swipe

Au cucerit inimile fanilor și au uimit la nivel internațional, dar au dispărut fără urmă. Ce mai fac astăzi fetele de la t.A.T.u

Începuturile trupei

În urmă cu mai bine de un deceniu, rusoaicele Iulia Volkova și Lena Katina făceau senzație în întreaga lume. Trupa lor pop, care a fost înființată în 1999 de către Ivan Șapovalov, era una dintre cele mai cunoscute, apreciate, dar și controversate ale acelor vremuri.

Atunci când au hotărât să înființeze formația, producătorul rus și partenerul său de afaceri, Alexandr Voitinski, s-au gândit că ar putea da lovitura cu un proiect care să includă fete minore. Decizia lor nu a fost, totuși, aplaudată de public.

La sfârșitul anului 1999, cei doi au organizat audiții la studiourile Mosfilm la Moscova, unde s-au prezentat câteva fete sub 18 ani, frumoase și talentate, printre care și Iulia Volkova și Lena Katina.

Inițial, doar cea din urmă a fost aleasă, iar rusoaica, atunci în vârstă de 15 ani, a cântat singură pentru o vreme. Ea a înregistrat demo-uri, însă după câteva repetiții, Șapovalov a hotărât să-i mai aducă o colegă, pe Iulia Volkova, atunci în vârstă de 14 ani.

Au cucerit inimile fanilor și au uimit la nivel internațional, dar au dispărut fără urmă. Ce mai fac astăzi fetele de la t.A.T.u

Trupa senzație a anilor 2000

După ce s-a format trupa, producătorul rus și asociatul său au luat decizia de a o numi "Тату" (t.A.T.u.). Au vrut, inițial, să folosească numele de „Tatu”, dar era deja luat de o trupă din Australia.

Chiar și așa, s-ar părea că denumirea formației are și o poveste. Fondatorul ei a menționat că poate fi interpretat „această fată o iubește pe acea fată”, chiar dacă, în fond, nu conține niciun verb. Numele vine, de fapt, de la pronumele „ta” și „tu” sau „acesta” și „aceea” în limba rusă.

În anul 2002, t.A.T.u lansa deja primul single, „All The Things She Said”, care a prins extrem de bine la public. De asemenea, primul album al lor a fost lansat atât în limba engleză, cât și în rusă și a câștigat, mai apoi discul de platină pe plan internațional, pentru ambele versiuni. Este vorba despre celebrul "200 po vstrecinoi", "200 km/h in the Wrong Lane" în engleză, "200 km/h pe contrasens" - tradus în română.

Au cucerit inimile fanilor și au uimit la nivel internațional, dar au dispărut fără urmă. Ce mai fac astăzi fetele de la t.A.T.u

Nouă ani de faimă

Cele două rusoaice au cântat în duet timp de nouă ani, perioadă în care au ținut turnee în întreaga lume și și-au strâns fani de pe toate continentele. Chiar dacă erau foarte talentate și cântau bine, publicul era mai degrabă interesat de povestea lor atât de controversată.

Pentru a atrage atenția în întreaga lume și pentru a se promova, Iulia Volkova și Lena Katina au mințit că sunt lesbiene și că formează un cuplu. Cele două chiar aveau obiceiul de a se săruta la concerte și în videoclipuri.

Însă legătura dintre ele nu era nici pe departe atât de autentică precum dădeau de înțeles. Adevărul este că nu au avut vreodată o relație, deși Iulia Volkova ar fi atrasă și de femei, după cum a declarat la un moment dat.

În anul 2004, solistele chiar au fost nevoite să ia o scurtă pauză de la cariera lor muzicală pentru că Iulia Volkova a rămas însărcinată. Ea are doi copii alături de omul de afaceri Parviz Yasinov, pe Viktoria și Samir.

"Îmi plac și fetele, și băieții. Chiar și soțul meu știe de trecutul meu în care am avut relații cu femei. Chiar de curând am avut o iubită pe care am plăcut-o mult", povestea rusoaica, în trecut, despre orientările ei sexuale.

Ea și fosta sa colegă de trupă au hotărât să își ia rămas bun în anul 2009 și să înceapă cariere solo. Trupa lor nu mai avea succes tocmai pentru că mințiseră în legătură cu orientările lor sexuale, iar comunitatea LGBTQIA+ nu a fost deloc încântată de acest lucru.

Au cucerit inimile fanilor și au uimit la nivel internațional, dar au dispărut fără urmă. Ce mai fac astăzi fetele de la t.A.T.u

"El ne-a transformat în lesbiene"

Totuși, în apărarea lor, cântărețele au menționat că a fost ideea producătorului lor de a crea această poveste în legătură cu relația. Ele chiar au întrerupt colaborarea cu Ivan Șapovalov în anul 2003, menționând că bărbatul era interesat să pornească controverse la adresa lor, nicidecum să producă muzică.

„El ne-a transformat în lesbiene, când de fapt noi doar cântam pentru lesbiene. Voiam să-i facem pe oameni să înțeleagă lesbienele, nu să le judece. Pentru că și ele sunt libere la fel ca oricine altcineva.”, a mărturisit Lena Katina în anul 2004.

Chiar și așa, până să se afle adevărul despre relația lor aparent inexistentă, cele două fete au avut mare succes în rândul persoanelor gay.

Oamenii ne sunau și ne spuneau: ”‘Mulțumesc! Ne-ați ajutat să ne recunoaștem sentimentele.... Ne-ați făcut să ne simțim oameni cu adevărat!’. Eram adolescente pe vremea aia, trebuia să încerci din toate câte puțin. Pe atunci mă gândeam doar la iubirea adevărată, nu mi se părea nimic mai serios de atât. Acum când mă gândesc la trecut, mi se pare ridicol”, a povestit Yulia Volkova.

Atunci când au ales să o ia pe drumuri diferite, Katina și Volkova și-au aruncat vorbe grele și au dat de înțeles că ruptura este ireparabilă. Chiar și așa, ele s-au reunit în anul 2012 pe scena de la „Vocea României”, iar în 2014 au cântat la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci.

În anul 2022, au anunțat că se vor reuni, însă nu ai mai apucat să facă acest lucru din cauza războiului din Ucraina.

Au cucerit inimile fanilor și au uimit la nivel internațional, dar au dispărut fără urmă. Ce mai fac astăzi fetele de la t.A.T.u

Julia Volkova s-a confruntat cu grave probleme de sănătate

După destrămarea trupei, Julia Volkova, acum în vârstă de 37 de ani, a avut multe de îndurat. Ea a fost diagnosticată cu cancer la tiroidă și s-a luptat din greu pentru a combate boala. A ajuns de mai multe ori pe masa de operație și chiar a rămas fără voce o perioadă de timp din cauza unei erori medicale.

Vedeta a fost supusă unor altor operații și tratamente în Germania, însă acestea nu au dat succes. Abia după ce a ajuns pe mâinile medicilor din Seoul și-a recăpătat vocea. Până la urmă, a reușit să treacă cu bine peste toate aceste provocări.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Volkova | Юля Волкова (@official_juliavolkova)

Acum, rusoaica este o mândră mămică și se bucură din plin de viața de familie. Ea obișnuiește să împărtășească cu fanii ei numeroase fotografii pe rețelele de socializare, însă internauții nu apreciază felul în care s-a schimbat pe parcursul anilor. Cântăreața a ajuns de multe ori în cabinetul medicului estetician, iar look-ul ei de acum nu este unul deloc natural.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Volkova | Юля Волкова (@official_juliavolkova)

Au cucerit inimile fanilor și au uimit la nivel internațional, dar au dispărut fără urmă. Ce mai fac astăzi fetele de la t.A.T.u

Lena Katina s-a căsătorit cu un milionar bolnav de cancer

Lena Katina, acum în vârstă de 38 de ani, trece, de asemenea, printr-o perioadă grea a vieții. Soțul ei, milionarul Dmitry Spiridonov, a fost diagnosticat cu cancer la tiroidă, la fel ca fosta colegă de trupă a soției sale. Bărbatul are 39 de ani și este CEO și co-fondator al serviciului de plată CloudPayments.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lena Katina (@lenakatina)

Cei doi soți au semnat actele la Starea Civilă în anul 2022, după ce au început o relație în anul 2021. S-au cunoscut la ziua de naștere a milionarului, acolo unde a fost angajată ca și cântăreață. Ulterior, între cei doi s-a născut o frumoasă poveste de iubire. Artista a fost cerută de soție cu un inel cu diamant de trei carate, despre care a spus că se aseamănă cu "o piesă de muzeu".

Să nu uităm, de asemenea, că roșcata a mai fost căsătorită în trecut. Mariajul ei cu Sasha Kuzmanovic, un muzician sloven, a durat șase ani, din 2013 și până în 2019. Foștii soți au împreună un băiețel de opt ani.

‹ Vezi si