swipe

Ce mai face și cu ce se ocupă Florin de la Hi-Q azi? A dat lumina reflectoarelor pe un domeniu cu totul neașteptat

Succesul trupei HI-Q a fost uriaș 

Florin Grozea își amintește de fiecare dată cu plăcere de vremurile în care făcea parte din trupa HI-Q. Melodiile pe care le cânta alături de Mihai Sturzu și Dana Nălbaru erau pe placul tinerilor și au devenit un reper pentru sfârșitul anilor '90 și începutul anilor 2000. Mulți nu știu însă că membrii formației au fost în paralel și prezentatori TV la Antena 1, iar succesul muzical a venit abia după ce s-au făcut remarcați pe sticlă.

Noi la bază eram cântăreți, însă pentru că am avut succes cu emisiunea, am dezorientat puțin publicul. După ce am fost prezentatori de televiziune și cântăreți de succes, am avut un studio împreună cu Mihai Sturzu și cu Marius Moga care a fost la vremea respectivă cel mai mare studio de producție, cam cum e Smiley cu HaHaHa Production acum. Apropo, Smiley s-a lansat la noi la studio, primele două albume fiind compuse în studioul nostru.”, a povestit Florin Grozea într-un interviu mai vechi.

Bineînțeles, notorietatea lor a fost direct proporțională cu banii câștigați, așa că artistul a reușit să se dezvolte, ajutându-se de sumele încasate în cele aproape două decenii în care a făcut parte din Hi-Q. Iată ce a declarat despre veniturile din acea perioadă: 

„În sensul în care din prisma unui copil de 19 ani câștigam foarte mulți bani față de veniturile părinților mei și nu în sensul că tot ce am câștigat am investit, iar banii erau alții la vremea asta. Am investit în studioul cu Marius Moga, apoi am lansat alte trupe, am investit în site-ul ăla de muzică care mi-a mâncat o mulțime de bani, motiv pentru care da, am făcut bani, dar nu te aștepta să dau pe afară. Am o mașină normală, nu am inele, nu am investiții valoroase ?. În general am investit în firmele mele, în ideile mele și în vacanțe, de când am copii. În plus azi sunt alte vremuri. Dacă acum sunt artiști și vedete de succes care câștigă 40, 60 80 de mii de euro pe lună, la vremea respectivă nu era așa.

Noi câștigam 200-300 de euro pe lună, în banii de acum, care sunt bani frumoși, dar nu eram milionari. Acum sunt prețuri de 12-15 mii de euro pentru un concert, noi cântam cu 600 de dolari și când am ajuns la 1000 era mare lucru. Iar banii îi împărțeam în trei, până am avut band și împărțeam la mai mulți oameni. Nu mă plâng, era foarte bine la vremea respectivă, dar erau alte vremuri. Nu aveam bani să-mi iau nici măcar un apartament din banii pe care îi câștigam, în schimb mi-am luat o mașină în leasing, ceea ce a fost wow deoarece cu un an înainte ne gândeam să ne luăm toți trei o Dacie la mâna a doua ca să avem cu ce să mergem la concerte. Dintr-odată fiecare a avut mașina lui, nouă.”

Ce mai face și cu ce se ocupă Florin de la Hi-Q azi? A dat lumina reflectoarelor pe un domeniu cu totul neașteptat

Are multe pasiuni

Mulți îl știu pe Florin Grozea doar în postura de artist și nu și-l pot imagina altfel. Dar muzica nu este singurul domeniu la care excelează, căci îi place și sportul, mai exact schiatul. În plus, adoră să scrie pe blogg, să citească și să studieze tainele internetului.

E interesant cum poate îmbina pasiunea pentru cifre cu dragostea pentru litere, nu? În general, oamenii au o înclinație doar către una dintre aceste ramuri, dar se pare că fostul artist se descurcă de minune cu ambele.

A absolvit studiile Colegiului Naţional Andrei Șaguna și a fost la profil real, matematică-informatică, între anii 1994-1998. Asta înseamnă că legătura lui cu tehnologia a început cu mulți ani în urmă.

Apoi, în 2013, a scris chiar și o carte, intitulată „HIT Yourself – 100 de idei de la pasiune la marea lovitură”. Este prima carte inspirațională din muzica românească și trebuie să reții că artistul a reușit să găsească o metodă prin care să îmbine cu succes toate pasiunile pe care le are. Foarte interesant, nu?

Ce mai face și cu ce se ocupă acum Dana Nălbaru, după ce a renunțat la muzică și a ieșit din lumina reflectoarelor

Ce mai face și cu ce se ocupă Florin de la Hi-Q azi? A dat lumina reflectoarelor pe un domeniu cu totul neașteptat

Îi place să călătorească

În timpul liber, îi place să călătorească, fie că este vorba despre vacanțe de familie sau deplasări în interes de serviciu.

„Cel mai mult mi-a plăcut în Turks&Caicos, în Caraibe. Este un loc paradisiac, rupt de civilizație și totuși atât de aproape de ea (la mai puțin de o oră de zbor de Miami). Iarna, temperaturile sunt de minimum 20 de grade, nisipul este alb și fin, apa oceanului este turcoaz, iar luna stă culcată invers decât în emisfera nordică, oferind turiștilor o imagine suprarealistă.”, a povestit pentru crișana.ro.

Deși a vizitat numeroase destinații exotice, le preferă pe cele în care primează liniștea. Pe vremea când făcea parte din trupa Hi-Q avea o viață foarte agitată, iar acum, la maturitate, și-a dat seama cât de bine se simte departe de aglomerație. Asta înseamnă că stilul lui de trai s-a schimbat radical după ce a renunțat la cariera în muzică.

„În ultimii 14 ani de Hi-Q, singurele vacanțe le-am petrecut în luna ianuarie, atunci când, în țară, spectacolele au o perioadă de pauză. Caut evadarea din nebunia, gălăgia și fumul de tutun care ne definește showbiz-ul.”, a dezvăluit pentru aceeași sursă.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Florin Grozea (@floringrozea)

Ce mai face și cu ce se ocupă Florin de la Hi-Q azi? A dat lumina reflectoarelor pe un domeniu cu totul neașteptat

A devenit antreprenor

Se pare că destinul l-a dus acolo unde îi era locul, după ce multă lume a crezut că nimic nu îl poate face să renunțe la muzică și să se întoarcă la dragostea pentru tehnologie. Iată povestea lui, spusă pe scurt chiar de el:

„Din 2006 eu scriam pe blog, fiind primul artist român cu blog, motiv pentru care am fost mereu la această intersecție între muzică și tehnologie. În 2008 am dat drumul la un site de streaming muzical, un fel de Spotify cu muzică românească. Mereu am fost pasionat de zona de tehnologie, inclusiv în calitate de antreprenor. În noiembrie 2019 am lansat plaforma MOCAPP. Anul trecut am luat o investiție ce ne-a poziționat ca un start-up în valoare de 2,2 milioane de euro și ne dorim ca anul acesta să ieșim pe plan regional, să fim prezenți în minim 3 țări și să avem minim 2.000 de influenceri.”, a declarat el, potrivit mediaflux.ro.

Ce s-a întâmplat, de fapt? Artistul a pus bazele unei agenții de influenceri, care poartă numele „Hit Yourself”. Apoi a creat și platforma ce face legătura între influenceri și diverse companii în echipa cărora pot lucra aceștia.

„Suntem o aplicație, o platformă pentru clienții care vor să optimizeze procese de influencer marketing. Clienții sunt branduri, agenții, magazine online, ONG-uri. Această platformă ajută companiile pe partea de cercetare a pieței pentru a descoperi influencerii relevanți, îi ajută în partea de contractare și pe partea de implementare a campaniilor de publicitate.”, spune antreprenorul.

În platformă sunt prezenți mii de influenceri din nouă țări, printre care se numără și România, Moldova și Bulgaria, dar și zeci de branduri naționale și internaționale (agenții de PR, ONG-uri, magazine etc.)

Ce mai face Alina Chivulescu și cât s-a schimbat viața ei în ultimii ani: „A început pensionarea voită sau nevoită...”

Ce mai face și cu ce se ocupă Florin de la Hi-Q azi? A dat lumina reflectoarelor pe un domeniu cu totul neașteptat

Are mai multe modele în viață

Florin Grozea a făcut o dezvăluire neașteptată pe Facebook. Se pare că și-a croit drumul spre succes, ținând cont de modelele pe care le are în viață. A fost foarte atent la faptele și realizările unor persoane și personalități, astfel că a încercat să le calce pe urme. Să fie acesta secretul reușitei sale?

„Fac o serie "Influencerii Mei" cu oamenii care mi-au influențat viața și cariera în ultimul deceniu, cu recunoștință și conștientizare că sunt rezultatul multor energii foarte diverse care m-au format și sculptat.”, a scris el pe Facebook.

Ce mai face și cu ce se ocupă Florin de la Hi-Q azi? A dat lumina reflectoarelor pe un domeniu cu totul neașteptat

Se mândrește cu rolul de tată

Fostul membru al trupei Hi-Q are o familie superbă! Soția lui, Ioana Grozea, îi este alături de ani buni și îl sprijină în tot ce face, iar împreună au doi copii – pe Sasha și Raul. Se mândrește cu cei doi băieți ai săi și nu se teme să vorbească despre cum se simte și ce face în rolul de tată.

La un moment dat, când Ilinca Vandici a fost implicată într-un scandal de proporții, născut în urma unor declarații controversate, artistul a reacționat, spunându-și punctul de vedere.

„Ilinca Vandici, îmi pare rău că suferi. Ai nevoie de mai multă iubire și, cred eu, de mai multă tăcere.
Am crezut că exagerează cei care o critică zilele acestea, așa că am mers la sursă pentru a auzi cu urechile mele și a vedea cu ochii mei. (Deseori în social media se exagerează mult și se scoate din context, așa că vă recomand să căutați mereu sursa) Nu exagerează nimeni, din păcate, doamna este suferindă și suferința ei se concretizează în cuvinte dintr-o cutumă medievală de care tot încercăm să scăpăm în țara noastră… Eu merg la supermarket și am schimbat scutece (pe care le-am și spălat cu drag, că foloseam scutece textile la ambii copii). Dar eu nu sunt acel gen de bărbat despre care vorbește Ilinca femeie căreia îi urez să fie fericită, iubită și susținută cu adevărat măcar de acum încolo.
PS: Sunt impresionat și mândru de sutele/miile de comentarii critice din partea femeilor și adolescentelor, de la interviul de pe YouTube cu Damian și Ilinca.”, a fost mesajul lui Florin Grozea.

Imaginile pe care le publică în mediul online sunt o dovadă clară a faptului că este un tată implicat și iubitor. Merge cu Sasha și Raul inclusiv la medic, de fiecare dată când aceștia au o problemă.

Ce mai face și cu ce se ocupă Florin de la Hi-Q azi? A dat lumina reflectoarelor pe un domeniu cu totul neașteptat

Este un familist convins

Artistul s-a căsătorit în secret în 2011 cu Ioana, femeia care îi poartă numele cu mândrie de peste un deceniu. Cei doi fac aproape totul împreună, căci sunt și colegi de serviciu. Acasă își împart sarcinile ce au legătură cu băieții lor, iar la muncă formează o echipă de invidiat.

„Eu am prins apropoul Ioanei. La un moment dat, mi-a trimis un link pe WhatsApp în care se spunea că succesul în carieră depinde foarte mult de omul pe care ți-l alegi ca partener, ca soț/soție. Am înțeles, am interiorizat acest lucru...Acum, lăsând gluma la o parte, noi suntem foarte diferiți, dar ne completăm foarte bine. Pentru mine este o bucurie să lucrăm la firmă împreună și Ioana are niște calități care mie îmi lipsesc. Ea interacționează foarte bine cu oamenii, în echipă reușește să îi țină foarte aproape, are o empatie foarte bună. Și da, cred că o parte mare din succesul nostru este și datorită ei.”, a spus el în emisiunea „Vorbește lumea” de la ProTV.

Florin Grozea publică adesea imagini de familie în mediul online, fie din vacanțe, fie din momentele speciale petrecute în patru. În prezent, nu mai urcă pe scene cu public numeros, dar are peste 16 mii de urmăritori pe Facebook.

‹ Vezi si