swipe

Cum arăta Florin Dumitrescu înainte să devină celebru. De necrezut cât de mult s-a schimbat simpaticul chef de-a lungul anilor!

Faimos și admirat

Florin Dumitrescu face senzație în rolul lui de jurat de la "Chefi la Cutițe" și aduce mereu un zâmbet pe buze telespectatorilor datorită personalității sale puternice, a talentului unic în bucătărie, dar și a schimbului de replici spumos pe care îl are cu colegii săi de platou, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Celebrul bucătar este o prezență extrem de îndrăgită pe micile ecrane și are sute de mii de fani și pe rețelele sociale, ce îi urmează sfaturile culinare și îi urmăresc orice mișcare. 

Sursa foto: Instagram

Cum arăta Florin Dumitrescu înainte să devină celebru. De necrezut cât de mult s-a schimbat simpaticul chef de-a lungul anilor!

Puștiul din Berceni

Florin Dumitrescu s-a născut în București, pe data de 1 august 1987. El a copilărit în cartierul bucureștean Berceni, un loc pe care bucătarul și-l amintește cu drag și acum și în care a făcut toate năzbâtiile inerente vârstei. Florin Dumitrescu avea foarte mulți prieteni și își petrecea toată ziua jucându-se cu mingea cu copiii pe stradă sau urmărind meciurile de fotbal alături de vecinii lui.

"Cartierul Berceni era foarte mișto, dar cred că mi se părea foarte frumos pentru că nu exista o barieră între venici, noi copilăream în toate casele, știam unde e televizorul în fiecare casă de pe stradă, meciurile de fotbal le vedeam întotdeauna la aceeași persoană, mâncam ba la unul, ba la altul. Eram ca o mare familie, spre deosebire de acum, și asta cred că făcea și cartierul să pară mai frumos", a povestit Florin Dumitrescu, pentru Adevărul.ro.

Sursa foto: Instagram

Citește și: Cum arăta Smiley în copilărie. Poze de colecție cu cel mai iubit tătic din showbiz-ul românesc

Cum arăta Florin Dumitrescu înainte să devină celebru. De necrezut cât de mult s-a schimbat simpaticul chef de-a lungul anilor!

A gătit prima oară în primii ani de școală

Florin Dumitrescu rememorează și acum primele amintiri din bucătărie. Celebrul bucătar a povestit că mama sa gătea excelent pe vremea când era copil, însă acest lucru nu l-a oprit să experimenteze și singur cu ingredientele, pentru a-și satisface propriile pofte culinare. Florin Dumitrescu a început să gătească atunci când nu-și dorea să mânânce mâncarea lăsată de părinți în frigider.

"Prima oară când am pus mâna să fac ceva a fost pe la șase ani, dar primele mele încercări de a găti mai serios au fost când am început să merg la școală. Ai mei erau la muncă și uneori nu aveam chef să mănânc ce-mi lăsa mama și atunci îmi făceam singur ce aveam poftă - cartofi prăjiți, ouă ochiuri", a spus chef Florin Dumitrescu, pentru Adevărul.ro.

Sursa foto: Instagram

Citește și: Din bucătăria personală a lui Florin Dumitrescu: ce gătește faimosul chef fetelor lui

Cum arăta Florin Dumitrescu înainte să devină celebru. De necrezut cât de mult s-a schimbat simpaticul chef de-a lungul anilor!

Sportiv de performanță

Nu multă lume știe că deși Florin Dumitrescu a fost fascinat de arta gastronomiei încă din copilărie, el nu a ales meseria de bucătar din prima. În trecut, celebrul chef a fost campion național la polo și a activat la clubul sportiv Steaua. Florin Dumitrescu a fost recompensat în 2009 cu titlul de "cetățean de onoare" al Sectorului 5 pentru performanța sa ca portar la echipa de polo. Totodată, Florin Dumitrescu a cochetat și cu înotul la vârsta adolescenței, iar pasiunea pentru sport provine din familie, tatăl și unchii săi practicând box de performanță.

Sursa foto: Imgur

Cum arăta Florin Dumitrescu înainte să devină celebru. De necrezut cât de mult s-a schimbat simpaticul chef de-a lungul anilor!

Anii de ucenicie în bucătărie

Florin Dumitrescu a fost atras de meseria de bucătar de la vârsta de 14 ani, atunci când a fost impresionat de un preparat gătit de un chef italian la o emisiune televizată. Drumul său din bucătărie a fost unul greu și a fost nevoit să facă multe sacrificii pentru a dobândi experiența pe care o are în prezent. A început prin a curăța cartofi, dar cu multă muncă și dedicare a ajuns unul dintre cei mai talentați chefi din România.

La 14 ani câștiga doar 100 de dolari, însă în doar trei ani de ucenicie Florin Dumitrescu ajunsese să câștige un salariu mult mai mare decât al mamei sale și lucra la două restaurante pentru a învăța cât mai multe secrete.

"Eu, la 17 ani, câștigam de trei ori mai mult decât mama. Ea avea salariul opt milioane de lei (n.r. vechi), iar eu luam 25 de milioane, lucram în două restaurante. Aveam un salariu uriaș pentru vârsta mea, mai mulți bani decât puteam cheltui", a mărturisit bucătarul, conform Adevărul.ro.

Sursa foto: Instagram

Cum arăta Florin Dumitrescu înainte să devină celebru. De necrezut cât de mult s-a schimbat simpaticul chef de-a lungul anilor!

A lucrat în Italia

În 2007, la vârsta de 20 de ani, Florin Dumitrescu a decis să renunțe la joburile din restaurantele din Capitală și să se perfecționeze în arta gastronomiei în Italia. Faimosul bucătar a lucrat trei ani de zile în străinatate, fapt ce l-a ajutat să afle secretele culinare ale marilor șefi și să acumuleze și mai multă experiență.

"Lucram în Italia într-un restaurant unde făceam singur 800 de porții de paste: 400 pe prânz, 400 pe cină. Am plecat de acolo și am ajuns într-un hotel unde doar eu și șeful bucătar făceam mese pentru 250 de persoane. Totul ține de matematică și planificare", a mai spus Florin Dumitrescu, potrivit Adevărul.ro.

Sursa foto: Instagram

Citește și: Care e dieta, alcătuită din numai 3 alimente, pe care o urmează chef Florin Dumitrescu când vrea să dea jos kilogramele în plus

Cum arăta Florin Dumitrescu înainte să devină celebru. De necrezut cât de mult s-a schimbat simpaticul chef de-a lungul anilor!

Debutul în televiziune

Florin Dumitrescu a devenit cunoscut publicul larg în anul 2012, odată cu obținerea rolului de jurat la emisiunea "Master Chef", de la ProTV. Patru ani mai târziu, faimosul bucătar a făcut o schimbare de trust și a devenit jurat alături de Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea la "Chefi la Cutițe", emisiune difuzată pe Antena 1, unde apare și în prezent.

Televiziunea l-a ajutat pe Florin Dumitrescu să dobândească notorietate și să le ofere șansa de a le arăta oamenilor cu cât de multă pasiune și dedicare își face meseria. Cheful recunoaște că nu este ușor să filmezi ore întregi pentru un episod și că singura problemă cu care se confruntă este faptul că uneori nu poate gusta din preparatele concurenților, din cauza intoleranței la lactoză. Această afecțiune au moștenit-o și fetițele sale, Ava, în vârstă de șapte ani și Mia, de cinci ani.

"De regulă, evit să gust, dar când trebuie, trebuie. Suferim, strângem din dinți și mergem mai departe. Am trăit eu mai grave de atât", a mărturisit Florin Dumitrescu, într-un interviu acordat revistei Taifasuri.

Sursa foto: Instagram

‹ Vezi si