swipe

Ți le mai amintești pe surorile Modorcea? Ce au mai făcut gemenele de când au dispărut de pe micile ecrane

Copilăria și debutul lor în muzică

Surorile Modorcea s-au născut pe 7 iunie 1985, în Brașov și au început să cânte de când erau foarte mici. La vârsta de șase ani deja studiau pianul și chitara, făceau canto și luau cursuri de dans. Au și un frate mai mare, pasionat de muzică și el. Deși este producător de jocuri, cântă și la chitară, după cum l-au lăudat gemenele într-o postare pe Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Indiggo Twins (@indiggotwins)

În 1996, la vârsta de 12 ani, surorile au debutat la TVR, într-un spectacol transmis în Ajunul Crăciunului. Atunci au interpretat „Colinde, Colinde” (pe versurile lui Mihai Eminescu și muzica lui Romeo Vanica).

La patru ani distanță, în 2000, au lansat primul lor album ca trupa Indiggo. Acesta conține piese precum „Nu-mi pasă”, „Clar de lună”, „E bine”, „Parfumul tău”, „Am eu grijă”, „La Indiggo”, „Dar să nu ne pară rău” și „Asta-i lumea”.

Au devenit extrem de populare și au început să aibă concerte în toată țara, apoi, în perioada 2003-2004, au devenit cunoscute și la nivel internațional, după lansarea pieseo „Hip Hop Jam”.

Single-ul a fost produs de David Brandes și le-a propulsat pe primele locuri în topurile internaționale. În 2006, au avut lansarea single-ului european „Be My Boyfriend”, produs de Dieter Bohlen la Sony BMG Germania.

Colaborările cu producători străini au reprezentat un avantaj pentru gemenele de la Indiggo și le-au ajutat să fie apreciate în alte țări. În ciuda acestui fapt, ele și-ar fi dorit să simtă că sunt valorificate acasă, în România.

Ți le mai amintești pe surorile Modorcea? Ce au mai făcut gemenele de când au dispărut de pe micile ecrane

Cariera pe care și-au construit-o în țară, înainte de a pleca

Au studiat arta teatrală la Universitatea de Teatru și Film din București, apoi au sperat că vor încheia un contract cu o casă de discuri din România. Cum planul nu s-a concretizat și au văzut că nimic nu merge așa cum s-au așteptat, au renunțat la încercările de a se face remarcate în țara în care s-au născut și au ales astfel calea străinătății.

Deși nu au fost mulțumite de felul în care au fost văzute pe piața muzicală din România, au avut ocazia să lucreze cu nume grele ale industriei. Au colaborat cu mari compozitori români, printre care se numără Horia Moculescu, Adrian Ordean, Mihai Alexandru, Andrei Kerestely, George Natsis.

De asemenea, au interpretat melodii compuse de Dieter Bohlen (fondatorul grupului „Modern Talking”, producătorul lui Bonnie Tyler și al lui Chris Norman).

Alți compozitori care le-au făcut melodii surorilor din trupa Indiggo: David Brandes, Thomas Noehre (compozitorul celebrei trupe rock „Scorpions”), Kai Matthiesen si Rainer Gaffrey.

Vezi și: Ce familie frumoasă are compozitorul și cântărețul Laurențiu Duță. Are o fiică și o soție superbă

Ți le mai amintești pe surorile Modorcea? Ce au mai făcut gemenele de când au dispărut de pe micile ecrane

Și-au făcut loc și în lumea teatrului, dar au cochetat și cu pictura

Înclinația lor spre artă s-a manifestat în mai multe moduri, așa că au început să urce și pe scene mari, primind roluri semnificative. În 2006, au jucat în music-hall-ul „Cele două orfeline” (premiat ca cel mai bun spectacol UNATC), parodie după romanul lui Adolphe D'Ennery, în regia lui George Ivașcu. Le-au interpretat la pe Louise (Gabriela) și Henriette (Mihaela).

După ce le-a văzut în spectacolul „Cele două orfeline”, Dumitru Radu Popescu a scris o piesă de teatru pentru ele – „...Două surori”.

De asemenea, au jucat la Teatrul Mundi în spectacolul „Viitorul e în ouă” de Eugen Ionescu, regizat de Mihai Măniuțiu. Au jucat și la Teatrul Național din București în music-hall-ul „America Alive”, în regia lui Gelu Colceag.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Indiggo Twins (@indiggotwins)

Alte roluri interpretate Mihaela și Gabriela Modorcea la U.N.A.T.C.:

  • Julieta (Gabriela) și Doica (Mihaela) din „Romeo și Julieta” de William Shakespeare;
  • Catharina (împreună) din „Îmblânzirea scorpiei” de William Shakespeare;
  • Henrietta (Mihaela) și Armanda (Gabriela) din „Femeile savante” de Molière;
  • Popova (împreună) din „Ursul” de A.P.Cehov;
  • Anghelina (împreună) din „Moromeții” de Marin Preda;
  • Constandina (Gabriela) și Mama (Mihaela) din proza scurtă a lui Zaharia Stancu;
  • Coca (Gabriela) și Nuți (Mihaela) din „Boul și vițeii” de Ion Băieșu;
  • Ioana (Gabriela) din „Regina balului” de Nicolae Mateescu;
  • Isabelle (Gabriela) din „Invitație la castel” de Jean Anouilh;
  • Laura (Mihaela) din „Ceai și simpatie” de Robert Anderson;

Gemenele Modorcea au studiat pictura și pentru că sunt talentate și la acest capitol, au avut o expoziție de icoane pe lemn la Teatrul „Ion Creangă”, București.

Ți le mai amintești pe surorile Modorcea? Ce au mai făcut gemenele de când au dispărut de pe micile ecrane

Mutarea în Statele Unite ale Americii

Mihaela și Gabriela au dorit să aprofundeze domeniul actoriei, așa că și-au continuat studiile în Germania, apoi în SUA, unde s-au mutat și unde locuiesc în prezent. Și-au început noul drum cu stângul, după ce au fost umilite în 2008 la show-ul de talente „America’s Got Talent”.

S-au prezentat pe scenă fardate strident, în rochițe sexy și au interpretat melodia „New York, New York”. Prestația lor nu a fost pe măsura așteptărilor juraților. Actorul David Hasselhoff din serialul „Baywatch” le-a criticat aspru după acea apariție. 

„Mi se pare înfricoșător modul în care voi, ca niște frumoase neveste ale lui Dracula, ați cântat despre New York. Parcă ați fi vrut să ne bântuiți. Vă dau și eu o șansa. Anume, aceea de a vă întoarce la București!”, le-a spus atunci starul.

La doi ani de la mutarea în SUA, au început să apară în producții TV și cinematografice de peste ocean. Au jucat în celebrul serial de la NBC – „Law & Order: SVU” (2009), în regia lui Peter Leto. Apoi, au apărut în producția americano-rusă „No Love in The City” (2009), în regia lui Marius Balchunas.

Citește și: Viețile tragice ale celebrităților, care par scenarii de film, dar sunt cât se poate de reale

Ți le mai amintești pe surorile Modorcea? Ce au mai făcut gemenele de când au dispărut de pe micile ecrane

Relația cu mama lor

Mama lor, Violeta Modorcea, le-a însoțit întotdeauna peste tot, ba chiar s-a mutat cu ele în SUA când au dorit să o ia de la zero pe un nou drum. Femeia este profesor și doctor în filologie, dar a renunțat la cariera din România pentru a le fi alături fiicelor sale, devenind astfel managerul gemenelor.

Sacrificiul unui părinte este cea mai mare dovadă de iubire, chiar dacă unii nu o percep întotdeauna așa. În general, când o mamă este prea grijulie, cei din jur pot considera că suferi de mania persecuției sau că nu are încredere în copiii ei.

Până la urmă, fiecare familie are dreptul să trăiască așa cum vrea, nu? Iar gemenele Modorcea au fost întotdeauna foarte apropiate de femeia care le-a dat viață și au ascultat-o de fiecare dată. Deși Violeta Modorcea nu a mers cu ele în America încă de la început, în cele din urmă a reușit să se alăture fiicelor sale.

„Mama lor, care le-a făcut capul mare… ele nu făceau nimic fără gura mamei lor. Ele nu știau nimic; erau ghidate de mama lor. Știu că după o vreme au reușit să o aducă și pe mama lor acolo. Stăteau la telefon câte jumătate de oră, de le făcea capul mare. Mama le ghida, le zicea ce să facă, ea le făcea capul mare; ea le făcea toate legăturile.”, a declarat Alina Nicolae, femeia care le-a găzduit la ea acasă în primele zile petrecute peste ocean.

Ți le mai amintești pe surorile Modorcea? Ce au mai făcut gemenele de când au dispărut de pe micile ecrane

Ce au realizat surorilor de la Indiggo în ultimii ani

În 2012, gemenele au reușit să pună România pe lista celebrelor premii Grammy. „Albumul „Watch the Throne”, la care am colaborat și noi, este câștigător la Premiile Grammy 2012 cu piesa Otis, la categoria Cea mai bună interpretare rap. Este pentru prima dată când România câștigă și ea la aceste premii. Este un motiv de foarte, foarte mare bucurie. Jay-Z, Kanze West şi Swizz Beatz, cu care noi colaborăm, sunt titani ai muzicii internaționale.”, au declarat la vremea respectivă pentru Click.

În 2015, Mihaela Modorcea a lansat un roman în limba engleză, în cadrul târgului de carte BookExpo de la New York. Înclinația pentru literatură pare să fie moștenită de la tatăl lor, scriitorul Grid Modorcea (78 de ani).

„Wicked Clone or How To Deal With The Evil” („Clona cea rea” sau „Cum să te descurci cu Răul”) este povestea a două gemene din Transilvania, născute în anul 1483, care trăiesc la New York.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Indiggo Twins (@indiggotwins)

La evenimentul de lansare, gemenele au cântat piesa care dă titlul romanului.

Pe lângă muzică și actorie, acestea au găsit și alte modalități de exprimare și de…câștig. Își sporesc veniturile și altfel, pentru că predau cursuri de pictură pe articole de îmbrăcăminte și cursuri de dans oriental și dans modern, (hip-hop belly dance).

În ultima vreme se axează și pe latura spirituală, iar în 2021 au lansat piesa „Christ Is Risen, Alleluia”, de pe albumul „Church of Love”, compusă și orchestrată chiar de ele.

Ți le mai amintești pe surorile Modorcea? Ce au mai făcut gemenele de când au dispărut de pe micile ecrane

Sunt tot mai prezente în mediul online

Au un cont comun de Instagram, unde postează despre toate proiectele pe care le au în desfășurare. Își țin permanent fanii la curent cu tot ce se întâmplă în viața lor și chiar le arată în avans detalii despre videoclipurile pe care le filmează.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Indiggo Twins (@indiggotwins)

Din fotografiile publicate, oamenii pot observa că Mihaela și Gabriela Modorcea nu s-au schimbat deloc. Deși au trecut 15 ani de la plecarea lor din țară, traiul departe de casă nu le-a afectat negativ. Și-au creat un stil de viață sănătos, fac multă mișcare și au grijă de felul în care arată.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Indiggo Twins (@indiggotwins)

Ce părere ai despre evoluția surorilor Modorcea?

Citește și: Cum au ajuns Surorile Osoianu să reprezinte folclorul românesc peste hotare

‹ Vezi si