swipe

Povestea de viață a lui Chris Appleton. Cum a ajuns stilistul preferat al vedetelor de la Hollywood

Copilăria stilistului

Chris Appleton s-a născut pe 14 iunie 1983 în Anglia, iar acum are 39 de ani. Încă de când era foarte mic a început să își exerseze abilitățile, căci o coafa pe mama lui, iar talentul era vizibil.

„Presupun că am fost întotdeauna fascinat de puterea transformării. Obișnuiam să-i fac părul mamei mele când eram mic. Am observat că atunci când mama se ridica și se privea în oglindă, umerii i se dădeau înapoi și ea părea mai înaltă. Pentru un minut, uita cine era – părea o persoană diferită.”

Fiindcă îi plăcea să vadă cât de fericiți erau oamenii după ce se priveau în oglindă cu o coafură nouă, și-a dat seama că acesta este domeniul în care trebuie să lucreze. Drept dovadă, s-a angajat la un salon când avea numai 13 ani și de atunci a muncit din greu pentru a deveni din ce în ce mai priceput în domeniul ales. În anul 2010, a reușit să obțină titlul de „Tânărul Talent al Anului” în cadrul showului televizat „Stilistul anului”.

Descoperă: Trucul rapid pentru cea mai simplă și senzuală coafură, perfectă pentru zilele în care te grăbești

Povestea de viață a lui Chris Appleton. Cum a ajuns stilistul preferat al vedetelor de la Hollywood

A devenit chiar el o celebritate

Pentru că dorința lui de a evolua s-a împlinit datorită eforturilor depuse, în scurtă vreme a ajuns să lucreze și cu marile case de modă. Lucrările sale au apărut pe coperțile unor reviste precum Harper's Bazaar, Grazia, Marie Claire și Vanity Fair. De asemenea, a colaborat cu case de modă importante, precum Dolce & Gabbana, Vivienne Westwood, Tom Ford, Moschino, Fendi și Chanel.

Kim Kardashian a declarat într-un interviu pentru Gay Times că are încredere totală în el. Iată ce a zis vedeta:

„Am încredere pentru că știu că doar cu tine... sunt foarte puțini oameni despre care aș putea spune că îi las să mă aranjeze fără să am nevoie de o oglindă. Pot să mă așez pe scaun, să îmi fac treaba și să nu fiu deloc atentă, să nu ridic capul și să știu că, indiferent de ceea ce alegi să faci, va arăta bine și mă voi simți încrezătoare - și asta e rar. Cu părul am anxietate dacă trebuie să colaborez cu o persoană nouă și nu știu cum va arăta... Tu mă împingi să vreau să fac lucruri noi...”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris Appleton (@chrisappleton1)

Stilistul nu are deloc emoții când lucrează cu persoane cunoscute, ba chiar i se pare mai incitant și vede acest lucru ca pe o provocare. Este conștient că munca lui va ajunge la un public mai larg dacă se ocupă de persoane care apar în videoclipuri, ședințe foto sau chiar pășesc pe covorul roșu.

Povestea de viață a lui Chris Appleton. Cum a ajuns stilistul preferat al vedetelor de la Hollywood

Lucrează cu pasiune

Deși putea să se lase dus de val pe culmile celebrității și să lucreze fără să îi pese de rezultat, Chris Appleton este în continuare la fel de pasionat de munca sa. Tot ce face este pentru bucuria persoanelor care apelează la serviciile sale. Își privește fiecare client cu aceiași ochi și se străduiește ca rezultatele să fie extraordinare de fiecare dată, indiferent de statutul celor care îi calcă pragul.

„Vreau cu adevărat să te simți bine. Îți voi trimite un mesaj când vei fi pe covorul roșu sau la un eveniment și îți voi spune ceva de genul: Cum a fost? A funcționat? Au fost bune pozele? Cum te-ai simțit? Este foarte important pentru mine ca tu să te simți bine. Îmi pasă la fel de mult de aspectul tău cum îți pasă ție - sau poate chiar mai mult uneori.”, a explicat hairstylist-ul despre relația lui cu vedetele pe care le aranjează.

Povestea de viață a lui Chris Appleton. Cum a ajuns stilistul preferat al vedetelor de la Hollywood

Este un om empatic

Trebuie să mai știi un alt aspect important despre el! Înainte de orice, este om și dă dovadă de foarte multă empatie, mai ales în cazul persoanelor bolnave de cancer. A trebuit să găsească o metodă pentru a reda zâmbetul pe buze celor care și-au pierdut părul după o cură de citostatice. Experiența lor de viață l-a inspirat să lucreze mai mult cu peruci.

„Așa că îmi foloseam mâinile și lucram cu peruca. Îmi aduc aminte că făceam asta și mă simțeam liniștit că le redam oamenilor personalitatea. Asta, pentru mine, a fost atât de satisfăcător să le dau înapoi ceva ce pierduseră.”, a declarat pentru Gay Times.

Abilitatea lui de a jongla cu perucile l-a ajutat să se facă remarcat în întreaga lume. Acesta este încă un motiv în plus pentru care vedetele nu se mai satură de abilitățile sale. Le poate schimba look-ul ori de câte ori simt nevoia, fără să le agreseze părul cu schimbări drastice. Alege peruca potrivită și gata!

Povestea de viață a lui Chris Appleton. Cum a ajuns stilistul preferat al vedetelor de la Hollywood

Unde găsește inspirația Chris Appleton?

Este într-o permanentă căutare de noi inspirații, fiindcă întotdeauna vrea să se întreacă pe sine. Fiecare nouă coafură pe care o face trebuie să fie impresionantă și mult mai interesantă decât precedentele.

„Sunt, de asemenea, o persoană căreia îi place să își depășească limitele și să creeze lucruri noi și interesante. Îmi place să îi fac pe oameni să se oprească și să se gândească la modul în care a fost realizată o anumită coafură. Dar, mai presus de orice, să-i fac pe oameni nu doar să arate bine, ci și să se simtă bine - atunci se întâmplă magia. Sunt entuziasmat de ceea ce fac în meseria mea. Mă preocup cu adevărat de oamenii pentru care lucrez și vreau ca ei să arate și să se simtă cât mai bine.”, a explicat pentru Gay Times.

Stilistul a dezvăluit pentru aceeași publicație și cum îi vin ideile pentru coafuri. Iată ce diverse sunt sursele din care se inspiră:

„Mă inspir de la oamenii cu care lucrez, de pe Instagram, chiar și doar mergând pe stradă și văzând fete cu un vibe cool. Când eram în Londra, călătoria cu metroul a fost întotdeauna o sursă de inspirație. Poate că vedeam o fată cu un aspect roz sau un look glam. Pur și simplu mă uit mereu în jur!”

Povestea de viață a lui Chris Appleton. Cum a ajuns stilistul preferat al vedetelor de la Hollywood

Îi plac provocările

Pentru că lucrează de aproape trei decenii în acest domeniu, nu îl mai sperie nicio provocare. S-a obișnuit să audă părerile celorlalți despre lucrările sale și nu este nemulțumit când primește și critici. Le privește constructiv și învață din ele. Așa cum este normal, nu?

„Nu mi-e teamă de negativitate sau ceva de genul acesta. Îmi place o astfel de discuție. Cred că, dacă nimeni nu vorbește despre nimic, înseamnă că nu faci ceea ce trebuie - dacă oamenii spun doar "mi-e indiferent". Dacă ai de gând să faci ceva diferit și să încerci să depășești limitele, atunci este bine să intri în această conversație.”, a explicat.

Partea interesantă este că el nu lucrează permanent într-un salon, ci se află mereu în deplasare. Călătorește cinci zile pe săptămână, întotdeauna în orașe și țări diferite. În timp ce un astfel de stil de viață îi poate speria pe mulți, Chris Appleton privește partea aventuroasă a vieții și a îmbrățișat pe deplin dinamica pe care o presupune cariera lui. Merge aproape peste tot cu vedetele de aspectul cărora de ocupă.

„Simt că mă teleportez în timp – te trezești în diferite fusuri orare, viața devine mai puțin monotonă și mai vibrantă. Te face să te simți viu.”, a spune despre acest aspect al vieții sale.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris Appleton (@chrisappleton1)

Povestea de viață a lui Chris Appleton. Cum a ajuns stilistul preferat al vedetelor de la Hollywood

Este homosexual, deși are copii

Chris Appleton și-a dat seama că este gay abia la maturitate, când deja avea doi copii cu fosta soție, Katie Katon, directoarea unui salon de coafură. A trebuit să se gândească mai întâi la fiica și la fiul său înainte de a-și asuma orientarea și s-a asigurat că ei îl înțeleg, înainte de a dezvălui și altora adevărul despre el. Acum, Billy (20 de ani) și Kitty-Blu (18 ani) sunt mari și se raportează diferit la aceste informații.

„Toată lumea are o poveste, iar unii oameni sunt pregătiți imediat, dar eu nu am fost așa. Nu am avut acea conștientizare. De asemenea, a fost foarte important pentru mine ca micuții să se simtă confortabil înainte de a exprima asta, să înțeleagă și să fie într-o conjunctură favorabilă. S-a întâmplat mai târziu.”, a mărturisit.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris Appleton (@chrisappleton1)

„La mulți ani la 18 ani, Kitty-Blu! 🧁
Te-am văzut cum ai crescut de la un bebeluș la o tânără frumoasă și nu aș putea fi mai mândru de tine decât sunt astăzi.
Te iubesc 💖”, este urarea pe care i-a făcut-o fiicei sale la aniversarea de 18 ani.

Stilistul vedetelor a primit sprijin din partea comunității LGBTQIA+ după ce a făcut public acest detaliu despre viața sa intimă. Nu a fost discriminat din cauza orientării sale și nici nu s-a schimbat în vreun fel parcursul carierei sale din acest motiv. Oamenii au fost deschiși, așa că îl apreciază în continuare pentru ceea ce face și abia apoi pentru ceea ce este.

Foarte multe persoane îl admiră și se inspiră din coafurile pe care le face, iar dovadă a acestui fapt stă numărul mare de prieteni din mediul online. Pe Instagram este urmărit de trei milioane de suflete, iar postările sale adună zeci de mii de aprecieri în fiecare zi.

Povestea de viață a lui Chris Appleton. Cum a ajuns stilistul preferat al vedetelor de la Hollywood

Câți bani câștigă stilistul

Potrivit Quick Celeb Facts, stilistul vedetelor are o avere netă de un million de dolari. Se pare că numai Kim Kardashian îi plătește 2.000 de dolari pe zi pentru a-i coafa părul, după cum relatează jurnaliștii de la The Sun.

De asemenea, este ambasador al Color Wow Hair și reprezintă IMG Models. În plus, modele precum Cara Delevingne și Kate Moss se află pe lista sa de clienți celebri. Asta înseamnă că veniturile pe care le încasează sunt impresionante, nu?

NetWorthSpot estimează că ar avea, de fapt, o avere netă de aproximativ 5,8 milioane de dolari, având în vedere că i se cumulează și sumele pe care le obține prin intermediul conținutului publicat în mediul online.

Citește și: Nu o mai recunoști! Transformarea lui Melanie Griffith în urma abuzului de operații estetice

‹ Vezi si