Misterele României: află totul despre cele mai interesante legende din țara noastră

Misterele României: află totul despre cele mai interesante legende din țara noastră

Redactor Alexa Galgau

Pentru români și străini deopotrivă, România este din multe puncte de vedere un tărâm fermecat, plin de bogății naturale și locuri care par rupte din povești. Ca orice tărâm fermecat, ea are și locuri misterioase, înțesate cu legende și povești interesante, uneori înfricoșătoare. Pentru mulți turiști, indiferent de proveniență, această parte a României este atât de fascinantă, încât reprezintă încă un motiv pentru a vizita această bijuterie din estul Europei.

Citește mai multe despre misterele României, într-un top 5 al celor mai misterioase locuri autohtone!

Misterele României: legende și povești cu fantome

De legenda lui Dracula poate ne-am și săturat să tot auzim, mai ales că știm că România este plină de mistere și legende care mai de care mai fascinante. Însă avem nenumărate colțișoare mai puțin cunoscute, care au în spate niște povești ce pot concura cu cele mai reușite filme horror. Iată 5 locuri misterioase din România!

1. Pădurea Hoia Baciu

Dacă ești o admiratoare a filmului „Blair Witch Project”, probabil că ți-ai dorit cândva să te aventurezi și tu într-o pădure despre care se spune că e bântuită. Culmea este că avem chiar în România un astfel de loc, o pădure de lângă Cluj unde au avut loc nenumărate fenomene stranii. Se mai numește și „Triunghiul Bermudelor” al României, pentru că dispar oameni foarte des, iar localnicii nu au curajul să se ducă în această pădure, mulți dintre ei raportând simptome precum greață, febră, vărsături, amețeli și chiar leziuni pe piele. Nici măcar oamenii de știință nu îi pot contrazice pe cei care spun că pădurea Hoia Baciu este bântuită, iar locul este considerat de mulți o poartă către altă lume, aceasta fiind singura posibilă explicație pentru luminile bizare care au fost văzute acolo, vocile și sunetele terifiante sau chiar aparițiile care au băgat spaima în oameni.

2. Biserica din Șinca Veche

Mănăstirea sculptată în piatră din satul Șinca Veche (județul Brașov) a fost construită pe un loc sacru, vechi de mai bine de 7000 de ani. La fel ca în cazul pădurii Hoia Baciu, acest loc este considerat a fi un portal către altă lume, mai ales din cauză că există momente în care se pot auzi cântece de cor. S-a speculat că în antichitate oamenii foloseau locul pentru a comunica cu spirite din alte dimensiuni. Cei care au vizitat mănăstirea au declarat că atmosfera este una cu totul specială, iar unii dintre ei au prins pe cameră niște lumini cel puțin bizare.

3. Biserica din apă

Multe dintre misterele României sunt legate de ape sau de biserici, iar unul dintre cele mai interesante este legat de amândouă. Mai exact, în județul Cluj, în satul Beliș, există o biserică sub apa unui lac, care își face apariția pe timpul verii, când lacul scade. Nu se știe exact când a fost construită această biserică, dar se presupune că ar fi vorba despre secolul al XIX-lea. Legenda spune că lacul a fost creat de comuniști, printr-un baraj, care au aflat că urma să aibă loc o viitură și i-au forțat pe locuitori să se mute. Biserica a fost evacuată și osemintele din cimitirul de lângă ea au fost mutate, iar acum lăcașul sfânt rămâne sub ape, la 30 de metri, apărând doar în cele mai toride zile de vară.

4. Spitalul Brâncovenesc

Unul dintre misterele cele mai întunecate ale României este cel al Spitalului Brâncovenesc, o construcție cu o istorie pe cât de interesantă, pe atât de înfricoșătoare. El a fost înființat de Safta Brâncoveanu în 1835, iar pentru a proteja clădirea de distrugere, a fost scris un blestem pe un monument din marmură creat pentru a marca această construcție, care spunea că oricine va încerca să dărâme spitalul va suferi o soartă cumplită: va fi omorât de propriii oameni, de sărbători.

În 1984, el a fost dărâmat la ordinul lui Nicolae Ceașescu, iar inscripția cu blestemul se află acum la Muzeul de Istorie, în București. În 1989, Ceaușescu a fost împușcat chiar pe 25 decembrie, ceea ce i-a făcut pe mulți să creadă că blestemul a fost unul cât se poate de real.

5. Lacul Ciotul Paltinului

Acest lac se află la granița dintre județele Buzău și Prahova și, deși are un aspect foarte liniștit, chiar feeric, este foarte periculos: în centrul lui, bărcile sunt prinse într-un vortex și trase în adâncuri. La marginea lacului cresc niște ierburi imense, iar legenda spune că aici dansau ielele. Speriați, localnicii nu se apropie de acest loc și nu lasă nici animalele în apropiere, pentru că îl consideră de rău augur, deoarece pe vremuri oamenii treceau pe langă el și îl blestemau. Există chiar și o legendă locală care spune că sub apă ar fi însuși diavolul, care îi răpește pe toți cei care îndrăznesc să se aventureze până în centrul lacului.

Tu știai despre aceste mistere ale României?

Descoperă câteva locuri bântuite din București, dar și din restul lumii!

Articolul urmator
Totul despre Sfântul Alexie și povestea din spatele apelativului ”Omul lui Dumnezeu”
Totul despre Sfântul Alexie și povestea din spatele apelativului ”Omul lui Dumnezeu”
In ce tara ar trebui sa locuiesti?
Incepe quiz
In ce tara ar trebui sa locuiesti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.