swipe

De nerecunoscut! Cum arăta chef Cătălin Scărlătescu în tinerețe - imaginile de colecție pe care nu mulți le-au văzut

Talent incontestabil

Cătălin Scărlătescu este, fără doar și poate, unul dintre cei mai apreciați chefi din România. Cunoscutul bucătar impresionează de fiecare dată cu preparatele sale, are nenumărate secrete în bucătărie și este întotdeauna foarte ingenios în privința rețetelor sale, stilul său îmbinând diferite gastronomii internaționale, de la tradițional românesc la bucătăria fusion. 

Chef Cătălin Scărlătescu a făcut primii pași în lumea televiziunii în anul 2012, atunci când a fost difuzat la Pro TV primul sezon al emisiunii "Master Chef România". Din anul 2016 a făcut tranziția către postul de televiziune Antena 1 și în prezent este unul dintre jurații show-ului culinar "Chefi la Cuțite", alături de chef Sorin Bontea și chef Florin Dumitrescu.

Sursa foto: Instagram

Citește și: Rețeta secretă de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu: „Dacă o brevetam ideea atunci, eram milionar azi!”

De nerecunoscut! Cum arăta chef Cătălin Scărlătescu în tinerețe - imaginile de colecție pe care nu mulți le-au văzut

Bunica, sursa lui de inspirație

Chef Cătălin Scărlătescu s-a născut pe data de 20 iulie 1972. A crescut și a făcut școala în orașul Constanța. Încă din copilărie cunoscutul bucătar a știut că aceasta va fi meseria lui. El a fost atras încă de mic de bucătărie, iar cea care l-a inspirat și l-a susținut cel mai mult în tot acest proces a fost chiar bunica lui, ce gătea preparate care îi stârnesc și acum amintiri frumoase. 

"Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută. La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi", a declarat Chef Cătălin Scărlătescu, potrivit Playtech.ro.

Sursa foto: Instagram

De nerecunoscut! Cum arăta chef Cătălin Scărlătescu în tinerețe - imaginile de colecție pe care nu mulți le-au văzut

A fost curier la un hotel

Cătălin Scărlătescu și-a dorit să devină bucătar încă din anul 1987, pe când avea doar 16 ani. Era curier la Hotelul "Flamingo" din Eforie Sud și a muncit enorm de mult ca să facă primii bani pe cont propriu. A făcut munca "de jos" mai bine de un an, până când să primească o șansă de a face parte din echipa din bucătărie a restaurantului.

"Grele, foarte grele, pentru că a trebuit să mă tăi, să mă ard, să mă frig, a trebuit să muncesc mult. Prima mea întâlnire cu restaurantaul a fost undeva prin anul 1987, nu lucrăm chiar ca ospătar. Căram bagaje la Flamingo, în Eforie Sud, şi mi se spunea 'Da'. Eram poreclit aşa pentru că de fiecare dată când venea cineva să-mi spună să fac ceva, eu nu refuzam. Îmi amintesc că o dată au făcut o glumă şi m-au pus să car un televizor color, extrem de mare, dintr-o cameră în altă. Nu a venit nimeni să mă ajute, aşa că ingeniosul de Scărlătescu a făcut un cărucior din ăla cu rulmenţi, am pus televizorul pe el şi l-am cărat de colo-colo", a declarat chef Cătălin Scărlătescu, într-un interviu pentru Adevărul.ro.

Sursa foto: Imgur

Citește și: Mucenici a la Cătălin Scărlătescu: ingredientul secret care nu lipsește din rețeta lui și care îi dă o savoare de nedescris

De nerecunoscut! Cum arăta chef Cătălin Scărlătescu în tinerețe - imaginile de colecție pe care nu mulți le-au văzut

Întâlnirea care i-a schimbat destinul

În momentul în care chef Cătălin Scărlătescu a avut șansa de a cunoaște un bucătar a realizat cât de mult își dorește să practice această meserie. A observat ce beneficii uriașe avea acea persoană prin prisma ocupației sale și și-a dorit, ca într-o bună zi, să ajungă și el la acest nivel în viață.

"Atunci am cunoscut un chef bucătar care avea o soţie foarte frumoasă şi doi copii frumoşi, care erau foarte bine îmbrăcaţi pe vremea aia a lui Ceauşescu. Aveau tricouri străine, aveau de toate. Ei mâncau numai carne, în timp ce toată lumea mânca numai mâncare de cartofi. Şi am zis că vreau şi eu asta, să fiu bucătar şi să am o soţie şi copii frumoşi. Cred că acela a fost momentul în care mi-am dorit să fiu bucătar", a mai spus cheful, pentru Adevărul.ro.

Sursa foto: Imgur

De nerecunoscut! Cum arăta chef Cătălin Scărlătescu în tinerețe - imaginile de colecție pe care nu mulți le-au văzut

Începuturile în rol de ucenic

În anul 1987 chef Cătălin Scărlătescu a aflat ce înseamnă cu adevărat viața de bucătar. Îndrăgitul jurat a primit șansa de a fi ucenic în bucătărie și, ușor, ușor, a căpătat experiență și a devenit unul dintre cei mai buni. A trecut prin toate etapele de formare, iar ambiția și determinarea i-au modelat stilul în bucătărie și i-au conturat armonios viitorul de chef bucătar. 

"Cu puţin înainte să am 17 ani am făcut cunoştinţă cu ce avea să însemne un job în bucătărie. Dar primii 2-3 ani au fost departe de gătit, la vremea aceea, dacă îmi daţi voie, era altul. Erai obligat să treci prin toate departamentele din subsolul bucătăriei manipulare marfă, curăţenie, curăţat legume etc", a dezvăluit chef Cătălin Scărlătescu, conform csid.ro.

Sursa foto: Imgur

Citește și: Cum să faci cel mai bun drob, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

De nerecunoscut! Cum arăta chef Cătălin Scărlătescu în tinerețe - imaginile de colecție pe care nu mulți le-au văzut

Carieră impresionantă

A urmat o perioadă productivă din punct de vedere profesional pentru chef Cătălin Scărlătescu. La începutul anilor '90 a plecat în Germania pe un vas de croazieră și a străbătut lumea în lung și-n lat, vizitând peste 50 de țări. Ulterior, celebrul bucătar s-a întors în România și a început colaborarea cu mai multe restaurante din țară.

"În anii '90 am plecat în Germania, apoi m-am întors şi am plecat pe mare, unde am lucrat ca stewart pe un vapor cargo şi am văzut lumea. M-am plimbat din Hong Kong până-n Brazilia. Am văzut vreo 50 şi ceva de ţări, şi nu câte trei-patru ore, cum le văd cei de pe croazieră. În niciun port n-am stat mai puţin de 4 zile. Apoi, am plecat iar în Germania, unde am început încet,încet să lucrez în restaurante pretenţioase, de top, printre care Kempinski Sporting Club Badsarrow, a urmat Filippo Nisi în Koln. M-am întors în România şi am devenit şeful bucătar în anul de glorie al restaurantului Angels, după care am fost Executive Manager la Museum, în Cotroceni, am devenit copartener cu un prieten foarte bun italian, la un restaurant care se chema Il Gambero Rosso, iar de 6 ani de zile lucrez la Howard Johnson", a  chef Scărlătescu într-un interviu pentru csid.ro.

În prezent, chef Cătălin Scărlătescu este patronul unui restaurant popular în Capitală specializat pe rețete în care se folosesc doar ingrediente de la producători români.

Sursa foto: Instagram

Citește și: Chef Cătălin Scărlătescu ne-a dezvăluit secretul celei mai bune ciorbe din lume

‹ Vezi si