swipe

Semne că ești într-un restaurant care te-ar putea îmbolnăvi

Nu te întâmpină nimeni la ușă

Una este ca hostessa să fie ocupată cu alți clienți, alta este să aștepți minute în șir și să nu vină nimeni să te poftească la o masă. În acest moment se face prima impresie, iar un restaurant care nu se ocupă de acest aspect are mari probleme de management. Acest lucru ar trebui să te facă să te gândești de două ori dacă vrei să mai mănânci acolo sau nu.

Semne că ești într-un restaurant care te-ar putea îmbolnăvi

Ești ignorată

O regulă foarte importantă într-un restaurant este ca un client să fie abordat de chelner la 60 de secunde după ce se așază la masă. Chelnerul trebuie să te întrebe dacă dorești să bei ceva sau să îți aducă meniul. Dacă el nu poate face acest lucru, este de datoria managerului să îi preia rolul.

Semne că ești într-un restaurant care te-ar putea îmbolnăvi

Restaurantul este gol

Ai prins o masă bună lângă fereastră într-o seară ploioasă de marți? Super! Ai prins o masă bună lângă fereastră la ora 8 seara într-o zi de sâmbătă (fără rezervare)? Atunci nu mai este la fel de super. Acest lucru înseamnă că nimeni nu vrea să mănânce acolo și ar trebui să începi să te întrebi și de ce. Un restaurant care arată ca un oraș bântuit trebuie să îți ridice semne de întrebare. Este mai bine să nu mănânci acolo!

Semne că ești într-un restaurant care te-ar putea îmbolnăvi

Mesele nu sunt debarasate

Nu există nicio scuză atunci când un client este invitat la o masă murdară, cu meniuri pătate de mâncare, farfurii din care a mâncat altcineva și scrumiere doldora de mucuri de țigară. Mesele trebuie să fie debarasate imediat după ce pleacă clientul și înainte ca altcineva să se așeze acolo. Chiar și solnița de sare și piper trebuie șterse după ce sunt folosite de clienți. Evită astfel de locuri, deoarece au probleme serioase cu igiena sau cu personalul.

Semne că ești într-un restaurant care te-ar putea îmbolnăvi

Personalul nu este amabil

Toți avem pase mai proaste, când pur și simplu nu putem să fim drăguți cu nimeni. Totuși, cei care lucrează în această industrie trebuie să fie niște persoane deschise, vesele și politicoase. Dacă observi că toți cei care lucrează la acel restaurant sunt vizibil supărați, înseamnă că ceva nu este în regulă cu acel loc.

Semne că ești într-un restaurant care te-ar putea îmbolnăvi

Managerii nu ajută

În restaurantele de succes, managerii și patronii nu sunt mai presus de oricare alt angajat și se asigură că toți clienții au parte de o experiență frumoasă. Fie că este vorba de servirea mâncării, de curățarea meselor sau de comandarea unei băuturi, toată lumea trebuie să se implice și să ajute.

Semne că ești într-un restaurant care te-ar putea îmbolnăvi

Clienții nu sunt mulțumiți

Dacă observi că există mai mult de un client nemulțumit în restaurant sau vezi că oamenii refuză mâncarea, atunci cu siguranță te afli în locul nepotrivit. Alte indicii că restaurantul în care te afli nu este cel mai potrivit sunt paharele umplute pe jumătate, timpul lung de așteptare a comenzii și băuturile care ajung la mese abia după servirea mâncării. 

Semne că ești într-un restaurant care te-ar putea îmbolnăvi

Cel care te servește face mai mult de o greșeală

O greșeală minoră din partea celui care te servește nu trebuie să te îngrijoreze. Totuși, dacă greșelile continuă, înseamnă că ești într-un restaurant de calitate îndoielnică. Unele dintre greșelile pe care nu ar trebui să le treci cu vederea sunt faptul că mâncarea ta ajunge la o altă masă, că primești ceva diferit față de ce ai comandat, că ești servit cu carne gătită necorespunzător, mâncare rece etc.

Semne că ești într-un restaurant care te-ar putea îmbolnăvi

Baia este murdară

La un restaurant bun, baia este curățată periodic, iar hârtia igienică nu lipsește niciodată. La final de zi, aceasta este curățată temeinic cu dezinfectant. Dacă baia miroase a urină, este murdar pe jos, coșul de gunoi este plin și ușile nu se închid, fii sigură că și în bucătărie sunt probleme.

‹ Vezi si