swipe

Cum mai arată astăzi Macaulay Culkin, simpaticul copil poznaș din "Singur acasă"

Copilăria lui Macaulay Culkin

S-a născut pe 26 august 1980 în New York. Încă de când era mic, a trăit înconjurat de oameni care făceau deja parte din lumea celebrităților. Tatăl lui este actorul de pe Broadway, Kit Culkin (78 de ani), iar mătușa lui este actrița Bonnie Bedelia (74 de ani), care a jucat în filme precum „Die Hard” (1988) și „Needful Things” (1993). De asemenea, doi dintre frații săi mai mici, Kieran Culkin și Rory Culkin au devenit tot actori.

Unii oameni nu știu că Macaulay Culkin joacă în filme de la vârsta de 4 ani, fiindcă mulți l-au descoperit abia când și-a făcut apariția în „Home Alone”. A obținut roluri mici în filmul „The Midnight Hour” (1985) și într-un episod din „The Equalizer” (1988), apoi în „Uncle Buck” (1989).

Pentru interpretarea lui Kevin, a primit și o nominalizare la Globurile de Aur, la categoria Cel mai bun actor. Acest rol chiar l-a propulsat în lumina reflectoarelor, astfel ajungând să apară în videoclipul muzical „Black or White” (1991) al lui Michael Jackson.

Și „Home Alone 2: Lost in New York” din 1992 a devenit, de asemenea, un succes uriaș. Până în 1994 a mai primit și alte roluri, dar apoi a luat pauză până în 2000, pentru a relua studiile.

„Când am fost pus într-o poziție în care puteam prelua controlul asupra propriei mele vieți și asupra propriului meu destin și să iau decizii care erau exclusiv în beneficiul meu și nu pentru ca altcineva să câștige bani, sau ceva de genul acesta, am făcut-o.”, a spus într-un interviu din 2004 oferit în cadrul emisiunii „Larry King Live”.

Cum mai arată astăzi Macaulay Culkin, simpaticul copil poznaș din "Singur acasă"

Situația controversată născută între el și părinții săi

Relația lui cu părinții nu a fost una tocmai bună, mai ales din momentul în care a urcat pe culmile succesului. A fost nevoit să îi dea în judecată pentru a avea și el dreptul la banii pe care îi câștigase prin propria muncă.

„Fă bine sau te lovesc. Era un om rău. A fost abuziv. Fizic si psihic. Pot să-ți arăt toate cicatricile mele dacă aș vrea.”, și-a amintit el într-un interviu mai vechi în care a vorbit despre comportamentul tatălui său.

Părinții lui și-au pierdut în cele din urmă statutul de tutore legal când actorul a câștigat un proces împotriva lor la vârsta de 15 ani. Tot atunci și-a recâștigat și averea de 17 milioane de dolari. După încheierea cazului, el a păstrat legătura doar cu mama, îndepărtându-se definitiv de tatăl abuziv.

Citește și: Viața incredibilă a lui Brad Pitt. Cum a ajuns de la un simplu șofer la unul din cei mai buni actori ai tuturor timpurilor

Cum mai arată astăzi Macaulay Culkin, simpaticul copil poznaș din "Singur acasă"

Parcursul său profesional

Deși a încercat să ducă o viață normală, nu a putut sta departe pentru multă vreme de atenția fanilor săi. Și-a reluat cariera în 2000, în piesa „Madame Melville” din West End din Londra. Mai târziu, în 2003 a apărut în „Party Monster” și apoi în multe alte filme. În 2006, a publicat o carte semi-autobiografică – „Junior”.

În 2013 a început să se axeze pe muzică după ce un videoclip de pe YouTube cu el mâncând pizza a devenit viral. De aici i-a venit ideea să formeze trupa de comedie rock „The Pizza Underground”, iar grupul a lansat mai multe videoclipuri muzicale și a făcut turnee în America de Nord și Europa înainte de a se despărți în 2018.

Cum mai arată astăzi Macaulay Culkin, simpaticul copil poznaș din "Singur acasă"

Viața lui amoroasă

A fost dintotdeauna un bărbat dorit și femeile au roit în jurul lui încă de când era doar un adolescent. Dat fiind acest fapt, s-a și căsătorit devreme. Prima lui soție a fost actrița Rachel Miner (42 de ani), iar nunta lor a avut loc în 1998, când ambii aveau doar 18 ani. Cuplul s-a despărțit în 2001 și a divorțat oficial în 2002.

În anul divorțului, actorul a început o relație cu Mila Kunis (39 de ani) și au rămas împreună timp de opt ani. În toată această perioadă, au apărut adesea zvonuri despre o posibilă logodnă, dar amândoi au negat de fiecare dată când au avut ocazia. Au spulberat toate așteptărilor fanilor în momentul în care și-au anunțat despărțirea, în 2011.

În 2017, a intrat într-o relație cu actrița Brenda Song (34 de ani), pe care a cunoscut-o în timp ce filma comedia „Changeland”. În aprilie 2021, a venit pe lume fiul lor, Dakota, care poartă numele surorii decedate a actorului. Cuplul și-a anunțat logodna în ianuarie 2022.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brenda Song (@brendasong)

Cum mai arată astăzi Macaulay Culkin, simpaticul copil poznaș din "Singur acasă"

Este tatăl unui băiețel

Nici el și nici partenera nu postează imagini cu micuțul de un an în mediul online, iar discreția lor demonstrează că sunt părinți protectori. Deși fanii acestora nu știu cum arată Dakota Song Culkin, au putut vedea cum arată actorul cu un copil în brațe și cât de bine îi stă. Într-o fotografie postată în 2019 pe Instagram, ține în brațe un bebeluș, mai exact o fetiță, iar încântarea i se poate citi pe față. Evident, în imagine este surprins cu o față hazlie. Să credem oare că este un tată amuzant?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Macaulay 'Instagram' Culkin (@culkamania)

În secțiunea de comentarii, oamenii l-au întrebat dacă se pregătește să devină tată, lucru care s-a întâmplat la aproximativ doi ani distanță. Totuși, paparazzi au reușit să îl surprindă în fotografii pe fiul său, când familia ieșise la o plimbare.

Cum mai arată astăzi Macaulay Culkin, simpaticul copil poznaș din "Singur acasă"

Are propriul podcast

În calitate de CEO și editor al unui site web de cultură pop satiric și al podcastului numit „Bunny Ears”, Macaulay Culkin și-a făcut loc și printre cei mai cunoscuți și influenți oameni din mediul online. Exact, are un podcast care se numește, în traducere liberă, „Urechi de Iepuraș”! Acesta este motivul pentru care vedem tot mai des imagini cu el purtând pe cap tot felul de accesorii ce imită urechile de iepure.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Macaulay 'Instagram' Culkin (@culkamania)

În 2021, s-a alăturat distribuției „American Horror Story: Double Feature”, câștigând laude pe scară largă pentru interpretarea sa. Cu toate că la 14 ani a decis să renunțe la actorie, soarta a avut alte planuri cu el și l-a făcut să ajungă acolo unde trebuia.

Cum mai arată astăzi Macaulay Culkin, simpaticul copil poznaș din "Singur acasă"

I-a luat apărarea lui Michael Jackson când i se aduceau acuzații de pedofilie

În timpul vieții, cântărețul a fost acuzat de mai multe ori de pedofilie, dar a reușit de fiecare dată să își spele imaginea. Însă, după moartea lui, în documentarul „Leaving Neverland” se prezintă mărturiile detaliate ale unor așa-zise victime de-ale sale.

Au existat voci care au presupus că Macaulay Culkin ar fi fost și el abuzat de artist. Din acest motiv, starul de la Hollywood a dorit să facă lumină în acest caz și i-a luat apărarea bunului său prieten. Deși între ei era o diferență de vârstă de 22 de ani, singura relație pe care au avut-o a fost cea de prietenie și nimic mai mult.

Ultima oară s-au văzut în baia de la Judecătoria Santa Barbara, în 2005, atunci când actorul avea 24 de ani, iar cântărețul 46 de ani.

Protagonistul din Home Alone se afla acolo pentru a depune o mărturie în cazul „People v. Michael Jackson”, după ce artistul a fost acuzat că ar fi drogat și molestat un copil de 13 ani bolnav de cancer. În pauza de la proces, cei doi s-au întâlnit la baie.

„Mai bine nu vorbim. Nu vreau să-ți influențez mărturia”, i-ar fi spus Michael Jackson, iar ambii au râs.

Ulterior, actorul a asigurat pe toată lumea că nu a fost o victimă a prietenului său. Iată ce a declarat în cadrul unui interviu:

„Uite, voi spune adevărul. Mie nu mi-a făcut nimic. Nu l-am văzut făcând nimic cu nimeni. Plus de asta, la acest moment în timp, n-aș avea niciun motiv să nu spun nimic. Omul a murit. Acum e un bun moment de vorbit. Dar nu, nu am văzut nimic, omul nu a făcut nimic.”

Cum mai arată astăzi Macaulay Culkin, simpaticul copil poznaș din "Singur acasă"

Lucruri mai puțin cunoscute despre el

Pentru că era bun prieten cu Michael Jackson, a devenit și nașul copiilor săi: Paris (24 de ani), Prince (25 de ani) și Michael Jr. (20 de ani).

Numele fiului său este un omagiu pe care i l-a adus surorii lui, care a murit în 2008, după ce a fost lovită de o mașină în fața unui bar din Los Angeles.

Și în spatele prenumelor sale există o semnificație specială. Macaulay vine de la Thomas Babington Macaulay, istoric și politician britanic, în timp ce Carson vine de la frontieristul american Kit Carson.

În 2019, actorul și-a schimbat al doilea prenume, după ce i-a pus pe fanii lui să decidă prin vot cum ar trebui să îl cheme. A renunțat la Carson, dar surpriză! Mulți dintre oamenii care îl îndrăgesc au fost de părere că „Macaulay Culkin” i se potrivește cel mai bine. Așa a ajuns să poarte în acte numele de Macaulay Macaulay Culkin Culkin. A trebuit să se supună alegerii majoritare, nu? Aproximativ 61.000 de oameni „l-au botezat” pe actor.

Este un mare fan al wrestling-ului, dar nu a avut niciodată curaj să intre în ring, ci doar a participat din culise. Unul dintre cele mai mari regrete ale sale este faptul că nu a putut obține o slujbă în WWE („World Wrestling Entertainment” - companie media care scrie despre luptele organizate).

Într-un podcast al prietenului său, actorul Freddie Prinze Jr, a făcut o mărturisire neașteptată despre acest aspect al vieții sale.

„Voi spune că regret că nu [am scris pentru WWE] – acum că sunt tată, abia am timp să merg la baie. Înțelegi ce vreau să spun? Pur și simplu nu am ajuns niciodată la asta, a fost întotdeauna ceva care m-a oprit.”

Din cauza unei supradoze, și-a pierdut și sora vitregă în anul 2000. Ca printr-o coincidență, ambele surori aveau aceeași vârstă (29 de ani) când s-au stins din viață.

Probleme cu substanțele interzise a avut și el, tot la începutul anilor 2000, când a fost arestat după ce s-au găsit aproximativ 17 grame de marijuana în posesia lui. Acest incident a avut loc în septembrie 2004. După o vreme, a fost eliberat pe o cauțiune de 4.000 de dolari.

Citește și ce a spus: Selma Blair despre dependența de alcool, care a durat zeci de ani, începând de la numai 7 ani: "Nu știu dacă aș fi supraviețuit copilăriei fără alcoolism"

‹ Vezi si