Presedintele Romaniei se alatura campaniei Emmei Watson! Afla detaliile!

Marţi, 19.01.2016
de Eugenia Dinescu

Presedintele Klaus Iohannis s-a alaturat campaniei #HeforShe, initiata de UN Women (Entitatea ONU pentru egalitatea de gen si empanciparea femeilor). Astfel, Presedintele se alatura altor lideri de stat si sustinatori celebri ai campaniei, precum Antonio Banderas, Kiefer Sutherland, Matt Damon, Sir Patrick Stewart si Emma Watson, care a subliniat nevoia regandirii rolurilor de gen intr-un discurs evocator.

“Egalitatea dintre sexe este singura sansa pentru progresul umanitatii. Nu inchideti ochii in fata discriminarii. Imi iau angajamentul la nivel national de ma implica pe deplin pentru a obtine egalitatea de gen”, afirma Iohannis in citatul publicat de website-ul #HeforShe. Intr-adevar, nevoia unui demers de ordin feminist este o problema pregnanta pentru Romania, situata pe ultimul loc in topul tarilor membre UE si 72 la nivel global, intr-un studiu efectuat de Forumul Economic Mondial cu privire la egalitatea de gen.

Anul trecut, Presedintele Iohannis a promulgat legea prin care, la data de  8 Mai, este celebrata “Ziua egalitatii de sanse intre femei si barbati”. Demersul Presedintelui este cu certitudine un pas important pentru constientizarea discriminarilor de gen, sexismului, dezechilibrului dintre numarul de femei si al barbatilor implicati in domenii stiintifice, politice sau tehnologice cat si unidimensionalitatea reprezentarii femeii in media, cateva dintre cele mai pregnante aspecte ale agendei “He for She”.

Tu ce schimbari ti-ai dori sa vezi in modul in care femeile sunt percepute si tratate in societatea romaneasca? Spune-ne parerea ta in sectiunea dedicata comentariilor!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!