Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Palatul Guvernatorului Daciei Romane de la Apulum, o redescoperire a patrimoniului

Redactor Divahair.ro

Miercuri, 9 noiembrie 2011, incepand cu ora 12.00, la Universitatea „1 Decembrie 1918" Alba Iulia, arheologul dr. Viorica Rusu-Bolindet va sustine conferinta, „Palatul Guvernatorului Daciei romane de la Apulum. O redescoperire a patrimoniului". Cu aceasta ocazie vor fi prezentate atat rezultatele cercetarilor arheologice intreprinse in ultimii ani in acest important sit arheologic, dar si propunerile. privind valorificarea istorico-arheologica a ruinelor existente pe str. Munteniei din Alba Iulia.

Conferinta se inscrie intr-un proiect cultural mai amplu, finantat de Administratia Fondului Cultural National, care isi propune sa atraga atentia asupra valorii sitului arheologic reprezentat de Palatul guvernatorului Daciei romane de la Apulum. Proiectul a debutat saptamana trecuta, cand la Muzeul National al Unirii Alba Iulia a fost vernisata o expozitie pe aceasta tema.

De asemenea, tot miercuri, 9 noiembrie 2011, de la ora 14.30, va fi organizat si un tur al sitului, unde vor fi putea fi vazute vestigiile descoperite de arheologi incepand din anul 1992.

Manifestarea este organizata de Consiliul Judetean Alba, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca si Muzeul National al Unirii din Alba Iulia in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Patrimoniu National Alba.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!