swipe

Detalii mai puțin știute din viața Sandei Ladoși. De ce a fost botezată pe ascuns și ce mare durere poartă în suflet

A fost botezată noaptea, pe ascuns

Sanda Ladoși s-a născut în ziua de 2 ianuarie 1970 la Târgu-Mureș și a crescut și copilărit în „Epoca de aur” a lui Nicolae Ceaușescu. Tatăl său a fost colonel de Securitate, motiv pentru care atât el, cât și întreaga sa familie au fost nevoiți să respecte cu strictețe reguli care pot părea ciudate pentru noi în zilele noastre.

La vremea respectivă, le era interzis celor din sistem să se apropie de biserică. Tocmai de aceea, cântăreața a fost botezată noaptea, pe ascuns, iar tatăl ei nu a fost prezent la eveniment. De menționat este și faptul că artista nu mai era un bebeluș atunci când a fost botează.

„Eram destul de măricică, deja mergeam în picioare. Mătușa și mama m-au dus noaptea în biserică și m-au botezat pe ascuns”, a povestit cântăreața în trecut.

De asemenea, tatăl artistei nu a putut participa la nunta fratelui ei. A fost nevoit să aștepte în fața porții bisericii ca ceremonia să i-a sfârșit.

„Ne-a așteptat la poartă. Nu a intrat în biserică, nu a avut ce face”, a mai povestit ea.

Detalii mai puțin știute din viața Sandei Ladoși. De ce a fost botezată pe ascuns și ce mare durere poartă în suflet

A crescut într-o familie strictă

Având în vedere perioadă în care s-a născut și a crescut, nu este o surpriză faptul că părinții Sandei Ladoși au fost foarte stricți. Chiar și așa, vedetei nu i-a lipsit absolut nimic în acea perioadă, iar comportamentul tatălui și mamei a ajutat-o, de fapt, să devină o femeie puternică. Pentru acest lucru, este extrem de recunoscătoare.

Pentru că ambii săi părinți erau profesori, era de așteptat ca artista să le calce pe urme. Ea chiar a devenit învățătoare, însă nu a profesat niciodată în domeniu. Și-a, urmat, în schimb, marea pasiune și a avut doar de câștigat pe urma acestei decizii.

„Dacă mi-ai fi spus la 18 ani că o să fac carieră muzicală, că o să trăiesc din asta, îți ziceam du-te mai încolo și lasă-mă în pace, nu aș fi crezut. A fost atât de firesc, odată nu am dat din coate. Alții poate au trebuit să se zbată mai mult. Am zis că dacă fac ce-mi place, cu dragoste, e perfect", a mai mărturisit ea.

Detalii mai puțin știute din viața Sandei Ladoși. De ce a fost botezată pe ascuns și ce mare durere poartă în suflet

A trăit mulți ani cu frica de moarte

Sanda Ladoși a dezvoltat încă de mic copil o teamă cruntă față de moarte și a trăit cu ea ani buni. A durat foarte mult până să reușească să o controleze.

”Când eram mică, foarte mică, aveam frica de moarte. Nu știu de ce, nu știu unde mi-a fost inoculată. Aveam ușor faze ipohondre de boală, de… toate astea se declanșează în urma a ceva, dar nu aș putea să precizez despre ce este vorba.

Poate să fie faptul că eu sunt din Târgu Mureș, iar acolo este combinatul acela chimic. Apăruse o știre când eram mică: dacă explodează, rade de pe suprafața pământului în jur de 30 și ceva de kilometri.

După care era perioada Războiului Rece, în care era pericolul nuclear. Peste tot era că o să cadă bomba, vine bomba… fratele meu mai mare, care era un `nemernic`, tot simula că pică bomba. Eu, fiind micuță, tot acolo mă duceam cu gândul, în aceeași zona ca și cu combinatul.

A fost și cutremurul din `77. Și acela m-a șocat un pic. Și acolo a fost o asociere. Nu aș putea spune că a fost un lucru. Au fost mai multe elemente care au conlucrat. Nici nu prea înțelegeam exact, știam clar că moartea înseamnă că dispari, că nu mai exiști”, a mai spus ea în trecut.

Detalii mai puțin știute din viața Sandei Ladoși. De ce a fost botezată pe ascuns și ce mare durere poartă în suflet

Și-a pierdut tatăl de la o vârstă fragedă

Din păcate, artista a făcut cunoștință cu doliul încă de la o vârstă fragedă, căci tatăl ei a murit la doar 51 de ani, răpus fiind de o boală cruntă. El a decedat la doar trei luni după ce a aflat că este bolnav, iar fiica sa, care era, cu adevărat, "fata lui tata", a rămas cu inima frântă. Avea doar 21 de ani atunci.

„S-a stins la 51 de ani din cauza unei boli foarte urâte. Am fost foarte atașată de el. A fost un moment încărcat, a murit în trei luni din clipa în care am aflat. După ce toate au trecut mi-am dat seama că am trecut ușor.

M-a ajutat meseria, scena m-a ajutat să trec peste toate impedimentele vieții. Ambii mei părinți au fost foarte deschiși, ne-au fost buni părinți și prieteni. Vorbeam cu mama mea orice, nu aveam nici un secret și acum la fel”, a povestit cântăreața.

”Eram pe picioarele mele (n.r. când a murit tata), nu mai depindeam de părinți la vârsta respectivă, deja de mult timp. Emoțional (n.r. am fost afectată), eram fata lui tata și eram foarte legată de tata. Și normal că m-a lovit foarte tare, doar că el a avut un cancer de plămâni și era cumva previzibil că se poate întâmpla. Nu a fost un infarct sau ceva la nivel de șoc că-l vom pierde.

Deși, de la diagnosticare până la moarte nu a durat prea mult. Un cancer de plămâni la vremea respectivă, cu tehnologia și cu medicația de atunci, puțin probabil să scapi. Și oarecum era vorba când, nu dacă. Și eram împăcată. Împăcat nu ești niciodată, dar nu a fost o surpriză.

A fost foarte dureros. A fost foarte dureroasă pierderea. A fost un an foarte greu pentru mine”, a mai zis ea cu o altă ocazie.

Detalii mai puțin știute din viața Sandei Ladoși. De ce a fost botezată pe ascuns și ce mare durere poartă în suflet

A trecut prin 5 înseminări și 2 fertilizări în vitro înainte de a deveni mamă

Deși acum este o mândră mămica, Sanda Ladoși a avut multe de îndurat până să rămână gravidă cu primul ei copil. Ea a încercat să rămână însărcinată de nenumărate ori, însă, din păcate, nu a reușit. Ulterior, a cerut ajutorul medicilor, iar după înseminări și 2 fertilizări, rezultatul nu a fost cel dorit.  

Din fericire, vedeta și-a dat seama că ar fi bine să ceară părerea și altor medici și, mulțumită celui care a reușit să-i pună un diagnostic corect, a reușit să rămână însărcinată la doar o lună de tratament.

„Am făcut 5 inseminări și 2 intervenții de fertilizare in vitro. Pentru că echipa de medici care m-a pregătit pentru așa ceva, din analizele pe care mi le-au făcut mie și soțului, au stabilit că noi doi nu vom putea avea vreodată copii, în mod natural niciodată.

Din ultimele cercetări științifice se pare că toată chestia asta cu sterilitatea e legată și de tipul de alimentație, și din vaccinări și de multe alte lucruri.

Endometrita se face din răceli foarte multe, netratate sau tratate prost. Mi s-a dat să fac acest test, este o biopsie de uter, în care s-a dovedit că am o endometrită cronică. Timp de 10 zile am tratat-o cu antibiotic și la o lună eram însărcinată natural.”, a povestit ea.

Detalii mai puțin știute din viața Sandei Ladoși. De ce a fost botezată pe ascuns și ce mare durere poartă în suflet

”Nu mai am frici, nu mai am griji”

Într-un final, Sanda Ladoși a reușit să treacă peste moartea tatălui ei și consideră că acceptarea acestui eveniment a ajutat-o să-și vindece și alte temeri.

”Ușor, ușor, cu timpul s-a atenuat, a ajuns spre deloc, iar acum sunt pe partea cealaltă. Nu îmi este frică deloc. Dar toate s-au întâmplat în timp, cu răbdare. Toate acestea le înțelegi trăind niște experiențe care nu întotdeauna sunt bune și frumoase. Dure, grele și greu de digerat.

Acceptarea este o mare lecție de viață, pe care, dacă reușim să ne-o însușim… acceptarea asta este o mare artă”, a mărturisit ea.

De asemenea, a folosit toată durerea de care a avut parte cu timpul pentru a-și descoperi adevăratul scop în viață.

”Am început să nu îmi mai fac griji pentru că oricum cursul menirii nu îl pot schimba eu, și așa ar trebui să ne raportăm toți. Tu poți să faci minuni la tine în gospodărie, în rest, din păcate, nu poți să faci minuni.

Nimeni pe lumea asta nu vine fără scop. Nimeni nu vine fără importanță. Merg pe principiul ăsta că este mult mai sănătos, mult mai liniștit și nu mai am frică. Nu mai am frici, nu mai am griji”, a mai declarat.

Detalii mai puțin știute din viața Sandei Ladoși. De ce a fost botezată pe ascuns și ce mare durere poartă în suflet

Folosește învățăturile primite de la părinții ei pentru a-și crește copiii

La momentul actual, Sanda Ladoși se poate declara o femeie împlinită din toate punctele de vedere. Trăiește o frumoasă poveste de iubire alături de soțul ei, afaceristul Ștefan Tache, cu care este căsătorită încă din anul 2006. Cei doi au împreună și doi copii: Ioana (13 ani) și Bogdan (15 ani). Ei sunt elevi la Școala Franceză din Capitală și, spre surprinderea tuturor, nu au moștenit pasiunile mamei lor. Amândoi sunt atrași de sport. Ioana face baschet, iar Bogdan jiu jitsu.

„Copiii sunt esența vieții mele. Mi-am dorit foarte tare să devin mamă. Îmi acord, cât mai mult timp pentru ei, am această posibilitate, pentru că nu toți părinții pot să fie în permanență lângă copii.

Ei rămân în urma mea și este foarte important cum rămân. Sunt o mamă care le repetă un lucru de 200 de ori pe zi, fără rezultate de multe ori. Sper să vină momentul când vor fi suficienți de mari și de înțelepți și vor înțelege că le vreau binele și vor spune că acel ceva pe care eu am încercat să îl implementez în cap, încă din copilărie, a fost pentru binele lor.

Știu cu siguranță că toate vorbele mele de acum le vor folosi mai târziu”, a spus vedeta, în trecut, despre cum se înțelege cu fiul și fiica ei.

Detalii mai puțin știute din viața Sandei Ladoși. De ce a fost botezată pe ascuns și ce mare durere poartă în suflet

Și-a pierdut un prieten bun și coleg de scenă

În anul 2021, actorul și colegul de scenă al Sandei Ladoși, Bogdan Stanoevici, a murit după ce a fost infectat cu COVID-19. Avea 62 de ani și a fost manager al Circului Metropolitan. Tot acolo, artista și-a făcut debutul ca acrobată, iar apoi a preluat rolul de director adjunct. Cei doi artiști au avut o conexiune incredibilă cât timp au lucrat împreună, iar cântăreața consideră că și la momentul actual împărtășește o legătură paranormală cu regretatul ei prieten.

„Tot timpul îmi aduc aminte de el, tot timpul ne întâlnim cu prietenii și discutăm despre el. El este o constantă a vieții noastre. Atunci când este pomenit, probabil, că este cu noi. Asta vrem să credem noi, cei care i-am fost apropiați și l-am iubit”, a spus ea.

„Eu cred că persoanele care au avut o importanță foarte mare în viața noastră există sub o anumită formă. Efectiv cine crede în așa ceva pentru că trebuie, în primul rând, să crezi așa ceva. Eu cred că există un ajutor, o ghidare de acolo de undeva, din etern. E clar că sunt lucruri care se întâmplă în cer exact ca și pe pământ, doar că foarte mulți dintre noi nu avem cunoștință de chestia asta. Cert este că cei dragi nouă, la nivel energetic, există cu noi mai departe”, a mai adăugat.

Sanda Ladoși a devenit acrobată de circ în urmă cu câțiva ani și, în anul 2019, a implicat-o chiar și pe fiica sa în spectacolele ei. La vremea aceea, Bogdan Stanoevici a fost sceptic în legătură cu numărul pe care voiau să îl facă cele două, însă, până la urmă, a rămas impresionat de ele. Vedeta cântă la înălțime în timp ce face acrobații în aer.

“Ce face Sanda Ladoși, o acrobație aeriană în timp ce cântă o piesă a Mariei Tănase, e extraordinar. Nu există în lume decât o persoană, cred, care mai face acest lucru. Inițial, nu am vrut să o las, eu răspund de ea, e subalterna mea. Mi-a interzis însă să mă duc la repetiții până era gata. Apoi, m-a chemat și am rămas impresionat”, a spus regretatul Bogdan Stanoevici despre ea în trecut.

‹ Vezi si