSD.

cocaina

Republica Cehă - cele mai mici salarii în educație

Se pare că lefele profesorilor de liceu din Republica Cehă se află pe primul loc în topul mondial al celor mai mici salarii, urmate de cele ale profesorilor din Polonia și Ungaria.

România - cele mai puține cinematografe

România are doar 4 cinematografe la un milion de locuitori. Se pare că românii preferă să vadă filme acasă, la televizor. La polul opus, Republica Cehă are cele mai multe cinematografe: 49 la un milion de locuitori.

Slovacia - cea mai mică rată a participării la vot

Cine votează în Slovacia? Aproape nimeni. Se pare că doar 13,05% din populație iese la vot. Țara cu cea mai are rată a votului este Belgia, cu 89,64% de votanți. Poate că belgienii ar trebui să voteze și pentru mai puține mașini pe asfalt!

Slovenia -  cele mai multe decese din cauza alcoolului

Se pare că slovenii au probleme mari atunci când vine vorba de moderație. Cel puțin aceștia nu sunt pe primul loc la nivel mondial...

Spania - cel mai mare procent de abandon școlar

În Spania, 23,5% dintre elevi și studenți nu termină școala. De ce? Nu se știe încă.

femeie care canta la chitara

Suedia - cele mai puține paturi de spital

Explicația? Poate că Suedia are cei mai puțini locuitori bolnavi. Sau poate că spitalele din Suedia le cer pacienților să vină cu patul de acasă...

Olanda - cei mai mulți cicliști uciși de mașini

Este destul de dificil să găsești ceva negativ la această țară. Totuși, la capitolul imprudență pe șosea, această țară este fruntașă în Uniunea Europeană.

Ungaria - cel mai mare TVA

Ungaria are cele mai mari taxe pe valoare adăugate, de 27%. Cu toate acestea, Viktor Orban continuă să fie prim-ministru.

Acest top ne demonstrează că țările membre ale Uniunii Europene mai au mult de muncă până la a fi declarate țări perfecte. Totuși, acestea continuă să aibă un rol important în UE și din acest motiv sunt de neînlocuit.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
O femeie de 28 de ani s-a îndrăgostit nebunește de un bărbat de 70 de ani. "Mă iubește și mă respectă, e cel mai bun bărbat" 
O femeie de 28 de ani s-a îndrăgostit nebunește de un bărbat de 70 de ani. "Mă iubește și mă respectă, e cel mai bun bărbat" 
Care anotimp ti se potriveste cel mai bine?
Incepe quiz
Care anotimp ti se potriveste cel mai bine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.