Dacă intenționezi să pierzi în greutate sau să-ți menții silueta, ai putea încerca să înlocuiești răcoritoarele și alte băuturi dulci cu apa de cocos. Aceasta este o băutură naturală cu un conținut scăzut de calorii, care te va face să te simți sătul/ă pentru mai mult timp. Dacă vei bea un pahar cu apă de cocos înainte de fiecare masă, vei mâncă mai puțin și în felul acesta vei slăbi.
Apa de cocos îți dă energie și ajută la menținerea echilibrului optim al fluidelor din organism. Nu este de mirare că toți sportivii o folosesc înaintea și în timpul antrenamentelor!
Datorită concentrației sale mari de fibre, apa de cocos poate ajuta la prevenirea indigestiei. Organizația Mondială a Sănătății recomandă chiar și utilizarea apei de cocos pentru tratarea diareii la copii.
Studiile arată că apa de cocos are un efect semnificativ asupra presiunii arteriale. Ea scade presiunea sistolică cu 71% și presiunea diastolică cu 29%.
Fiind o sursă excelentă de antioxidanți, apa de cocos poate elimina toxinele din organism și în același timp îi va oferi acestuia un plus de nutrienți vitali. Poți încerca să aplici apa de cocos pe piele în fiecare zi, ci nu doar să o bei. Aceasta îți va îmbunătăți vizibil aspectul pielii.
Apa de cocos conține o varietate de vitamine, printre care și cele din complexul B. Acestea ajută la reducerea stresului și previn schimbările constante de dispoziție. De asemenea, magneziul crește producția de serotonină, al cărei deficit poate provoca depresie.
Dacă te-ai distrat puțin cam prea mult aseară și te simți lipsit/ă de viață, ai putea încerca să bei apă de cocos pentru a-ți reveni. Este bogată în nutrienți și îți va ajuta organismul să se hidrateze și să-și refacă vitaminele pierdute. Nu uita că apa de cocos este de fapt 95% apă pură, deci este ideală pentru a restabili echilibrul fluidelor din corp.
Va încetini procesul de îmbătrânire. Apa de cocos este o sursă naturală de citokinine, fitohormonii sau hormonii vegetali care fac minuni pentru organismul nostru. Nu numai că sunt responsabili de diviziunea celulară, având efect de anti-îmbătrânire, dar reduc și riscul bolilor precum cancerul și tromboza.