×
swipe
15. Nu ar trebui să te sperie mierea care a devenit solidă 15. Nu ar trebui să te sperie mierea care a devenit solidă
↓ citeste mai jos ↓
15 / 15
Vezi si »

Alte subiecte care te-ar putea interesa

15 sfaturi despre cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite în magazinul alimentar

1. Nu mai considera că roșiile ușor alterate sunt de aruncat la gunoi

Dacă nu vezi pete maronii pe roșii, nu ar trebui să le arunci și nici să le ignori când le vezi pe raftul din magazin. Coaja încrețită nu semnalează o problemă, ci este semn că roșia pierde apă. Ești în siguranță dacă o consumi, chiar dacă nu este la fel de frumoasă ca una proaspătă.

15 sfaturi despre cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite în magazinul alimentar

2. Alege momentul potrivit pentru a merge la piață

Ca să prinzi cele mai bune produse, trebuie să mergi la cumpărături dimineața, fie că alegi piața sau supermarketurile. De obicei, la ora deschiderii se fac și aprovizionările magazinelor. În cazul în care mergi după-amiază sau seara, vei găsi doar resturi și nu vei pleca încântat/ă spre casă.

15 sfaturi despre cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite în magazinul alimentar

3. Rupe codița de la avocado pentru a vedea dacă este bun

Există o modalitate simplă de a ști dacă un avocado este bun și nu este nevoie să îl tai. Asta înseamnă că poți ști de la supermarket dacă trebuie să îl cumperi sau nu. Rupe-i codița, iar dacă observi sub ea o piele de culoare deschisă, vei ști că este bun de mâncat. Dacă este neagră sau maro, atunci este prea copt.

Află cum faci un avocado crud să se coacă în 10 minute

15 sfaturi despre cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite în magazinul alimentar

4. Stai departe de fructele cu pete vineții

De obicei, aceste urme apar pe mere și sunt locuri în care bacteriile încep să se dezvolte. Așa înțelegi că fructele și legumele putrezesc mai repede dacă au ajuns în acel punct, ceea ce înseamnă că devin un pericol pentru sănătate. Evită să cumperi produse care dau semne că se vor strica în curând.

15 sfaturi despre cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite în magazinul alimentar

5. Și petele galbene sau urmele de decolorare sunt o problemă de luat în seamă

Acest lucru se poate observa cel mai bine la castraveți. Dacă sunt îmbătrâniți, verdele nu va fi la fel de intens peste tot, ci vor avea pete gălbui care le fură din strălucire. Ar trebui să stai departe de ei, fiindcă nu mai au viață lungă și se pot strica la tine în frigider dacă nu îi consumi imediat.

15 sfaturi despre cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite în magazinul alimentar

6. Vei ști după miros dacă o ceapă este bună sau nu

Este adevărat că o ceapă miroase oricând și o poți simți chiar și de la distanță uneori. Dar când este stricată, aroma va fi înțepătoare și îți vei da seama imediat că nu mai este bună. Produsele pot sta destul de mult în magazinul alimentar înainte să ajungă la tine, așa că trebuie să le alegi cu mare grijă.

Descoperă cum trebuie să folosești fiecare tip de ceapă

15 sfaturi despre cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite în magazinul alimentar

7. Ia doar fructe și legume potrivite, niciodată prea mici sau prea mari

Când refaci stocul de fructe și legume pentru mai multe zile, trebuie să te gândești la toate posibilitățile și să iei în calcul varianta care te avantajează cel mai mult. Ai nevoie de alimente proaspete și cât mai puțin „ajutate” să crească. Dimensiunea medie arată că nu li s-a grăbit procesul de creștere. Cele mici probabil au fost colorate pentru a părea coapte, iar cele mari au fost injectate prea mult.

15 sfaturi despre cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite în magazinul alimentar

8. Fii atent/ă la culoarea strugurilor

Strugurii proaspeți și buni au o culoare foarte închisă. Dacă sunt decolorați sau au căpătat nuanțe de maro, nu mai pot fi mâncați. Mai bine nu îi pui în coșul de cumpărături, fiindcă vei regreta când vei ajunge acasă cu ei.

15 sfaturi despre cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite în magazinul alimentar

9. Coaja de pepene indică și gustul acestuia

La pepene, facem o excepție de la regula cu numărul cinci. Aici petele gălbui sunt permise, tocmai pentru că indică, într-o oarecare măsură, gradul de maturitate al fructului. Când este copt, are tulpina/codița maro uscată, iar coaja gălbuie. Asta înseamnă că primit lumina soarelui destul timp și a reușit să devină dulce. Când este complet verde, s-ar putea să fie crud.

15 sfaturi despre cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite în magazinul alimentar

10. Alege bananele în funcție de momentul în care intenționezi să le mănânci

Nu lua banane prea coapte dacă nu ai de gând să le mănânci în ziua respectivă. Le poți cumpăra mai crude, fiindcă se vor coace la fel de ușor și la tine acasă. Așa te asiguri că nu se strică și nu se înnegresc mai repede decât ai vrea.

Descoperă: 9 intrebuintari ale cojilor de banane pe care nu le-ai incercat

15 sfaturi despre cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite în magazinul alimentar

11. Maturitatea unui mango nu este întotdeauna trădată de culoarea pe care o are

Mango servește drept exemplu pentru proverbul „Nu judeca niciodată ceva/pe cineva după aparențe”. Coaja lui nu indică și felul în care arată interiorul, așa că nu îți poți da seama dintr-o privire dacă trebuie să îl pui în plasa de cumpărături sau nu. Ca să știi acest lucru, strânge-l ușor între degete. Dacă este bun de mâncat, vei simți că este ușor moale. De asemenea, trebuie să îi miroși capătul unde are codița, pentru că se simte aroma fructată când este copt.

15 sfaturi despre cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite în magazinul alimentar

12. Dimensiunea căpșunelor nu influențează gustul

Spre deosebire de alte fructe, căpșunele nu se mai coc dacă au fost rupte din vrej înainte să ajungă la maturitate. În general, cele mici sunt mai gustoase, dar s-ar putea să nu fie la fel de dulci dacă au fost culese prea devreme. Trebuie să le alegi pe cele în nuanțe de roșu aprins (indiferent de dimensiune). Dacă par ofilite și au frunzele maro, înseamnă că au fost recoltate cu prea mult timp în urmă și nu mai sunt bune de mâncat.

15 sfaturi despre cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite în magazinul alimentar

13. Greutatea lămâii

O lămâie bună de consum este fermă și fără pete. Dacă este destul de grea, înseamnă că este plină de suc, dar dacă pare ofilită, este bătrână și nu vei stoarce prea multă zeamă din ea. Fii foarte atent/ă când le alegi și evită să iei ambalate deja la plasă, fiindcă printre cele proaspete se pot ascunde și altele mai vechi.

Iată: 3 retete de limonada pe care sa le incerci in aceasta vara

15 sfaturi despre cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite în magazinul alimentar

14. Mai mult nu este întotdeauna mai bine, mai ales dacă preferi produsele proaspete

Nu este recomandat să cumperi multe lucruri deodată. Dacă nu apuci să le mănânci, fie le vei consuma când nu mai sunt proaspete, fie le vei arunca pentru că nu vor mai fi comestibile.

Ar trebui să îți faci un program și să mergi des la magazinul alimentar, astfel încât să te întorci acasă cu produse doar pentru două-trei zile.

15 sfaturi despre cum să te asiguri că alegi întotdeauna produsele potrivite în magazinul alimentar

15. Nu ar trebui să te sperie mierea care a devenit solidă

Mierea face parte din lista alimentelor care nu se strică niciodată. Dacă s-a zaharisit, poți sta liniștit/ă, fiindcă nu este alterată. Acesta este, de fapt, un semn bun și arată că este naturală, nu pasteurizată. Cristalizarea mierii este un produs normal care apare când temperaturile scad.

‹ Vezi și