swipe

Încă un nume sonor care a plecat prea devreme dintre noi. Ce dramă a ascuns Lorena Rojas

Una dintre cele mai îndrăgite actrițe de telenovele

Lorena Rojas s-a născut în ziua de 10 februarie 1971, în Mexico City, Mexic. A debutat pe micul ecran, în telenovele, la începutul anilor '90, cu rolul din "Alcanzar Una Estrella", produsă de Televisa. Totuși, a devenit celebră odată cu rolul lui Isabel din "El Cuerpo del Deseo" (2005-2006), rol care i-a și adus aprecierea și admirația publicului larg.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lorena Rojas Fan✨ (@lorenarojasfan)

Și-a mai lăsat amprenta în numeroase telenovele, printre care: "Buscando el paraiso, "Cancion de amor" și, cel mai recent, "Rosario".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Вера Соколова (@mariocimarro_verasokolova_fan_)

Încă un nume sonor care a plecat prea devreme dintre noi. Ce dramă a ascuns Lorena Rojas

A fost și cântăreață

Pe lângă talentul său actoricesc, Lorena Rojas se putea lăuda și cu o voce sublimă. În anul 2001, și-a început cariera de cântăreață cu albumul de debut "Como Yo No Hay Ninguna". Pe cel de-al doilea, "Deseo", l-a lansat în anul 2006, iar în 2014 a scos un album pentru copii, "Hijos del sol" inspirat de fiica sa adoptivă.

Chiar dacă a avut o viață scurtă, vedeta și-a lăsat profund amprenta în domeniul artistic, atât în cel muzical, cât și în cel cinematografic, iar cariera impresionantă sa nu a trecut neobservată de nume mari din industrie.

După ce s-a aflat vestea morții talentatei Lorena Rojas, numeroase celebrități, printre care Sherlyn, Eiza González, Alejandra Espinoza, și-au transmis condoleanțele în mediul online și și-au exprimat tristețea în legătură cu tragicul eveniment.

"Odihnește-te în pace, să știi că familia mea te iubește, iar tăticul meu din ceruri te așteaptă să vii la el!", a scris Eiza Gonzalez Reyna pe pagina personală de Twitter.

"Ce tristețe, Dumnezeule! Actrița Lorena Rojas a murit, conform publicistului ei. Actrița mexicană suferea de cancer la ficat.", a menționat și Jorge D. Bernal.

"Sunt foarte trist să aflu de moartea Lorenei Rojas. Odihnească-se în pace. Condoleanțe familiei și celor mai apropiați prieteni.", a spus Raúl González.

"Cât de trist. Lorena Rojas ne va fi dor de tine mereu! Ne rugăm pentru familia ta!", a scris Sherlyn la vremea aceea.

"Mă doare inima pentru că am pierdut o ființă atât de frumoasă și cu suflet mare. Lorena Rojas, oriunde ai fi, odihnește-te în pace.", a declarat și Mauricio Islas.

Încă un nume sonor care a plecat prea devreme dintre noi. Ce dramă a ascuns Lorena Rojas

Și-a dorit să devină mamă, însă a fost nevoită să adopte

Actrița iubea enorm de mult copii și și-a dorit să aibă unul al ei. Din păcate, nu a reușit niciodată să rămână însărcinată, așa că a luat decizia de a adopta.

Astfel că, în anul 2014, cel mai mare vis al ei s-a transformat în realitate și a devenit mama unei nou-născute. Micuța Luciana venise pe lume cu doar 48 de ore înainte să fie luată acasă de noua ei. Din păcate, nu a putut petrece prea mult timp alături de femeia care a iubit-o cel mai mult, însă s-a asigurat că aceasta a avut parte de aproape doi ani superbi înainte să-și dea ultima suflare.

După ce artista a murit, Luciana a rămas în grija mătușii sale, sora vedetei, actrița Mayra Rojas.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by los actrices y actores de novela (@actrices_y__actores_fans)

Încă un nume sonor care a plecat prea devreme dintre noi. Ce dramă a ascuns Lorena Rojas

O viață tristă, curmată timpuriu

Vedeta a fost diagnosticată cu cancer la sân în 2008 și a reușit să se recupereze în urma tratamentelor și a mastectomiei făcute atunci. Totuși, în anul 2012 primea o altă lovitură grea din parte sorții, căci boala făcuse metastaze și în oase.

A reușit, și de această dată, să țină diagnosticul sub control, însă anul 2014 a venit cu o altă veste rea. În noiembrie, a aflat că tumora s-a extins la ficat și, pe lângă asta, încă se lupta cu cancerul osos.
A încercat, din greu, să-i țină piept groaznicului diagnostic primit, însă, din păcate, cancerul a răpus-o.

Lorena Rojas a murit în ziua de 16 februarie 2015, la scurt timp după ce a împlinit 44 de ani în locuința sa din Miami. Au fost alături de ea partenerul ei,  familia și prietenii, care au vrut să-i ureze drum lin printre îngeri.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lorena rojas fans (@lorenarojas.fans)

Încă un nume sonor care a plecat prea devreme dintre noi. Ce dramă a ascuns Lorena Rojas

Partenerul ei și-a pus capăt zilelor după moartea sa

Un detaliu foarte important pe care puțini îl cunosc despre regretata actriță este faptul că aceasta s-a căsătorit cu iubitul ei, afaceristul și producătorul Jorje Morjes, în data de 14 februarie 2015, cu două zile înainte ca ea să moară.

Cei doi s-au cunoscut în anul 2013 și s-au îndrăgostit nebunește unul de celălalt, deși Lorena Rojas nu-și dorea o relație la momentul acela, neștiind cum va avansa boala sa. Chiar și așa, producătorul i-a promis că va lupta alături de ea și, într-adevăr, i-a fost aproape până în ultimul moment din viață.

De menționat este și faptul că fetița actriței a fost adoptată doar de ea, chiar dacă la momentul respectiv avea deja o relație cu Jorje Morjes. Asta înseamnă că producătorul nu a fost niciodată declarat în acte tatăl Lucianei și nu avea niciun drept asupra sa. Tocmai de aceea, micuța a ajuns în grija surorii actriței.

La aproape un an după moartea Lorenei Rojas, Jorje Morjes i-a pus și el capăt zilelor, în data de 26 ianuarie 2016, după ce s-a luptat cu o depresie cruntă. Avea doar 42 de ani. Trupul său neînsuflețit a fost găsit în apartamentul lui din Miami.

Apropiații săi au mărturisit că afaceristul căzuse în patima alcoolului după moartea actriței, iar faptul că nu a mai putut să o vadă pe Luciana l-a distrus treptat. Chiar și așa, sora actriței a declarat, la un moment dat, că nu i-a interzis niciodată să vină să o vadă pe fetiță.

Încă un nume sonor care a plecat prea devreme dintre noi. Ce dramă a ascuns Lorena Rojas

Un diagnostic pus greșit i-a grăbit sfârșitul artistei

La câțiva ani după moartea surorii sale, Mayra Rojas, acum în vârstă de 58 de ani, a dezvăluit într-un interviu oferit pentru Mara Patricia Castañeada că regretata actriță a primit, la început, un diagnostic greșit și că acesta i-ar fi grăbit moartea.

"Sora mea a suferit de cancer timp de nouă ani. Boala a apărut, inițial, la sân. A trecut peste asta și apoi a fost externată și ne-am bucurat nespus de mult. Chiar și așa, a fost foarte complicat pentru că medicii din Miami nu i-au dat diagnosticul real. A trecut peste noapte de la stadiul unu la stadiul trei. Pentru că cancerul îi invadase ganglionii și medicul nu îi scosese ganglionii", a explicat ea.

‹ Vezi si