swipe
↓ citeste mai jos ↓
Locuiește în California Locuiește în California
1 / 6
S-a căsătorit cu o americancă S-a căsătorit cu o americancă
2 / 6
Este un mândru tătic Este un mândru tătic
3 / 6
S-a reprofilat S-a reprofilat
4 / 6
Nu a uitat nici de marile sale pasiuni Nu a uitat nici de marile sale pasiuni
5 / 6
Este prieten, în continuare, cu „liceenii” Este prieten, în continuare, cu „liceenii”
6 / 6

Cum mai arată astăzi Șerban din "Liceenii". Băiatul cu zulufi rebeli a dat România pe visul american

Locuiește în California

În urmă cu mai bine de trei decenii, Tudor Petruț a hotărât să-și părăsească patria-mamă pentru a îmbrățișa visul american. Chiar dacă în România era, la momentul acela, unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți actori, peste hotare a fost nevoit să-și reia statutul de "persoană normală". A luat-o de la zero, dar nu i- păsat, pentru că a ținut cu orice preț să ajungă acolo unde a visat mereu.

"Nu e simplu să te transformi din vedetă într-o persoană oarecare, pierdută într-o lume care de-abia auzise de România sau de faptul ca există teatru sau filme românești.", spunea el, în trecut, despre schimbarea pe care a făcut-o.

La momentul actual, locuiește în California și se declară mulțumit cu viața sa.

"California este foarte primitoare, străinii se adaptează ușor pe malul oceanului Pacific. Este o zonă care a fost întotdeauna diversă și inclusivă în care multiple populații trăiesc în suficientă armonie. Viața profesională este foarte competitivă– în cea de–a cincea economie mondială – dar oportunitățile sunt semnificative. Mai puțin în uzina de vise. Hollywood este cu totul aparte, din toate punctele de vedere.

După o tranziție de la natura europeană cu munți, râuri, lacuri și codrii verzi la munții pietroși și deșerturile californiene, descoperi până la urmă, cu stupoare, că westul american are un farmec aparte. Coasta de vest, cu plajele Pacificului, este o adevărată rivieră de California, cu peisaje spectaculoase.", a zis el.

Actorul nu știe dacă se va întoarce sau nu în țară, într-o bună zi, însă ia în calcul și această opțiune. Singurul regret pe care îl are când se gândește la viața sa de peste hotare este faptul că familia sa nu l-a însoțit. Părinții lui au rămas acasă, în România, însă au încercat să se vadă cu toții cât de des au putut.

Cum mai arată astăzi Șerban din "Liceenii". Băiatul cu zulufi rebeli a dat România pe visul american

S-a căsătorit cu o americancă

Dar de ce a hotărât "liceanul" să plece așa departe de casă? Ei bine, prima sa soție l-a convins să facă asta. Pe vremea când era încă student, Tudor Petruț a cunoscut o femei de peste hotare, care, ulterior, l-a și convins să se mute în Statele Unite ale Americii. La vremea aceea, ea era studentă la Universitatea din București. Nunta lor a avut loc în anul 1989, însă, din păcate, povestea lor de iubire a fost sortită eșecului, așa că au divorțat câțiva ani mai târziu.

"M-am căsătorit cu o americancă, în 1989. Ea fiind de origine română, tatăl ei fiind român, a venit să studieze la Universitate aici. Paradoxal, lumea e foarte mică! Atunci când unchiul meu, Emanoil Petruţ a fost în Los Angeles, a stat câteva zile la el acasă. Aşa ne-am cunoscut la Bucureşti, de la povestea asta!", a povestit actorul, în trecut.

Ulterior, Șerban din "Liceeni" și-a găsit liniștea în brațele Danei, o româncă stabilită, de asemenea, în Statele Unite ale Americii. Cei doi s-au și căsătorit, însă nu se cunosc și alte detalii despre mariajul lor.

Cum mai arată astăzi Șerban din "Liceenii". Băiatul cu zulufi rebeli a dat România pe visul american

Este un mândru tătic

Până să se despartă, totuși, Tudor Petruț și prima sa soție au adus pe lume doi băieți, care acum sunt deja adulți în toată firea.

"După ce am absolvit am stabilit, cel puțin pentru început, că e mai bine să creștem copilul în SUA decât în România post-decembristă. A urmat al doilea băiat și, fiind tată a doi copii născuți în America, a trebuit să mă stabilesc definitiv alături de ei”, a mai povestit actorul despre familia sa.

"Băieții mei, Ștefan și Alexandru, au învățat mai întâi să vorbească românește. Am știu că o să le fie ușor cu limba engleză de la grădiniță încolo. Așa a fost. Am convenit ca între noi să încercăm să vorbim românește, tradiție care se păstrează și astăzi.

Copiii nu mai sunt copii de mult. Ștefan lucrează în marketing pentru Volvo, firma care a deschis recent o fabrică de producție ultra-modernă în South Carolina. Automobilele au fost întotdeauna pasiunea lui. Locuiește într-un cochet apartament în Seattle, aproape de mama lui.

Alexandru și-a dorit de timpuriu să devină agent (impresar) sportiv. A ajuns la cea mai mare agenție din lume, CAA/Creative Artists Agency, la departamentul de sport din New York. Nu e o viață ușoară, dar îi place să trăiască și să lucreze ca un arc întins. Și ca să nu fiu întrebat (din nou), recunosc de la început că nu a vrut niciodată să fie agent de actori sau regizori de film, întotdeauna a vrut să lucreze cu sportivi.", a declarat artistul în cadrul unui interviu din 2018.

Cum mai arată astăzi Șerban din "Liceenii". Băiatul cu zulufi rebeli a dat România pe visul american

S-a reprofilat

Deși a absolvit regie de teatru și și-ar fi dorit să profeseze în domeniu, Tudor Petruț și-a dat seama că nu va avea niciodată șansa de a face asta la Hollywood. Nici viața de simplu actor nu l-a mulțumit, așa că s-a hotărât să se reprofileze.

"După ce am scris câteva scenarii de film și am semnat cu primul meu agent literar, m-a bătut gândul să mă întorc la actorie. Eram deja resemnat că în Hollywood teatrul nu există și că regizor de teatru fiind nu am nici o șansă să ajung undeva.

Primele mele experiențe cu mașina de roluri, cu casting, probe de filmare, interviuri interminabile cu agenți, cele câteva zile de calvar pe care le-am trăit pe platou și așa mai departe, m-au făcut să compar lumea filmului cu o piață de carne vie, actoricească.

Acuma mă gândesc că dacă aveam răbdare atunci, dacă aș fi fost mai umil și mai modest, mai maleabil, aș fi făcut pasul înainte cu zece ani mai devreme. Dar știm noi cum e cu „mintea actorului cea de pe urma”…", a spus el.

Ce s-a hotărât să facă apoi? Ei bine, și-a luat licența în pedagogie și a devenit profesor de matematică. De atunci și până în prezent predă, în continuare, matematică liceenilor.

"Am dat examene de licență pedagogică, aflând că se caută profesori de matematică. Fiind absolvent de liceu de mate-fizică – până și în film eram favoritul profei de mate Isoscel – și exmatriculat la cerere de la Facultatea de Construcții, deci știind ceva științe exacte, mi-a fost extrem de ușor să iau examenele. Și să mă obișnuiesc cu programa analitică californiană, mult sub nivelul educației secundare românești de pe vremea mea. Nu a trecut mult timp și am găsit un post de profesor și am rămas în învățământ de atunci.", a zis el.

Cum mai arată astăzi Șerban din "Liceenii". Băiatul cu zulufi rebeli a dat România pe visul american

Nu a uitat nici de marile sale pasiuni

Chiar dacă dacă s-a reprofilat, artistul nu a uitat nici de marile sale pasiuni, actoria și regia. În urmă cu câțiva ani, mărturisea că este implicat în foarte multe proiecte care îi aduc împlinire.

"Am un scenariu pe care îl scriu cu o colegă romancieră din Romania, aflat în faza de finisare. Nu pot să vorbesc public despre acest proiect, dar mă bucur că, în sfârșit, suntem doi români care lucrăm împreună. Tot doi romani am fost și într-o recentă reclama publicitară pentru o companie de aviație, reclamă care rulează încă pe micile ecrane (și în care apar alături de actorul moldovean Boris Krutonog).

Anul viitor o să propunem un proiect de serial de televiziune la al cărui episod-pilot lucrez alături de colegul nostru actor, Teodor Falcon (originar din Târgu Mureș). Tot timpul sunt în probe de filmare, în ultimul timp am avut noroc mai ales cu reclamele (specialitatea mea).

Cel mai greu de prins un rolișor? În filme de studio cu bugete mari. Pentru ce nu dau probe niciodata? Telenovele, soap-opera cum le spune pe aici, deși nu se știe…

Mă puteți asculta în fiecare miercuri seara în emisiunea lui Gabriel Basarabescu la Radio România Actualități și ocazional în emisiune cu Radu Micu la Radio România Timișoara.

Scriu despre Hollywood în „See Beyond Magazine” și revista „HORA în America” care apar în Los Angeles, și comentarii politice-satirice în „Gândacul de Colorado” și „Occidentul Românesc”.", spunea el tot în anul 2018.

Cum mai arată astăzi Șerban din "Liceenii". Băiatul cu zulufi rebeli a dat România pe visul american

Este prieten, în continuare, cu „liceenii”

Mult timp a trecut de când Șerban încerca să o fure pe frumoasa Dana (Oana Sîrbu), iubita lui Mihai (Ștefan Bănică Jr), dar asta nu înseamnă că relațiile dintre „liceeni” s-au răcit. Actorii din faimoasele filme românești se întâlnesc de fiecare dată când au ocazia și țin legătura unii cu alții.

"E o tradiție pentru „liceeni” ca să ne întâlnim când sunt în București! Cu Ștefan Bănică jr. comunic mereu și am rămas la fel de apropiați de aproape patru decenii! Cu Oana Sîrbu am apărut și în câteva emisiuni de televiziune, e un om minunat. Sunt impresionat de carierele artistice ale Cesoniei Postelnicu și Mihai Constantin, două prezente remarcabile ale scenei românești contemporane.

Suntem o generație care sper că nu a dezamăgit. Sunt mirat, dar plăcut impresionat de faptul că și ai tinerii telespectatori urmăresc cu interes filmul „Liceenii” și că sunt emoționați de personaje și relațiile dintre ele. Și că, părinții lor își amintesc cu nostalgie și drag, prin film, de adolescență.", a spus mărturisit Tudor Petruț.