Unde mergem la munte in 2016: 6 locuri din Romania care merita vizitate!

Unde mergem la munte in 2016: 6 locuri din Romania care merita vizitate!

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Atunci cand vrei sa-ti incarci bateriile si sa te relaxezi din plin pret de cateva zile, o escapada la munte reprezinta cea mai fericita optiune. Nu ai cum sa nu te umpli de energie pozitiva atunci cand respiri aer curat, cand in fata ochilor ti se astern peisaje somptuoase si cand singurele tale „griji” se rezuma doar la a gasi raspunsurile la intrebarea „Ce mai vizitam/exploram astazi?”.

De ce sa-ti petreci sfarsitul de saptamana plimbandu-te prin centrele comerciale sau prin cafenelele suprapopulate, pline de fum, cand te poti rasfata cu mici excursii la munte? De ce sa-ti petreci concediul peste granite, vizitand frumusetile altor tari, cand tu nici macar nu ai apucat sa vezi macar jumatate din minunatiile cu care a fost inzestrata patria noastra?

Unde mergem la munte

Romania reuseste sa ii uimeasca de fiecare data pe turistii straini. Nu degeaba Printul Charles al Marii Britanii detine mai multe proprietati in Transilvania!

Unde mergem la munte in 2016? Iata 6 regiuni muntoase din Romania pe care trebuie sa le vizitezi pana la sfarsitul anului: 

Parcul National Cheile Nerei-Beusnita

Rezervatia Cheile Nerei-Beusnita este una dintre cele mai salbatice, dar in acelasi timp superbe, regiuni muntoase din Romania pe care nu trebuie sa o ratezi in 2016! Aceasta arie naturala protejata prin lege este situata la limita sud-vestica a Romaniei, in sudul Muntilor Aninei, din judetul Caras-Severin, si este strabatuta de drumul national DN57B, care leaga orasul Oravita de satul Bozovici.

Unde mergem la munte
Sursa foto: resita-kikinda.ro

De ce merita sa vizitezi Parcul National Cheile Nerei-Beusnita? Ei bine, poate datorita lacurilor cristaline, verzi-albastre, hipnotizante, inconjurate de stanci colturoase, impunatoare? Lacul Ochiul Beiului si Lacul Dracului sunt descrise de turisti ca fiind „ireal de frumoase”. Despre Lacul Ochiul Beiului se spune ca nu ingheata niciodata, temperatura apei oscinalnd intre 3 si 8 grade Celsius pe tot parcursul anului. Apa este atat de limpede, incat poti vedea usor fundul lacului (Lacul Ochiul Beiului are o adancime de 3,5 metri), precum si pestii care inoata.

Unde mergem la munte
Sursa foto: turistderomania.ro

Unde mergem la munte
Sursa foto: turism.bzi.ro

Lacul Dracului, denumit si „Lacul fara fund”, este considerat un adevarat monument al naturii. Desi are o adancime care variaza intre 9 si 12 metri, iar apa este foarte clara, turistii raman intrigati de faptul ca nu pot vedea fundul acestui lac. Ba mai mult, daca vei avea ocazia sa te intalnesti cu vreun localnic, acesta iti va spune ca Lacul Dracului nu are fund, ca are mai multe tunele subterane si ca cine se incumeta sa faca baie in apele inselatoare ale acestui lac nu se va mai intoarce niciodata.

Unde mergem la munte
Sursa foto: darkclauds.com

Pe langa cele doua lacuri, nu trebuie sa ratezi Cascadele Beusnitei si Bigar, cea din urma fiind unica in lume pentru forma sa si pentru caderile spectaculoase de apa. 

Unde mergem la munte
Sursa: flickr.com

Cascada Cailor

Situata in apropiere de statiunea turistica Borsa, in partea nord-estica a Muntilor Rodnei, Cascada Cailor este considerata a fi una dintre cele mai mari cascade din Romania. Se afla la o altitudine de 1 300 de metri, iar caderea de apa este de 90 de metri.

Unde mergem la munte
Sursa foto: turism.bzi.ro

Vestea buna este ca accesul spre aceasta cascada maiestuoasa se face destul de usor: fie pe jos, de la Borsa, pe o poteca ce te duce direct catre cascada, fie cu telescaunul, din statiunea Borsa. Daca alegi varianta comoda, cu telescaunul, trebuie sa stii ca ultima cursa se face la orele 17:00 si ca din locul de unde cobori din telescaun mai parcurgi in jur de 10-15 minute pe jos pana sa ajungi la Cascada Cailor.

Unde mergem la munte: Valea Doftanei

Comuna Valea Doftanei este vizitata in fiecare an de mii de turisti romani, dar mai ales de straini care cauta sa-si petreaca zilele libere intr-un cadru feeric, dominat de liniste. Valea Doftanei, formata din satele Tesila si Traisteni, este situata in nordul judetului Prahova, in zona Carpatilor de Curbura, pe cursul mijlociu al raului cu acelasi nume.

Unde mergem la munte
Sursa foto: valeadoftanei.ro

Odata ce ai ajuns aici, rezerva-ti cateva minute bune pentru a admira intregul tinut de pe Varful Secariei, situat la aproximativ 6 km vest de satul Tesila. 

Unde mergem la munte
Unde mergem la munte
Unde mergem la munte
Sursa foto: valeadoftanei.ro

Tot la Valea Doftanei, la o altitudine de 650-890 de metri, se intinde Rezervatia Glodeasa, o padure seculara virgina de brad si fag ferita de exploatarea forestiera. Glodeasa cuprinde arbori vechi de peste 300 de ani, care au inaltimi de peste 40 de metri si pe care nu te vei mai satura sa ii admiri. Rezervatia Glodeasa este considerata a fi cel mai important obiectiv turistic din Muntenia!

Unde mergem la munte
Sursa foto: valeadoftanei.ro

Odata ajunsa la Valea Doftanei, trebuie sa te cazezi la impunatoarea pensiune Atra, care in perioada de primvara-vara iti permite sa fii martorul unor peisaje ce iti vor taia respiratia.

Unde mergem la munte

Unde mergem la munte
Sursa foto: atradoftana.ro

Unde mergem la munte: Taul Tapului

Se spune ca Taul Tapului este cel mai frumos si pitoresc lac din Romania, situandu-se in Muntii Retezat, sub Portile Inchise, la o altitudine de 2 160 de metri. Lacul Taul Tapului este alimentat de patru izvoare, iar adevarata atractie turistica o constituie insulita din mijlocul formatiunii, de un verde nemaiintalnit, care s-a format in urma unei avalanse pornite de pe culmile varfului Tapului.

Unde mergem la munte
Sursa foto: romanian-explorer.com

Unde mergem la munte
Sursa foto: bloguldecalatorii.ro

Turistii spun ca maiestuosul lac glaciar poate fi admirat cel mai bine de pe traseul Portile Inchise, unde te si poti opri pret de cateva minute pentru a contempla frumusetea naturii.

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului este una dintre cele mai frumoase si misterioase zone din Romania, considerata un veritabil monument al naturii. Aceasta regiune este situata in Muntii Hasmas, pe raza judetelor Neamt si Harghita, si este strabatuta de drumul transcarpatic DN12C, care leaga orasele Gherogheni si Bicaz. Peretii impresionanti din calcar, cu altitudini de pana la 1 700 de metri, gazduiesc pesteri (Pestera Neagra si Pestera Cascada) si avene (Licas si Avenul cu Trei Intrari).

Unde mergem la munte
Sursa foto: bestofromania.eu

Cheile Bicazului se intind pe o distanta de 6 km, iar pe parcursul drumului strabatut an de an de mii de soferi entuziasti pot fi admirate masivele stancoase Piatra Altarului (1 120 metri altitudine), Piatra Arsistei si Piatra Pintestilor (847 de metri altitudine). Pe masura ce inaintezi in inima Cheilor vei observa ca masivele sunt atat de apropiate, incat la un moment dat vei avea impresia ca nu mai poti zari cerul. O experienta pe care nu trebuie sa o ratezi!

Transalpina

Transalpina - sau Drumul Regelui - este cel mai inalt drum rutier din Romania, dar si cel mai pitoresc, intrucat traverseaza Muntii Parang. Soseaua de aproape 150 km are punctul cel mai inalt in Pasul Urdele (la 2 145 de metri) si traverseaza patru judete: Gorj, Valcea, Sibiu si Alba.

Unde mergem la munte

Acest traseu construit in secolul XIX a fost refacut de regele Carol al II-lea in perioada 1934-1939 si reabilitat din nou in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Din pacate, dupa revolutia din decembrie 1989 soseaua Transalpina nu a mai fost intretinuta. Zidurile de sprijin au fost stricate, iar piatra a fost furata pentru realizarea fundatiilor vilelor din Ranca. De altfel, pe 1 noiembrie 2015 circulatia a fost inchisa pe Transalpina, drumul fiind considerat prea periculos pentru soferii care inca mai indrazneau sa se aventureze pe aceasta sosea. Vestea buna este ca inepand cu data de 30 iunie 2016 vom putea admira din nou frumusetile patriei de pe Trasnsalpina!

Ti-am raspuns la intrebarea „unde mergem la munte”? Trebuie sa-ti dezvaluim ca ne-a fost destul de greu sa ne decidem doar asupra acestor locuri, intrucat Romania abunda de peisaje rapitoare si obiective istorice pe care merita sa le vizitezi cel putin o data in viata. Cei care au strabatut aceasta tara in lung si-n lat au fost de acord cu faptul ca regiunile muntoase mai sus mentionate se numara printre cele mai frumoase din Romania. Esti de acord? Tu ce alt loc din Carpati ai adauga acestei liste? 

Articolul urmator
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate!
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - travel

    1. Lista capitalelor culturale din 2024. Merită vizitate! (139 vizite)