swipe

Cine este Hasbulla? Tânărul suferă de aceeași boală cu care a fost diagnosticat și Messi

Cine este Hasbulla Magomedov?

Hasbulla Magomedov este blogger, vedetă pe TikTok și, mai nou, luptător. El s-a născut în Makhachkala, Rusia, în anul 2002 și, din păcate, a venit pe lume cu o boală foarte rară. Este vorba despre acondroplazie, o tulburare genetică ce are ca rezultat nanismul.

Conform wikipedia, nanismul (numit și nanosomie, microsomie sau hiposomie) este o afecțiune medicală care se caracterizează printr-o statură cu mult inferioară celei medii.

Deși are 20 de ani, influencerul arată de parcă ar avea maxim 5 și are 1.02 m înălțime și 18 kilograme. Nu are trăsăturile faciale ale unui tânăr de vârsta sa, ci seamănă mai degrabă cu un copil.

Cine este Hasbulla? Tânărul suferă de aceeași boală cu care a fost diagnosticat și Messi

Cum a devenit celebru

La momentul actual, Hasbulla Magomedov este vedetă pe TikTok și nu doar, unde a strâns peste 2,4 milioane de urmăritori. El a intrat în atenția publicului în anul 2020, în luna noiembrie, atunci când a început să posteze pe Instagram, unde acum are peste unde are 3.5 milioane de urmăritori.

Totuși, succesul în mediul online l-a cunoscut puțin mai târziu, după ce a ales să se afișeze și pe TikTok. Acolo, și-a consolidat o adevărată comunitate încă din 2021, internauții fiind fascinați de povestea sa de viață și de curajul său.

Cine este Hasbulla? Tânărul suferă de aceeași boală cu care a fost diagnosticat și Messi

A reușit să semneze cu o importantă companie de MMA

Marele vis al lui Hasbulla Magomedov a fost, încă din copilărie, să devină luptător. Îndeplinirea acestuia ar putea părea imposibilă având în vedere problemele medicale de care suferă, însă influencerul a semnat un contract cu o importantă companie de MMA.

Este vorba despre UFC, care, totuși, nu dispune de o categorie specifică greutății sale. Chiar și așa, tânărul este încrezător în legătură cu cariera sa de luptător și chiar a ținut să mulțumească în mod public pentru șansa pe care a primit-o în anul 2022.

”Zvonurile despre UFC sunt adevărate. Am semnat contractul și primele detalii vor apărea la finalul acestui an. Mulțumesc UFC și Dana White pentru șansă, voi încerca să vă răsplătesc încrederea”, a scris el pe Instagram după semnarea contractului.

Cine este Hasbulla? Tânărul suferă de aceeași boală cu care a fost diagnosticat și Messi

Hasbulla Magomedov vs Adbu Rozik: Cine va câștiga?

În mai 2021, Hasbulla Magomedov l-a provocat pe cântărețul Abdu Rozik, născut în Tadjikistan, la o luptă MMA. Abdu Rozik nu este doar artist, ci și cel mai mic boxer profesionist, care la momentul actual locuiește Emiratele Arabe Unite. El suferă de aceeași boală ca a "rivalului" său.

Lupta dintre cei doi nu a avut niciodată loc în ring, căci Asociația atletică a piticilor ruși (RDAA) a calificat-o drept neetică. În schimb, în luna noiembrie a aceluiași an, securitatea a fost nevoită să intervină după ce s-au luat la bătaie în Abu Dhabi.

Chiar și așa, președintele UFC, Dana White, este dispus să plătească 1,5 milioane de dolari pentru ca Hasbulla și Rozik să lupte.

Cine este Hasbulla? Tânărul suferă de aceeași boală cu care a fost diagnosticat și Messi

Hasbulla Magomedov , un "Mini Khabib"

Amintim, de asemenea, că Hasbulla Magomedov a atras atenția deoarece obișnuiește să se afișeze cu bunul său prieten, Khabib Nurmagomedov, un profesionist MMA. Tânărul rus chiar a fost poreclit după amicul său "Mini Khabib", după ce a realizat un videoclip viral în care a reconstituit cântărirea sa din UFC.

În trecut, influencerul a fost implicat într-o dispută pe rețelele de socializare cu Conor McGregor. Motivul pentru care s-a întâmplat asta este faptul că i-a oferit puiului său numele irlandezului.

Cine este Hasbulla? Tânărul suferă de aceeași boală cu care a fost diagnosticat și Messi

Tânărul rus și Lionel Messi s-au născut cu aceeași boală

Un lucru pe care nu mulți îl cunosc despre Lionel Messi este faptul că s-a născut cu aceeași boală ca a lui Hasbulla Magomedov. El a fost diagnosticat încă de mic cu deficit de hormon de creștere, o afecțiune care nu l-a afectat doar pe plan fizic, ci și psihic. Printre simptomele cu care s-a confruntat se numără și retragerea socială, depresia, memoria slabă și dezvoltarea musculară incompletă.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Chiar și așa, asta nu l-a împiedicat pe argentinian să devină cel mai bun fotbalist din generația sa. Până la 14 ani, el a făcut injecții în picior cu hormoni de creștere și, ulterior, a reușit să se dezvolte. El are 1,69 metri înălțime, însă dacă nu ar fi început tratamentul respectiv încă din copilărie nu ar fi depășit niciodată limita de 1,40, după cum chiar medicul său a declarat.

‹ Vezi si