Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Nouă reguli moderne de conduită care arată dacă eşti bine crescută

Marţi, 17.01.2017
de Andreea Baluteanu
Nu discuta despre altcineva în absenţa sa!
Imaginea precedenta
Imaginea urmatoare

Nu discuta despre altcineva în absenţa sa!

Bârfa se numără printre abaterile de la normele sociale cel mai des întâlnite în comportamentul nostru! Înainte de a te justifica, spunând că toată lumea o face, întreabă-te: ţie ţi-ar plăcea să ştii că amicii tăi vorbesc adesea despre tine, în absenţa ta, şi nu pentru a se mira ce fiinţă minunată eşti? Dacă răspunsul a fost negativ, încearcă să îţi ţii sub control de acum încolo pornirile spre bârfă. Poate că e imposibil să le faci să dispară cu desăvârşire, dar cu siguranţă le poţi atenua!

Libertatea mai mare de care ne bucurăm în ziua de azi, deschiderea şi sociabilitatea încurajate de reţelele sociale ne determină să credem, de multe ori, că regulile de conduită nu mai au nicio importanţă. Considerăm Codul bunelor maniere o carte veche şi atât, iar gesturile de politeţe, o relicvă demnă de Downton Abbey.

Cu toate acestea, deşi nu mai aşteptăm un bărbat să ne deschidă uşa sau să se ridice de la masă odată cu noi, nu înseamnă că ne putem dezbrăca în totalitate comportamentul de orice urmă de conduită socială. Dimpotrivă, sunt reguli care vor rămâne mereu actuale, deoarece ne uşurează traiul printre ceilalţi şi sunt o dovadă a respectului pe care li-l (şi ni-l) purtăm!

Descoperă în galerie regulile de conduită care arată că ai cei şapte ani de acasă şi că eşti o adevărată doamnă! Fii sinceră: tu le respecţi?

Află de aici şi care sunt regulile de bune maniere de la care să nu te abaţi într-un restaurant!

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!