swipe

Sfatul specialistului: Lista alimentelor care ne ajută să combatem astenia de primăvară

Nuci

Nucile reprezintă o gustare ideală între mese datorită conținutului ridicat de proteine și fibre. Acestea oferă energie și combat senzația de foame. Consumă migdale, fistic, semințe de dovleac, alune sau caju crude și nesărate și, bineînțeles, în cantități moderate.

Citește și: Nucile pecan: beneficii și contraindicații

Sfatul specialistului: Lista alimentelor care ne ajută să combatem astenia de primăvară

Terci de ovăz

Ovăzul este bogat în fibre și proteine și reprezintă o alegere sănătoasă pentru prima masă a zilei. Îl poți consuma sub formă de terci, cu fructe proaspete, iaurt, miere sau nuci. Asigură-te că alegi ovăz natural care nu conține zahăr sau alte substanțe adăugate.

Citește și: Mic dejun de post: 5 retete delicioase

Sfatul specialistului: Lista alimentelor care ne ajută să combatem astenia de primăvară

Banane

Conform blog.dacadoo.com, bananele sunt o sursă foarte bună de energie. Unii cercetători susțin că aceste fructe sunt precum băuturile energizantele pentru sportivi. Acestea conțin vitamine, carbohidrați, potasiu și fibre și oferă aportul zilnic necesar de energie.

Citește și: Cum să mănânci bananele ca să nu te îmbolnăvești! Nu e suficient să le decojești

Sfatul specialistului: Lista alimentelor care ne ajută să combatem astenia de primăvară

Cartofi dulci

Înlocuiește cartofii albi clasici cu cei dulci în timpul primăverii! Aceștia au o valoare nutritivă ridicată, conțin puțini carbohidrați, potasiu, și au un conținut ridicat de fibre. Potasiul contribuie la reducerea tensiunii arteriale, ceea ce te poate ajuta să te relaxezi mai ușor, reduce stresul și combate starea de oboseală.

Sfatul specialistului: Lista alimentelor care ne ajută să combatem astenia de primăvară

Semințe de chia

O altă variantă excelentă pentru micul dejun sau o gustare o reprezintă semințele de chia. Acestea conțin fibre, proieine, acizi grași și Omega-3. Pot fi consumate sub formă de budincă, alături de alte fructe sau iaurt cu un conținut scăzut de grăsimi. Totodată, le poți adauga și în salate.

Sfatul specialistului: Lista alimentelor care ne ajută să combatem astenia de primăvară

Fructe și legume de sezon

Nutriționiștii recomandă ca fructele și legumele să fie consumate pe cât posibil proaspete, pentru că acestea conțin foarte mulți nutrienți. Pentru sezonul de primăvară și pentru combaterea asteniei sunt recomandate ceapa, urzicile, ridichile, spanacul, salata verde, căpșunile sau cireșele.

"Spre deosebire de alimentele procesate în care nutrienții sunt eliminați pentru ca ele să aibă o perioadă cât mai lungă de valabilitate, consumul de fructe și legume de sezon este recomandat pentru că oferă organismului vitaminele de care are nevoie pentru a putea funcționa normal", a dezvăluit nutriționistul Gianluca Mech, potrivit agentiadepresamondena.ro.

Citește și: Cum să gătești legumele ca să păstrezi toate vitaminele și mineralele pe care le au

Sfatul specialistului: Lista alimentelor care ne ajută să combatem astenia de primăvară

Pește

Anumite alimente, spre exemplu carnea roșie, se digeră mult mai greu decât altele. De aceea, specialiștii în nutriție recomandă ca în cazul asteniei de primăvară să se consume mai multe alimente cu proteină slabă, precum cea care se găsește în pește. Pe lângă proteine, peștele conține și grăsimi sănătoase care contribuie la creșterea nivelului de energie.

Citește și: Cum mâncăm corect peştele: ce să faci și ce să nu faci

Sfatul specialistului: Lista alimentelor care ne ajută să combatem astenia de primăvară

Ouă

Ouăle sunt foarte gustoase și versatile, astfel că le poți găti după bunul plac, în diverse combinații alimentare. Sunt o sursă foarte bună de proteine și ajută la procesul de reparare al mușchilor, mai ales după un efort fizic. Nutriționiștii recomandă ca oul să fie consumat fiert, cu o felie de pâine integrală și câteva legume crude, pentru o variantă foarte sănătoasă pentru micul dejun.

‹ Vezi si