swipe

23 de simboluri ce aduc noroc

Bambusul

Bambusul simbolizează prietenia și este un dar ce aduce noroc. Cei care practică Feng-Shui cred că dacă pui bambus în partea estică a camerei tale îți vei îmbunătăți circulația energiei „chi”.

23 de simboluri ce aduc noroc

Broasca țestoasă

Broasca țestoasă este considerată a fi aducătoare de noroc în Feng-Shui. Se spune că are puterea de a alunga ghinionul și simbolizează longevitatea și speranța.

23 de simboluri ce aduc noroc

Broaștele

Aceste animăluțe drăguțe sunt simbolul prosperității, averii, prieteniei și abundenței în multe culturi. În altele, ele simbolizează chiar și fertilitatea. În cultura americană nativă, broaștele aduceau căldura și focul în casă. Pentru romani, o broască în casă aducea noroc. Australienii nativi considerau că broaștele aduc ploaia. Se spune că broaștele te ajută să te vindeci de anumite boli. În Egiptul Antic, Hekt, zeița broască, proteja bebelușii. De asemenea, despre broaște se mai spune că atrag prietenii și dragostea adevărată.

23 de simboluri ce aduc noroc

Cercurile

Acestea sunt cele mai vechi simboluri ale norocului. Cercul reprezintă complexitatea și perfecțiunea. Cercurile ne oferă și alte feluri de noroc, inclusiv inelele și coroanele ce le atârnăm de Crăciun pe uși.

23 de simboluri ce aduc noroc

Cheia

Cheia se numără printre cele mai importante simboluri ale norocului. O cheie dată ca dar între iubiți este considerată „o deschizătoare de inimi”. Romanii și grecii credeau că o  astfel de cheie deschide ușa către zei. Cheile făcute din argint erau asociate zeiței Diana, care era protectoarea porților și a viitoarelor mămici. Potrivit tradițiilor rrome din estul Europei, o cheie cu un inel de metal atașat îți va asigura un somn liniștit, dacă o agăți deasupra patului. De asemenea, te ferește și de coșmaruri.

23 de simboluri ce aduc noroc

Chihlimbarul

Se spune că acesta poartă o parte din Soare și are puterea de a aduce noroc. În tradiția chineză și cea musulmană, chihlimbarul este ars pentru a alunga spiritele rele.

23 de simboluri ce aduc noroc

Crucea

Acest simbol al creștinătății a fost atât un simbol al norocului, cât și unul religios. Crucea a fost găsită în părți ale lumii în care creștinătatea nici măcar nu ajunsese. În religiile păgâne, crucea reprezintă copacul vieții. În unele culturi antice, se spunea că intersecția crucii te ajuta să îl venerezi pe Dumnezeu și să ajungi la acesta.

23 de simboluri ce aduc noroc

Crucea egipteană

Crucea egipteană este simbolul vieții eterne și provine din Egiptul Antic. Aceasta era considerată un obiect ce aducea noroc. Imaginea zeilor egipteni care țin în mână această cruce este una cunoscută de toată lumea. Se spune că prin cruce se oferea suflul vieții ce era esențial în Viața de Apoi.

23 de simboluri ce aduc noroc

Delfinul

Delfinii sunt considerați aducători de noroc în mai multe culturi, inclusiv în cea antică greacă, în cea egipteană și în cea romană. Pentru creștini și pentru americanii nativi, delfinul este simbolul protecției, iar imaginea sa se spune că aduce noroc. Navigatorii antici care petreceau luni întregi rătăcind pe mare știau că vor ajunge la țărm în curând atunci când vedeau delfini.

23 de simboluri ce aduc noroc

Elefantul

Elefanții sunt un simbol al norocului mai ales în cultura indiană, Ganesha fiind zeul cu cap de elefant al norocului. Se spune că elefantul alungă moartea și asigură longevitatea. De asemenea, acesta simbolizează și înțelepciunea, puterea, loialitatea și inteligența.

23 de simboluri ce aduc noroc

Buburuza

Buburuzele sunt aducătoare de noroc și prosperitate. Se spune că aceste insecte te scapă de problemele cotidiene. Purtând o amuletă cu o buburuză, îți vei face ziua mai frumoasă și vei avea mai multă răbdare. Dacă o buburuză se așază pe tine atunci când ești bolnav, te vei vindeca. Dacă aceasta aterizează pe mâna ta și apoi zboară, se spune că va fi vremea frumoasă. Omorârea buburuzelor este un semn de ghinion. Dacă buburuza se așază pe mâna unei femei proaspăt căsătorite, numărul de pete de pe aceasta va spune numărul copiilor pe care îi va avea. Numărul petelor de pe buburuză mai poate indica și numărul lunilor de fericire ce o așteaptă.

23 de simboluri ce aduc noroc

Greierele

Greierele a reprezentat timp de mii de ani bunăstarea casei și a familiei. Această credință există din timpuri preistorice, atunci când cântecul greierului oferea companie oamenilor. În China și în alte țări asiatice, greierii sunt văzuți ca niște insecte care te atenționează înainte de un dezastru, iar cântecul acestuia înseamnă că ceva rău urmează să se întâmple. În Europa însă, aceste insecte sunt aducătoare de noroc, iar omorârea acestora poate aduce mult ghinion.

23 de simboluri ce aduc noroc

Libelulele

Libelula este o altă insectă aducătoare de noroc. Fiind o creatură a vântului, aceasta reprezintă schimbarea. Fiind și o creatură a apei, ea reprezintă subconștientul sau visele. Alte înțelesuri simbolice asociază aceste insecte cu puterea, prosperitatea, curajul, pacea, armonia și puritatea.

23 de simboluri ce aduc noroc

Monedele

Monedele sunt norocoase în mai multe moduri. Se spune că dacă vezi o monedă pe stradă trebuie să o iei pentru a nu avea ghinion toată ziua. Dacă moneda este cu fața în jos, este mai bine să o lași acolo. Cele mai norocoase sunt monedele găurite și cele care atârnă de diverse obiecte. Monedele pot fi purtate în buzunar sau în jurul gâtului ca medalion.

23 de simboluri ce aduc noroc

Numărul 7

7 este considerat norocos în multe culturi și religii. Pentru creștini, 7 reprezintă numărul sacrificiului de sine și al virtuții. Acesta apare de multe ori în Scriptură. Biserica creștină consideră că Dumnezeu ne oferă 7 daruri: înțelepciune, înțelegere, onoare, glorie, binecuvântare, putere și indulgență. Potrivit mitologiei japoneze, de Anul Nou, există 7 zei ai norocului care oferă daruri oamenilor care merită.

23 de simboluri ce aduc noroc

Păsările

Se spune că păsările leagă raiul de pământ și că sunt simbolul nemuririi. Anumite păsări apar în diferite culturi ca simboluri ale curajului, ale puterii și ale fertilității. În folclor, există referințe ale păsărilor în acest sens peste tot în lume.

23 de simboluri ce aduc noroc

Porcul

Porcul este simbolul bogăției și al prosperității. În Europa și China, se spune despre pușculițele în formă de purceluși că au puterea de a aduce noroc, din moment ce purcelul este simbolul avuției. În mitologia chineză, porcul este simbolul onestității, al toleranței și al inițiativei.

23 de simboluri ce aduc noroc

Potcoava

Potcoava simbolizează norocul, triumful binelui asupra răului, bogăția și fertilitatea. Aceasta se asociază cu puterea pe care calul o are și se spune că apără casa și pământurile pe care le deții. Această tradiție este păstrată încă din secolul X, atunci când ea a fost folosită de către un sfânt pentru a captura demonii. De atunci, se spune că forțele rele nu mai intră în casa care este păzită de acest simbol.

23 de simboluri ce aduc noroc

Safirul

Safirul simbolizează norocul încă din vremuri străvechi. Grecii credeau că purtând safire intri în grațiile zeilor. În Orientul Mijlociu, se credea că această piatră albastră are puteri supranaturale. În India, safirele aduc sănătate și bogăție. Safirul este și piatra celor născuți în septembrie și de aceea se spune că aceștia sunt cei mai norocoși.

23 de simboluri ce aduc noroc

Scările

Secole de-a rândul, scările au fost considerate simboluri ale norocului. Egiptenii chiar își puneau scări în morminte crezând că acestea îi vor ajuta să urce către Rai. Scările aduc ghinion atunci când sunt rezemate de perete și formează un triunghi. Triunghiul simbolizează Sfânta Treime, iar trecerea pe sub el va afecta unitatea sacră.

23 de simboluri ce aduc noroc

Talismanul viselor

Acest obiect specific tradiției americane native se spune că aduce noroc deoarece captează imaginile negative din vise și coșmarurile.

23 de simboluri ce aduc noroc

Tigrul

Tigrul aduce noroc conform astrologiei chinezești. Tigrul te apără de forțele rele, de hoți și de alte dezastre naturale așa cum este și incendiul.

23 de simboluri ce aduc noroc

Trifoiul cu patru foi

Trifoiul este cel mai cunoscut simbol al norocului din tradiția occidentală și este asociat cu ziua în care este sărbătorit St. Patrick. Se spune că dacă găsești un trifoi cu patru foi vei avea noroc.

‹ Vezi si