swipe

Karla Alvarez, o viață curmată tragic, mult prea devreme

Una dintre cele mai îndrăgite actrițe ale vremurilor sale

În perioada anilor 1990-2000, Karla Álvarez, atunci o tânără încrezătoare, făcea furori pe micile ecrane și nu doar. Debutul în actorie și l-a făcut la 20 de ani, atunci când a primit un rol în faimoasa telenovelă ”Maria Mercedes”, în 1993. După aceea, au urmat numeroase interpretări memorabile, printre care și cele din ”Buscando el paraíso”, ”La Mentira” și ”Alma rebelde”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AlexbashesTV | Novela Expert (@alexbashestv)

Regretata actriță cu chip angelic, după cum era numită, spera, de asemenea, să-și clădească o carieră ca și balerină. Ea a studiat dansul la ”National School of Contemporary and Classical Dance”, din cadrul ”National Institute of Fine Arts” și, ulterior, a absolvit cursurile cu diplomă de dansator profesionist.

În perioada sa de glorie, Karla Álvarez a intrat imediat în inimile telespectatorilor de pretutindeni, chiar dacă, în general, interpreta doar roluri negative. Vestea morții sale a venit ca o bombă pentru întreaga lume.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate_Del_Castillo_La_Mexicana (@kdclamexicana)

Karla Alvarez, o viață curmată tragic, mult prea devreme

Moartea subită

În ziua de 15 noiembrie 2013, 2:10 p.m., (ora locală Ciudad de México) întreaga familie a telenovelelor îmbrăca haine cernite. Karla Álvarez, care atunci avea doar 41 de ani, și-a dat ultima suflare chiar la ea acasă, în apartamentul din Ciudad de Mexico, întinsă pe pat. Decesul a fost și este, în continuare, pus sub semnul întrebării, chiar dacă au apărut numeroase speculații despre el pe parcursul timpului. Trupul neînsuflețit al artistei a fost incinerat, fără ca măcar să se facă o autopsie.

Inițial, s-a spus că actrița a murit în urma unui atac carido-respirator, cauzat de bolile de care suferea: bulimie și anorexie. Apoi, s-a aflat faptul că vedeta ar fi murit sufocată cu mâncare, după ce una dintre bucătăresele sale a servit-o.

Karla Alvarez, o viață curmată tragic, mult prea devreme

Nu a vrut să-și recunoască problemele

În anii de dinaintea decesului, Karla Álvarez a început să se simtă și să arate tot mai rău. În anul 2002, cântărea doar 41 de kg, iar zvonurile cum că suferea de bulimie și anorexie erau tot mai dese.

Actrița nu a recunoscut niciodată asta și chiar a infirmat și speculațiile cum că ar avea cancer, înainte să își dea duhul. De fiecare dată când era întrebată dacă este bolnavă, ea mărturisea că se menține atât de slabă pentru a fi pe placul publicului, cu dietă și mult sport.

Zvonurile mai ziceau că vedeta ar avea probleme cu alcoolul și pastilele. Chiar unul dintre bărbații cu care s-a iubit, producătorul Jorge Van Rankin, care i-a fost alături pentru scurt timp, în 2004, a mărturisit public că Karla Álvarez arăta atât de rău din cauza antidepresivelor.

Karla Alvarez, o viață curmată tragic, mult prea devreme

Soțul misterios

Celebritate sau nu, suferința este tot suferință, până la urmă, iar artista din ”La Mentira” nu a avut niciodată noroc în dragoste. Înainte cu trei luni ca ea să moară, ar fi hotărât să divorțeze de cel care i-a fost soț, în mare secret.

Imediat după decesul ei, a apărut în prim-plan un bărbat în stare de ebrietate, care declara că este soțul ei și că își cere drepturile. Tot el, Antonio D'Agostino, este cel care a spus că vedeta s-ar fi înecat cu mâncare atunci când a murit. În plus de asta, încă nu este clar dacă bărbatul este cel care a găsit-o moartă sau dacă o menajeră a regretatei actrițe a făcut macabra descoperire.

Publicul a rămas șocat să afle că regretata Karla Álvarez avea un soț, mai ales pentru că nimeni nu știa nimic despre căsnicia sa aparent secretă. La scurt timp după moartea sa, echipa ei a declarat, în mod public, că bărbatul respectiv, care era mai în vârstă cu 25 de ani ca ea, îi este într-adevăr soț.

Cam toate relațiile actriței au fost mai mult pasagere. Între anii 1994–1995 a fost căsătorită și cu Alexis Ayala.

Karla Alvarez, o viață curmată tragic, mult prea devreme

Reacțiile colegilor de platou

Imediat după ce au primit crunta veste, toți actorii care au avut plăcerea de a colabora cu Karla Álvarez au reacționat și și-au exprimat regretul.

“A fost un șoc. Ea era mereu drăguță, atât de drăguță încât atunci când vorbeai cu ea totul se lumina în jur.”, a spus Jaqueline Bracamontes.

„Ai plecat prea devreme de lângă noi, draga mea Karla Alvarez. O să ne lipsești. Nu o să uit niciodată momentele pe care le-am petrecut împreună“, a spus și Kate del Castillo în mediul online.

„Sunt foarte tristă din cauza dispariției Karlietei Alvarez. Avem amintiri minunate de la Maria Mercedes. Condoleanțe familiei. Odihnește-te în pace“, a menționat și „regina telenovelelor“, Thalia.

„Astăzi este o zi foarte tristă. Îmi pare rău pentru pierderea colegei noastre Karla. Te iubesc Alvarez și te îmbrățișez de aici“, a spus, cu tristețe, Aracely Arambula.

Karla Alvarez, o viață curmată tragic, mult prea devreme

De ce a reunțat la filmările pentru "Que bonito amor"?

Cu scurt timp înainte să-și dea ultima suflare, actița îi asigura pe fanii ei că nu este bolnavă și că intenționează să se întoarcă în lumina reflectoarelor, acolo unde îi este locul. Cu o lună înainte de tragicul eveniment, ea a început să aibă tot mai multe probleme din cauza bolilor de care suferea și a fost nevoită să se retragă. La momentul acela, se credea că ar fi vorba despre o regtragere temporară.

Totuși, chiar dacă a fost nevoită să dispară din prim-plan, Karla Alvarez era în plină ascensiune profesională. Ea a semnat cu producătorul Salvador Mejia pentru telenovela "Que bonito amor" în 2013, însă a renunțat la proiect înainte de terminarea filmărilor. La vremea aceea, presa internațională a relatat faptul că ar fi luat o astfel de decizie din cauza alcoolului.

‹ Vezi si