swipe

Vedete din România care au ales să adopte copii

Teo Trandafir (54 de ani)

În 2004, Teo Trandafir a adoptat-o pe Maia, care avea numai trei luni la acea vreme. Acum fata are 18 ani și este tare cuminte și educată.

„L-am întrebat pe Dumnezeu dacă trebuie să fac pasul acesta, iar la scurt timp acesta mi-a răspuns și așa a apărut Maia.”, a declarat Teo Trandafir într-un interviu mai vechi, potrivit Qbebe.

Prezentatoarea TV a vorbit în nenumărate rânduri despre acest subiect și chiar a explicat cum a decurs momentul în care i-a spus Maiei că este adoptată.

„I-am spus-o sub formă de poveste: că, înainte de a veni ea în casa mea era trist, eu plângeam mereu. Iar Dumnezeu mi-a trimis-o pe ea, și, de cum a intrat în casă, s-a făcut lumină, eu nu am mai plâns... La un moment dat a venit la mine și m-a întrebat ce înseamnă adoptat, cum îi spuneau copiii răutăcioși. Eu i-am răspuns că adoptat înseamnă adorat, dorit. Că ea a fost dorita foarte mult și că a venit la mine exact atunci când am dorit-o mai mult și mai mult.”, a mai spus aceasta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Teo Trandafir | TV HOST (@teotrandafir)

„I-am mulțumit lui Dumnezeu că nu a fost copilul meu. Motivul a fost pur egoist. Dacă Maiei i se rupe o unghie, eu sufăr ca un câine. Nu aș fi putut supraviețui dacă i s-ar fi întâmplat copilului meu ceva rău.”, a mărturisit moderatoarea emisiunii „Teo Show” pentru Viva.

Vedete din România care au ales să adopte copii

Dana și Iosif Rotariu (59 de ani)

Fostul fotbalist și soția sa au salvat-o pe Kassandra, după ce au găsit-o abandonată într-un spital. Fetița avea patru ani și fusese grav rănită de bunica ei care o bătuse cu bestialitate. Mama biologică a lăsat-o în grija sa, dar aceasta a ars-o cu țigara și aproape că a lăsat-o să moară de foame.

Coșmarul vieții ei a luat sfârșit când Dana și Iosif Rotariu au luat-o în casa lor. În primii ani de viață a trecut prin aproximativ 30 de operații, dar cei doi părinți au susținut-o în fiecare secundă. Aceasta are acum 17 ani și nu este singurul copil al familiei. Aceștia mai au un băiat înfiat, pe Cristian (19 ani), și încă doi copii biologici, Roberto (24 de ani) și Romina (29 de ani).

Vedete din România care au ales să adopte copii

Elena Cârstea (60 de ani)

Elena Cârstea a adoptat prima fetiță, pe Sanda, în 1998, după ce a găsit-o într-un centru de plasament. Un an mai târziu, cântăreața a mai înfiat o fată abandonată, pe Adriana. În prezent, cele două fiice ale ei trăiesc în SUA: Adriana (21 de ani) este soldat în Armata Americană și a primit misiuni în Coreea de Sud. Sanda (23 de ani) activează în Garda Națională și participă la misiuni de salvare. Mămica lor trebuie să fie mândră de felul în care au evoluat, mai ales că ea le-a oferit educația. 

„Sanda a ales să intre în Garda Națională, unde poate fi solicitată să salveze americanii, în caz de situații de urgență, precum cutremure sau uragane. Cea mică va merge tot pe urmele Sandei. Vrea și ea să fie în Garda Națională, ceea ce m-a surprins. Nu mă amestec, le las pe ele să decidă ce vor să facă în viață.”, a declarat cântăreața.

Elena Cârstea s-a mutat definitiv în SUA în anul 2006, unde locuiește cu soțul ei, Glenn Muttart.

Vedete din România care au ales să adopte copii

Ionel Ganea (49 de ani)

În urmă cu 25 de ani, fotbalistul a devenit tatăl unei fetițe pe care el și soția Ioana Ganea au adoptat-o, după ce s-au chinuit foarte mult să aducă pe lume un copil. Încercările de a deveni părinți au fost traumatizante, așa că au decis să renunțe și să adopte. Ulterior, la nici trei ani de la momentul în care au inclus-o pe Ioana în familie, s-a născut și fiul lor biologic pe nume George (23 de ani). În 2018, fiica adoptivă, Ioana-Daniela, l-a făcut bunic pe celebrul antrenor de fotbal.

Vezi și: Cum arată Mario Mutu, fiul cel mare al fostului fotbalist român Adrian Mutu

Vedete din România care au ales să adopte copii

Luminița Anghel (53 de ani)

Luminița Anghel  era căsătorită cu fostul fotbalist Marcel Pușcaș când l-a înfiat pe David. Azi, fiul ei are 24 de ani și nu au rămas în relații prea bune. Acesta a acuzat-o în mod public de neglijență, spunând în repetate rânduri că nu a fost pentru el ca o mama adevărată.

„Eu sunt omul nimănui. Nu am familie, nu am pe nimeni! Eu am fost pentru părinții mei doar un pion și atât. Dacă mor mâine, nimănui nu îi pasă de mine. Cu tata nu am mai vorbit din 2003, de 18 ani, iar cu mama, de vreo șapte ani. Ea este un artist de apreciat, dar, ca om, este un om oribil. Eu sunt al nimănui. Mie nimeni nu îmi plătește chiria sau îmi dă de mâncare. Pe mine nimeni nu mă sună de Sărbători”, a spus la emisiunea „În oglindă”.

În ultimul an, cei doi au îngropat securea războiului.

Luminița Anghel mai are un fiu biologic pe nume Filip (10 ani) cu actualul soț, Silviu Dumitriade.

Vedete din România care au ales să adopte copii

Horia Brenciu (50 de ani)

Deși are trei fete biologice, artistul a hotărât să adopte și un băiețel. Toma avea doi ani și jumătate când a intrat în familia lor, iar acum are 8 ani. Cântărețul și soția sa Alice Dumitrescu nu fac diferențe între cei patru copii, iubindu-i pe toți la fel. Își declară iubirea pe care o simt față de ei de fiecare dată când au ocazia, prin intermediul mesajelor postate în mediul online.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Horia Brenciu (@horiabrenciu)

„Toma este băiatul nostru. Are 2 ani și 6 luni. Este adevărat că nu l-a purtat Alice în burtă, însă este băiatul nostru din clipa în care a venit pe lume. Este o minune de copil, este inteligent, talentat la cântat și la fotbal, și extrem de iubitor. Este dragostea noastră și a tuturor celor care-l cunosc. Dumnezeu este mare și ne-a dat acest dar minunat pe lângă cele 3 fete.”, a declarat atunci Horia Brenciu pentru revista Life.

Vedete din România care au ales să adopte copii

Dana Nălbaru (45 de ani) și Dragoș Bucur (45 de ani)

Cântăreața și soțul său au adoptat o fetiță de etnie romă, pe Roxana, care se afla într-un centru de plasament. Mai au și doi copii biologici, o fată și un băiat. Partenerii au vrut să salveze un suflet abandonat, oferindu-i toată căldura și iubirea de care avea nevoie. În prezent, fiica înfiată are 10 ani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by dana nalbaru (@dananalbaru)

Dragoș Bucur se ferește să publice imagini cu familia lui pe rețelele sociale, dar soția este mai activă în mediul online și împărtășește des momentele frumoase cu urmăritorii. La aniversări, de exemplu, adaugă câte o fotografie cu sărbătoriții.

Vedete din România care au ales să adopte copii

Oana Sîrbu (54 de ani)

Cântăreața de muzică ușoară a devenit mama unui băiat de doar câteva luni în vara anului 2009. L-a adoptat pe Alex Stelian când încă era într-o relație cu jurnalistul Robert Turcescu. Cei doi s-au despărțit în 2013, iar fiul lor a rămas în custodia mamei. Acum are 13 ani și Oana Sîrbu postează foarte rar imagini cu el în mediul virtual. A încercat mereu să îl protejeze și să păstreze discreția în ceea ce privește relația mamă-fiu.

„Băiețelul meu e cel mai scump dar pe care mi l-am dorit și pe care viața mi l-a făcut. E la vârsta preadolescenței și a descoperirilor de tot felul, într-adevăr, e frumos, dar, cel mai important lucru e că are cea mai frumoasă personalitate de copil pe care am întâlnit-o. Nu știu dacă-mi seamănă, dar cu siguranță e influențat de personalitatea mea vulcanică, uneori. Trecem împreună prin tot felul de provocări, dar și prin experiențe unice și minunate. Descoperim lumea în fiecare zi, dar și la sfârșituri de săptămână, la propriu, când ne luăm tălpășița și colindăm.”, a declarat Oana Sîrbu pentru Ego.

Vedete din România care au ales să adopte copii

Florin Prunea (54 de ani)

Fostul portar și soția sa au adoptat o fetiță de câteva săptămâni, după ce au aflat că nu pot avea copii pe cale naturală.

„Andra a avut două săptămâni când am adus-o acasă și dacă vă uitați, seamănă foarte mult cu mine. Sunt copii normali, sunt la fel ca toți ceilalți copii, numai că ei au avut o altă soartă. Noi am fost binecuvântați de Dumnezeu să avem asemenea copii și am avut noroc.”

În prezent, Andra l-a făcut bunic și se bucură de fiecare clipă alături de nepoțelul său. Florin Prunea a recunoscut că schimbă și scutece fără nicio problemă și că îl duce pe cel mic în parc.

Vedete din România care au ales să adopte copii

Marius Lăcătuș

Fostul fotbalist și soția lui au înfiat-o pe Alexandra Dominique în anul 2000, la vârsta de 5 ani. Marius Lăcătuș a vorbit într-un interviu mai vechi despre întâlnirea cu fiica adoptată. A descris acest eveniment ca fiind cel mai bun lucru din viața sa. I se pare că fata seamănă foarte mult cu el, chiar dacă nu există nicio legătură de sânge între ei.

În prezent, aceasta are 27 de ani, a absolvit Academia de Film din Madrid și joacă în serialul „Adela” difuzat pe Antena 1.

Vedete din România care au ales să adopte copii

Cornel Dinu

Cornel Dinu și regretata lui soție l-au adoptat în urmă cu mulți ani pe Corneluș Ștefan Dinu care are acum 34 de ani. Acesta s-a căsătorit cu Alexandra Gudu, fostă prezentatoare TV și au împreună o fetiță pe nume Natalia.

„Alexandra și Corneluș sunt împreună din liceu, amândoi sunt ca și copiii mei. Nu-i mai dau nici un sfat lui Corneluș, i-am dat destule până acum!”, a declarat Cornel Dinu, fostul jucător de la Dinamo.

Iată care sunt: Cei mai sexy fotbalisti romani

‹ Vezi si