Ce inseamna cazare cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive

Ce inseamna cazare cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive

Redactor Alexa Galgau

Atunci cand te pregatesti pentru un concediu, unul dintre primii pasi dupa stabilirea bugetului este gasirea unui loc de cazare convenabil, potrivit nevoilor tale. Din acest punct de vedere, ai la dispozitie o sumedenie de variante de acomodare, de la cele care asigura doar locul de dormit si micul dejun, pana la oferte de all inclusive, care iti ofera tot rasfatul de care poti avea parte intr-un concediu. Cele mai importante trei variante de cazare sunt: cazarea cu mic dejun, cazarea cu demipensiune și cazarea all inclusive.

Afla, asadar, ce inseamna cazare cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive, ca sa stii care este cea mai potrivita pentru tine si, desigur, pentru buzunarul tau!

Cazarile cu mic dejun inclus (Bed and Breakfast)

Pentru un buget nu tocmai generos, una dintre optiunile cele mai accesibile pentru a te caza este sa alegi un loc cu mic dejun inclus. In acest caz, poate fi vorba despre o resedinta particulara in care sa te cazezi, locuind astfel cu gazdele, ori o pensiune care ofera aceasta optiune.

In afara, aceasta varianta se numeste "Bed and Breakfast" (B&B) si este foarte populara printre turisti, din motive financiare, dar si de confort. O pensiune sau o locuinta in care te poti caza sunt adesea mult mai primitoare decat o camera rece de hotel si o masa luata intr-un restaurant mare, plin de oameni pe care nu ii cunosti. Cand locuiesti cu o familie sau intr-un spatiu mai intim, te poti simti ca acasa, ceea ce iti poate face concediul de neuitat. 

Ce inseamna demipensiune: ce optiuni iti ofera

Demipensiunea, adica DP sau halfboard, se afla intre cazarea cu mic dejun inclus si cea all inclusive. In acest caz, ti se va pune la dispozitie micul dejun si una dintre cele doua mese principale - pranzul sau cina. Atunci cand iei in considerare aceasta varianta, gandeste-te bine la programul de vizitat pe care il vei avea.

De exemplu, daca planuiesti sa fii plecata toata ziua si sa vizitezi cat mai multe obiective in fiecare zi, atunci ar fi indicat sa alegi cina ca a doua masa inclusa in oferta. Altfel, vei fi nevoita sa te intorci la pranz pentru a manca, ceea ce iti poate rapi mai mult timp decat ai vrea.

In cazul persoanelor care pleaca de dimineata si se intorc noaptea, dupa o zi de umblat, cel mai indicat ar fi sa se orienteze totusi catre o cazare care ofera doar mic dejun. In plus, daca iti iei masa la restaurante locale, pe parcursul drumetiilor zilnice, ai ocazia sa experimentezi un segment important al culturii unei tari sau regiuni: cultura gastronomica. 

Pot merge in regim de demipensiune in Turcia?

Sigur ca da. Turcia este una dintre destinatiile preferate ale romanilor, pe langa Bulgaria si Grecia. Iar hotelierii din aceasta tara s-au orientat catre toate variantele de acomodare, nu doar catre mult laudatul all-inclusive. Kusadasi, Marmaris, Istanbul, Canakkale sau Antalya se regasesc in preferintele romanilor pentru insorita Turcie. Poti gasi cu usurinta cazare aici, la preturi incepand cu 700 de euro, la inceput de sezon.

All-inclusive

Nu de putine ori, se intampla sa dai peste oferte foarte bune la hoteluri de calitate si sa intalnesti expresia "all inclusive". Pentru ca atrage turistii, acest termen a ajuns sa fie utilizat prea mult si a ajuns sa creeze confuzii. Ce inseamna de fapt "all inclusive"? Este vorba despre urmatoarele beneficii de care te poti bucura, deoarece intra in pretul platit la inceput:

- transportul de la si catre aeroport;

- cazare pe tot parcursul sejurului;

- toate mesele si o serie de bauturi alcoolice care iti sunt puse la dispozitie la fiecare masa;

- open bar si gustari in timpul zilei, dar si in timpul noptii;

- activitati sportive cu instructor sau fara, precum golf, tenis, volei, dans aerobic in apa, inot etc. 

Totusi, nu te repezi sa platesti pentru un sejur all inclusive, chiar daca pare avantajos la prima vedere. Aceasta varianta nu inseamna neaparat ca faci o economie foarte mare. Compara intotdeauna mai multe oferte si gandeste-te cu exactitate ce iti doresti de la concediul tau. Daca nu o sa petreci prea mult timp la hotel, are rost sa mergi pe o varianta care iti ofera avantaje doar daca stai mult la locul de cazare? 

In plus, trebuie intotdeauna sa tii minte ca daca ceva suna prea bine ca sa fie adevarat, atunci probabil ca asa si este. Nu de putine ori, turistii se plang ca sunt momiti de ofertele grozave de all inclusive, doar pentru a ajunge la fata locului si a constata ca hotelul este inca in constructie sau ca o mare parte din servicii tot trebuie platite suplimentar. 

Ce inseamna ultra all-inclusive

In ultimii ani fenomenul de ultra all-inclusive a luat amploare, tot mai multi turisti alegand aceasta varianta pentru vacanta lor. De ce? Pentru ca, pe langa ce ofera all-inclusive, ultra all-inclusive mai pune la dispozitie si:

-bauturile alcoolice si non-alcoolice straine, fara limita sau cantitate impusa

-spa

-acces la sala de fitness

 -room service

-acces gratuit la minibar.

Asadar, acum stii diferenta intre cazarea cu mic dejun, demipensiune si cea all inclusive. Astfel, nu iti va mai fi greu sa iti planifici un concediu pe masura dorintelor tale, dar care sa nu iti faca nici o gaura prea mare in portofel. 

Citeste si despre cum sa gasesti o cazare ieftina , dar si despre ce inseamna couchsurfingul , o varianta relativ recenta de a calatori cu bani putini!

Articolul urmator
14 stațiuni balneare care te vor ajuta să tratezi problemele coloanei
14 stațiuni balneare care te vor ajuta să tratezi problemele coloanei
Alege un mic dejun și îți spunem care e sufletul tău pereche!
Incepe quiz
Alege un mic dejun și îți spunem care e sufletul tău pereche!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (65)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.