swipe

Adrian Văncica, dincolo de "Celentano". A trăit într-o viață cât alții în 10!

"Serialul mi-a schimbat viața în toate felurile posibile"

Adrian Văncică s-a alăturat distribuției serialului "Las Fierbinți" încă de la lansarea acestuia, în anul 2012, iar de atunci face deliciul publicului cu replicile sale spumoase care au intrat în dicționarul urban și cu umorul desăvârșit. Celentano este unul dintre cele mai îndrăgite personaje din cadrul producției, iar actorul mărturisește că a fost o adevărată provocare să îl joace pe bețivul cu suflet de copil și cu porniri filosofice.

"Serialul mi-a schimbat viața în toate felurile posibile, în așa fel cum nu mă gândeam că mi se va întâmpla vreodată, deși îmi doream asta. Nu am cuvinte să descriu cât de tare, nici cât de greu a fost să fac față schimbării. Mă bucur că n-a venit când aveam 18 sau 20 de ani pentru că sigur nu știam cum să o gestionez. Notorietatea asta e ca un tren care te scoate de pe linie dacă vine prea devreme", a declarat el, într-un interviu pentru TV Mania.

Sursa foto: Instagram

Citește și: Cum l-a marcat pe Robert Powell, actorul care l-a jucat pe Iisus din Nazaret, rolul din celebrul film

Adrian Văncica, dincolo de "Celentano". A trăit într-o viață cât alții în 10!

A copilărit la țară

Născut pe 18 martie 1977, el a crescut la țară până la vârsta de șapte ani, în casa bunicii sale de la periferia orașului Târgoviște, și a avut parte de o copilărie plină cu amintiri frumoase. Unul dintre cele mai dragi momente îl reprezintă furatul cireșelor din copacul vecinului, despre care el mărturisește că nu îl va uita niciodată.

"Eu am crescut la țară, la mamaie, până în clasa a doua. Aveam în curte vișini, zarzăr, dar aveam un cireș păcătos, care făcea cireșe mici și care nu erau bune deloc. Însă, aveam niște vecini care aveau cireșe de poveste - bineînțeles că jefuiam. Eram atât de hămesiți, că rupeam copacul. Și nu ne certa vecinul, nu ne zicea nimic. Cireșele furate sunt cele mai bune", a spus el, pentru click.ro.

De peste 25 de ani, Bucureștiul i-a devenit oraș adoptiv, iar actorul a povestit cum s-a simțit când a făcut tranziția de la locurile natale către Capitală.

"Bucureștiul a fost mereu un oraș aglomerat. Eu am venit dintr-un oraș mic, șocul a fost mare. Noi în Târgoviște, când eram eu mic, nu aveam nici autobuz. Aici există troleu, autobuz, metrou, tot ce vrei. Mi s-a părut un oraș aglomerat, dar are farmecul său", a mai spus el, pentru sursa citată.

Sursa foto: Instagram

Adrian Văncica, dincolo de "Celentano". A trăit într-o viață cât alții în 10!

Cum s-a decis să devină actor

Actorul a absolvit Facultatea de Teatru, specializarea actorie la clasa prof. univ. Mircea Albulescu și a muncit foarte mult pentru a-și construi cariera. El mărturisește că povestea lui este una firească și că a început să fie pasionat de această meserie încă din anii copilăriei. A știut mereu că locul său este pe scenă și că este destinul său să strălucească. În prezent, el este angajat la teatrul "Nottara" din București și, de-a lungul timpului, a bifat apariții în zeci de filme, seriale și spectacole de teatru.

"Mi-ar fi plăcut să am o poveste din aceea la­cri­mogenă: trăiam prin canale, împărţeam pâi­nea cu câinii, până când am trecut pe lângă un afiş de teatru şi am simţit un fulger care m-a atras spre scenă... Dar, nu. Povestea mea e clasică. Eram mic, aveam vreo cinci ani, participam la serbarea de la grădiniţă. Mi-am recitat poezia şi după aceea le-am spus tuturor că mă voi face actor. Au râs de mine, pentru că viitorul meu era deja proiectat în mintea celor mari – avocat, medic sau preot. Mai eram şi bun la carte, comandant de deta­şament şi de grupă, la un moment dat. Ce nu au luat ai mei prea în serios atunci e încăpăţânarea mea, iar când au realizat-o, era prea târziu. Convingerea de a deveni actor nu mai putea fi demolată de nimeni şi de nimic. Au ales atunci să mă susţină, au ştiut clar că, oricum, voi face ce voiam. În plus, părinţii mei erau şi genul de oameni care mergeau la teatru, film, spectacole, şi mă luau cu ei tot timpul. Sunt din Târgovişte, iar la Sala Polivalentă de acolo veneau show-urile prezentate de Octavian Ursu­lescu, 'Cenaclul Flacăra', iar la Casa Sindicatelor, reprezentaţii de teatru. Nu cred că familia mea rata vreun astfel de eveniment", a dezvăluit el, conform Formula AS.

Sursa foto: Facebook

Citește și: Ce nu știa nimeni despre Marian Râlea, talentatul actor și Magicianul iubit al unei generații întregi

Adrian Văncica, dincolo de "Celentano". A trăit într-o viață cât alții în 10!

A muncit în Coreea de Sud

Înainte de a cunoaște succesul pe scenă, el a plecat departe de țară și a acceptat un loc de muncă la care alții nici nu îndrăznesc să se gândească. În anul 2002, el a petrecut un an de zile în Coreea de Sud, acolo unde a avut un job de clovn pe perioada Campionatului Mondial de Fotbal. Actorul a dezvăluit că experiența a fost una marcantă și că a fost un fel de armată pe care nu a făcut-o.

"În Coreea de Sud am ajuns în urma unui casting, într-un parc foarte mare de distracții. Disneyland din Paris este mic, înghesuit. Făceam toate prostiile din lume, jonglerie, intram în pielea unor personaje de basm.. mi-a prins foarte bine, a fost armata pe care n-am făcut-o. Multe lucruri ciudate acolo... își fac mâncare din toate bălăriile din lume, am mâncat tot ce se putea, inclusiv căței. Dacă am ajuns acolo am vrut să văd care este treaba, a fost oribil, nu îți închipui că am mâncat cu poftă, că am înfulecat, nu, am luat puțin și atât", a povestit el, într-un interviu acordat Digi24.ro.

Sursa foto: Instagram

Adrian Văncica, dincolo de "Celentano". A trăit într-o viață cât alții în 10!

Ce meserie are soția lui

Simpaticul actor este foarte discret în privința vieții sale personale și preferă să nu ofere foarte multe detalii despre familia lui. Însă, din când, mai dă din casă, iar în cadrul unui interviu pentru Click.ro, el a dezvăluit că el și soția lui, Elena, de profesie supervizor de scenariu, au aceeași pasiune. Cei doi doți au lucrat la mai multe proiecte împreună, iar în anul 2018, au fost colegi de platou la producția filmului "Scurtcircuit".

"Cu Elena am lucrat la mai multe proiecte. Am colaborat la filmul 'Scurtcircuit', unde ea a fost secretar de platou. De regulă, mă lasă pe mine să vorbesc şi pentru ea. Nu prea îmi place să vorbesc despre meseria ei, pentru că e grea şi eu n-aş face-o – se numeşte supervizor de scenariu", a spus el, potrivit sursei anterior menționate. 

Sursa foto: Imgur

Adrian Văncica, dincolo de "Celentano". A trăit într-o viață cât alții în 10!

O familie normală

Soții Văncică au împreună două minunății de fetițe, pe nume Maria, în vârstă de 11 ani și pe Theo, de nouă ani. Actorul este un familist convins și, deși pe micul ecran stârnește hohote de râs, acasă umorul este întreținut de soția și fiicele sale. Actorul a spus că dacă ar face prea multe glume, această atitudine i-ar știrbi autoritatea și că nu își permite să facă acest lucru.

"Umorul e musai să fie acolo, dar în familia mea eu sunt doar un spectator la umor. Nu mă străduiesc deloc să fiu umoristic acasă, pentru că sunt extrem de amuzante cele două fete ale noastre şi nevastă-mea. Este un spectacol zilnic pentru mine să le urmăresc pe fete, să observ felul cum se raportează la realitate, să le ascult replicile, ironiile. Nu sunt deloc cel mai comic din casă şi nici nu mi-aş permite să fiu. Păi, ce autoritate aş mai avea, când vine mo­mentul acela: 'Ia să vedem ce temă ai la mate pentru mâine?', iar pe fiică-mea, de cla­sa a VI-a, ar pufni-o râsul?! Ar râde de ex­plicaţiile mele des­pre ipotenuză. Acum ştiu că vrei să mă în­trebi da­că fac ma­te­ma­tică cu ele, şi răspunsul este 'da'. Mi-a plăcut me­reu matematica, în­că o ştiu din școală şi cred că fac faţă să le ajut, cel puţin până la liceu. Dar dincolo de asta, suntem o fa­milie normală, cu prieteni mulţi, cu vizite. Nu suntem genul care merge să sară cu pa­raşuta. La noi în casă au loc lucruri simple şi fireşti", a dezvăluit el, pentru Formula AS. 

Sursa foto: Facebook

Citește și: Ce familie frumoasă are Cove! Află tot ce nu știai despre viața de familie a simpaticului prezentator TV

‹ Vezi si