Plaja Corbu: acces si cazare in 2015

Plaja Corbu: acces si cazare in 2015

Cristina Tarziu

Pentru cei care au descoperit-o deja, plaja Corbu este un loc al nostalgiilor, al vacantelor in completa libertate, al amintirilor cu prieteni, dragoste si salbaticie. Este locul unde trebuie sa ajungi macar o data in viata, intr-un moment in care iti doresti liniste, natura, o altfel de escapada.
 
Citeste mai multe despre aceasta oaza de relaxare!

Plaja Corbu, in topul celor mai frumoase plaje salbatice

Sursa foto: romania-redescoperita.ro

Plaja Corbu a fost inclusa recent intr-un top (realizat de catre site-ul gipsy.ninja) al celor mai frumoase plaje salbatice din lume. Numita de catre autorii clasamentului un „taram al pacii si serenitatii", plaja Corbu s-a plasat pe locul 4, printre alte noua locatii care iti taie rasuflarea:

1. Anse Source d'Argent, Seychelles
2. Whitehaven Beach, Australia
3. Rarotonga, Cook Islands
4. Plaja Corbu, Romania
5. Pulau Derawan, Indonesia
6. Plage de Piémanson, France
7. Flamenco Beach, Puerto Rico
8. Cape Maclear, Malawi
9. Baia do Sancho, Brazilia
10. Insulele Cies, Spania

Plaja Corbu: cazare si restrictii in 2015

Daca visezi la o vacanta cu cortul la cativa metri de malul marii, cu rasarit de soare vazut prin plasa „usitei de la intrare", vei fi dezamagita. Ca urmare a sesizarilor primite incontinuu de catre primarie privind transformarea plajei intr-o adevarata sosea, masinile parcate pe malul marii si gunoiul aruncat la intamplare, incepand cu acest sezon plaja Corbu a fost ingradita. Camparea este complet interzisa pe plaja, iar turistii trebuie sa plateasca un permis de acces pe nisip in valoare de 5 lei pentru o zi / persoana si 15 lei pentru o saptamana / persoana. Masinile si rulotele pot fi parcate doar in zonele special amenajate, iar cateva drumuri de acces catre plaja au fost inchise. In plus, autoritatile au amplasat panouri de atentionare care informeaza turistii ca se apropie de aria strict protejata a rezervatiei biosferei Deltei Dunarii.

 
Sursa foto: romania-redescoperita.ro

Daca vrei sa petreci cateva zile pe plaja din Corbu, va trebui fie iti instalezi cortul sau sa parchezi rulota in campingurile din apropiere, fie sa cauti cazare la localnici sau in pensiuni, unde preturile variaza in functie de apropierea de plaja si de serviciile si conditiile oferite. Plaja Corbu se afla la doar cativa kilometri de Mamaia sau Navodari, asadar turistii care au masini isi pot gasi cazare in una dintre locatiile din apropiere, urmand ca de dimineata sa parcurga traseul spre plaja Corbu pentru o oaza de liniste si salbaticie.

Cum ajungi la Corbu: indicatii si harta

In comuna Corbu se ajunge pe drumul judetean DJ 226. Acesta porneste din zona Midia Navodari, cu relatii pe DN 22 B, prin Navodari - Ovidiu, la DN 2 A - E 60 spre Bucuresti - Constanta si pe litoral prin zona turistica Navodari - Mamaia - Constanta.

Plaja Corbu se afla foarte aproape de comuna Corbu. In dreptul indicatorului de intrare in comuna, se face un drum spre dreapta, pavat cu dale de beton, ce duce direct la plaja. Pentru a ajunge la lacul Corbu, va trebui sa faci stanga imediat dupa intrarea in comuna Corbu in dreptul indicatorului „Pescarie".

 

Sursa foto: plajacorbu.ro

Plaja Corbu: atractii turistice


Plaja Corbu este foarte lata, cu mult nisip fin si intrare lina in apa. Imprejurimile sunt salbatice si, daca ai noroc si rabdare, sunt sanse mari sa te bucuri de vizita unor specii de pasari specifice Deltei.

 

Sursa foto: romania-redescoperita.ro

Pe lacul Corbu se organizeaza periodic campionate de pescuit. Este cel mai mare lac de pescuit sportiv de pe litoral, cu o diversitate mare de pesti, pontoane pentru pescuit, casute de lemn, dusuri si toalete.

In apropierea comunei Corbu se afla si Cetatea greceasca Histria, cel mai vechi oras atestat de pe teritoriul Romaniei.

Poate cel mai important lucru de stiut, insa, e faptul ca din dreptul comunei Corbu incepe Rezervatia Deltei Dunarii, iar de aici posibilitatile sunt nelimitate. Nu uita, insa, sa te documentezi inainte de a pleca la drum in legatura cu restrictiile din zona, cu drumurile de acces si eventualele taxe ce trebuie platite. Cele doua zone apropiate - Corbu si Vadu - nu sunt incadrate ca destinatii turistice, ci sunt domenii publice de interes national, facand parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Plajele sunt protejate de lege, iar habitatele naturale trebuie de asemenea protejate.

 

Sursa foto: amfostacolo.ro

Daca iti doresti liniste, daca iubesti natura si salbaticia, Corbu e locul unde trebuie sa ajungi in aceasta vara!
Articolul urmator
Litoralul românesc: de ce să îl alegi și unde sunt cele mai frumoase plaje
Litoralul românesc: de ce să îl alegi și unde sunt cele mai frumoase plaje
Ce fel de costum de baie ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de costum de baie ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - travel

    1. Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate! (139 vizite)