Postul Craciunului: Traditii, obiceiuri si superstitii. Ce nu ai voie sa faci!
De
Studentie.ro
Vineri, 27.11.2015
Postul Craciunului este al doilea ca importanta dupa postul
Pastilor, incepe in 15 noiembrie si se incheie in 24 decembrie, in cele
40 de zile, cei care postesc pot manca doar produse vegetale, fara carne
si produse lactate, iar in toate zilele de sambata si duminica au
dezlegare la peste.
Unul dintre obiceiurile din perioada postului este spalarea veselei cu cenusa sau lesie, ca sa nu mai aiba nicio urma de carne sau derivate ale acestor produse.
In postul Craciunului, fetele nemaritate trebuie sa adune cate o surcina in fiecare zi a postului, iar in Ajunul Craciunului vor fierbe crupe fara sare. Aceste crupe dupa ce sunt fierte le vor pune pe masa pentru ca seara venind umbra ursitorului lor, pe cahla, sa aiba ce ospata.
Citeste articolul intreg pe Studentie.ro!
Vezi si
Legenda Sfântului Mucenic Gheorghe. Cine a fost el și cum și-a arătat bunătatea de-a lungul ...
Ramona Jurubita |
Vineri, 27.11.2015
Rodica, fiica Mamei Omida, dezvăluiri uluitoare despre vrăjitorie. „Mama mea era singura ...
Ramona Jurubita |
Vineri, 27.11.2015
Lăsatul secului pentru Postul Nașterii Domnului, 14 noiembrie în 2023. Ce trebuie să faci ...
Ramona Jurubita |
Vineri, 27.11.2015