Rețelele de conexiuni te ajută să-ți îmbunătățești experiența de viață!

Rețelele de conexiuni te ajută să-ți îmbunătățești experiența de viață!

Redactor Divahair.ro

Networking-ul nu este un joc exclusiv pentru extrovertiți, dar nici nu trebuie să fie pentru cei complet egoiști sau ascunși. Este, de asemenea, mult mai ușor de realizat într-o lume din ce în ce mai conectată. Rețelele de astăzi sunt legate de stabilirea unor relații semnificative cu ceilalți oameni, care să te ajute să-ți dezvolți cariera sau să pornești într-o aventură, colaborând cu alții. Lucrul în rețea este util pentru aproape toată lumea, deoarece îți permite să găsești oportunități de angajare sau să angajezi diverse persoane care pot ocupa anumite poziții în cadrul companiei tale.

femeie cu telefon in mana

De asemenea, îți oferă posibilitatea de a dispune de contacte pentru potențiale oportunități de co-marketing sau de învățare prin intermediul unor grupuri de mentorat și de conducere. O astfel de rețea îți oferă posibilitatea de a-ți dezvolta anumite abilități, chiar să blufezi așa cum se întâmplă în cadrul jocului de poker, dar și de a construi relații profesionale pe parcursul carierei. Numai atunci când ne conectăm și colaborăm cu alții putem accede cu adevărat pe noi înălțimi ale succesului.

Folosește-te de regula reciprocității atunci când interacționezi cu ceilalți din rețea!

Interesul personal stă la baza multor decizii și relații pe care le facem în viață, așa că, de ce interacțiunile din cadrul unor afaceri noi ne determină să renunțăm la unul dintre principiile care stau la baza societății, cel al reciprocității? Reciprocitatea este unul dintre principiile persuasiunii care afirmă că oamenii au tendința de a plăti sau de a da înapoi celor care le-au oferit ceva la un anumit moment dat. Dacă dorești cu adevărat să creezi o legătură cu cineva, mai ales dacă aceștia pot face mai mult pentru tine, decât poți face tu pentru ei, trebuie să fii conștient de valoarea timpului lor și să le oferi în schimb o parte din timpul tău, într-un anumit context.

Împărtășește rețeaua ta de conexiuni cu ceilalți pentru a genera noi oportunități!

Calitatea conexiunilor tale, în general, atrage cantitatea. Un sertar plin de cărți de vizită nu este un semn al persoanei bine conectate, dar, ceea ce contează este calitatea relațiilor reale pe care le ai cu oamenii din rețeaua ta. Există o limită a cantității de relații semnificative pe care o putem menține la un moment dat, valoarea acesteia fiind de aproximativ 150. De obicei, aceasta include rețeaua profesională, mai ales că aceste relații, ca toate relațiile, trebuie menținute. Construirea rețelei îți permite să participi la un schimb natural de contacte, favoruri și abilități între oameni care apar tot timpul în lumea profesiei tale.

Devino mai interesant pentru ceilalți, fiind tu cel care deschide o oportunitate online!

Dacă vei crea un blog, un canal de YouTube sau o pagină de Facebook, în afara jobului tău principal, rețeaua din care faci parte te va percepe ca fiind mai interesant și te va ajuta să faci legături în acest proces în timp ce încerci să dezvolți ceva pe cont propriu. Toți oamenii au o poveste de viață care îi particularizează și-i face unici, pe care o pot folosi pentru a da startul unei oportunități ce se poate dezvolta în ceva de amploare în mediul online.

Articolul urmator
Acatistul Sfântului Ciprian: când să îl citești și cum te ajută
Acatistul Sfântului Ciprian: când să îl citești și cum te ajută
Ce fel de femeie ești pe rețelele de socializare?
Incepe quiz
Ce fel de femeie ești pe rețelele de socializare?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.