swipe

Dramele din viața Madonnei. Prin ce necazuri a trecut înainte să devină celebră

Și-a pierdut mama la vârsta de 5 ani

Madonna Louise Ciccone (64 de ani) s-a născut pe 16 august 1958, în Bay City, Michigan, SUA. Face parte dintr-o familie cu șase copii, a căror mamă a murit când avea 30 de ani, din cauza cancerului la sân. Boala i-a fost descoperită când era însărcinată cu sora mai mică a Madonnei, iar după naștere, tumora era deja prea mare și nu a mai putut fi eradicată.

Vedeta a crescut fără mama (al cărei prenume îl poartă), iar atitudinea ei de astăzi își are rădăcinile în copilăria trăită fără un model feminin.

„O parte din lipsa mea de inhibiție are legătură cu moartea mamei mele. De exemplu, mamele te învață bunele maniere. Și eu nu am învățat niciuna dintre acele reguli și norme.”, spunea ea într-un interviu pentru Los Angeles Times.

Într-un alt interviu pentru CNN a spus că această pierdere i-a oferit „un sentiment de gol și dor”. A încercat toată viața să suplinească lipsa mamei cu iubirea primită de la publicul său, după cum a mărturisit pentru Rolling Stone:

„Ok, nu am o mamă care să mă iubească. Voi face lumea să mă iubească.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Dramele din viața Madonnei. Prin ce necazuri a trecut înainte să devină celebră

Primul an petrecut în New York a fost o adevărată traumă

Deși a primit o bursă pentru a studia tainele dansului la Universitatea din Michigan, Madonna a dorit să părăsească meleagurile natale, fiindcă simțea că se poate dezvolta mai armonios într-un oraș ca New York-ul. La numai 20 de ani, în 1978, s-a mutat și, din nefericire, așteptările i-au fost înșelate încă din primul an.

„New York-ul nu a fost tot ce credeam că va fi. Nu m-a primit cu brațele deschise”, a mărturisit.

A fost jefuită sub amenințarea armei și chiar violată, dar în ciuda experiențelor traumatizante prin care a trecut, nu a renunțat la visul de a avea o carieră strălucită.

Vezi: O mai recunoști? Cât de mult s-a schimbat Madonna în urma operațiilor estetice

Dramele din viața Madonnei. Prin ce necazuri a trecut înainte să devină celebră

Debutul în muzică

Experiența dobândită în dans a ajutat-o să își facă drum și în lumea muzicii. S-a convins în timp că dacă ar fi devenit doar dansatoare, viața ei nu ar fi fost așa cum a visat. S-a reorientat și în 1982 a lansat primul ei single, „Everybody”. Această melodie a ajuns pe locul al treilea în topul Billboard Dance Club Songs.

Un an mai târziu, în 1983, deja își lansa primul album intitulat „Madonna”, o însumare a unor hituri precum: „Lucky Star”, „Borderline”, „Burning Up”, „Holiday”, „Think of Me”, „Physical Attraction”, „Everybody”.

De aici și până la a scoate o serie de alte albume de succes a fost un singur pas. Iată care au fost cele mai vândute: „Like a Virgin” (1984), „True Blue” (1986) și „The Immaculate Collection” (1990).

Celebritatea ei a crescut și datorită filmelor în care a jucat: „Desperately Seeking Susan” (1985), „Dick Tracy” (1990), „A League of Their Own” (1992) și „Evita” (1996). Pentru rolul principal din „Evita” a obținut un Glob de Aur la categoria Cea mai bună actriță.

Dramele din viața Madonnei. Prin ce necazuri a trecut înainte să devină celebră

Ținutele sexy și atitudinea ei îndrăzneață au fost dur criticate de-a lungul timpului

Chiar dacă multă lume o apreciază pentru curaj și asumare, au existat și voci critice în jurul ei. Unele persoane au considerat că aparițiile ei sunt vulgare și că modul în care își exprimă feminitatea în unele videoclipuri este exagerat sau chiar deplasat.

A devenit o prezență controversată în lumea muzicii, după ce a făcut mai multe gesturi care au stârnit comentarii diverse. S-a sărutat în direct la televizor cu Britney Spears și Christina Aguilera, a publicat o carte de fotografii erotice, a scos un album intitulat „Erotica” și a folosit unele imagini religioase în moduri care i-au ofensat pe credincioși. De asemenea, multe dintre interviurile acordate în primele două decenii de celebritate au făcut-o să atragă tot felul de critici.

În cadrul unui interviu pentru Los Angeles Times, a spus că persoanele care nu o plac se simt amenințate de îndrăzneala ei.

„Pentru că ei nu sunt la fel de puternici ca mine. Ajung la mai mulți oameni... îndrăzneala sexualității mele îi amenință pe oameni. Sunt asertivă. Nu sunt jenată, rușinată sau inhibată.”

Dramele din viața Madonnei. Prin ce necazuri a trecut înainte să devină celebră

Sătulă de acuzațiile ce i se aduceau, în 2016 a ținut un discurs pe acest subiect

La evenimentul Billboard's Women in Music 2016, Madonna a susținut un discurs despre sexism și misoginism, arătându-se deranjată de diferențele care se fac între femei și bărbați. Vedeta a observat că bărbații nu sunt la fel de criticați și că ei nu trebuie să respecte anumite reguli pentru a nu fi judecați.

„Dacă ești fată, trebuie să joci jocul. Ai voie să fii drăguță, simpatică și sexy. Dar nu să pretinzi că ești prea deșteaptă. Să nu ai o opinie care nu se potrivește cu normele sociale. Ai voie să fii considerată un obiect de către bărbați și trebuie să te îmbraci ca un rahat, dar să nu-ți asumi cine ești ... Și, în cele din urmă, nu trebuie să îmbătrânești.”, a subliniat ea.

Dar Madge (așa cum i se mai spune) a făcut tot posibilul pentru a spulbera aceste concepții greșite, dovedind că femeile pot fi așa cum vor. Ei nu îi plac stereotipurile și nici nu vrea să fie ca toți ceilalți.
Încă din 1991 s-a arătat nemulțumită de societatea în care trăim și de lipsa egalității dintre genuri. Uite ce declara atunci pentru Los Angeles Times:

„Femeile sunt crescute în mod tradițional să fie supuse, pasive, să accepte. Bărbatul ar trebui să fie pionierul. El face banii, el face regulile.”

Dramele din viața Madonnei. Prin ce necazuri a trecut înainte să devină celebră

Relația ei cu religia

Interpreta melodiei „La Isla Bonita” a suferit enorm când tatăl ei s-a recăsătorit la doar trei ani de la moartea mamei sale. Acela a fost momentul în care s-a îndepărtat de religie, deși a crescut într-o familie credincioasă.

„Nu am nevoie de nimeni. Nimeni nu-mi va mai frânge inima din nou.”, a declarat vedeta, potrivit NickiSwift.

Deși nu și-a pierdut credința, ea nu este de acord cu religiile care le impun adepților anumite reguli.

„Sunt foarte credincioasă în comportamentul ritualic ... Dar nu sunt un mare fan al regulilor.”, a spus pentru Harper’s Bazaar.

Mulți ar spune că senzualitatea ei nu este un semn de credință, și tocmai acest lucru o face să nu simtă că aparține unei anumite religii.

„Există anumite grupuri religioase care au transformat [relațiile intime] într-un act păcătos. Eu am încercat întotdeauna să deschid mințile oamenilor, astfel încât să accepte ideea conform căreia nu este ceva de care să ne fie rușine.”, a explicat pentru Independent.

În 1997, a început să descopere tainele Cabala, o formă de misticism evreiesc, pe care a practicat-o timp de aproape un deceniu. A renunțat însă în timpul căsătoriei cu regizorul, producătorul și scenaristul Guy Ritchie. De atunci, a studiat credințele mai multor religii, dar nu a devenit adepta niciuneia dintre ele.

Dramele din viața Madonnei. Prin ce necazuri a trecut înainte să devină celebră

Cine a fost dragostea vieții ei

Primul soț al Madonnei a fost actorul american Sean Penn (62 de ani), iar căsnicia lor a durat patru ani. Dragostea lor a fost una cu năbădăi, dar în documentarul din 1991 al Madonnei, „Truth or Dare”, aceasta a recunoscut că Sean Penn „a fost dragostea vieții ei”.

S-au căsătorit în august 1985, în Malibu, când ea a împlinit 27 de ani și cu o zi înainte ca el să împlinească 25 de ani. Certurile lor ajungeau mereu la urechile presei, astfel că toată lumea știa cât de tumultuoasă era relația. Au existat zvonuri conform cărora bărbatul ar fi abuzat-o fizic pe Madonna, dar ea a negat toate acuzațiile aduse soțului ei de la acea vreme.

Chiar dacă s-au despărțit, iubirea lor pare să continue, după cum ei și apropiații lor au declarat de-a lungul timpului. În 2018, Sean Penn a dezvăluit în emisiunea „The Late Show with Stephen Colbert” că încă o iubește „foarte mult” pe Madonna. Iar în 2013, Debi Mazar, cea mai bună prietenă a cântăreței, a divulgat în emisiunea „Watch What Happens Live”„adevărata dragoste” a Madonnei a fost primul ei soț. Interesant, nu?

Dramele din viața Madonnei. Prin ce necazuri a trecut înainte să devină celebră

Detalii despre căsătoria eșuată cu Guy Ritchie

Un alt episod important din viața Madonnei a fost mariajul cu producătorul Guy Ritchie, care a durat din 2000, până în 2008.

S-au căsătorit într-un castel din Scoția, în decembrie 2000, dar relația lor a fost sortită eșecului. Nu s-au simțit bine unul în compania celuilalt, fiindcă au fost apăsați întotdeauna de anumite presiuni. Se pare că Madona simțea că orizontul ei artistic s-a închis.

„Au fost multe momente în care am vrut să mă exprim ca artist în moduri cu care nu cred că [Ritchie] se simțea confortabil...Au fost momente în care m-am simțit încarcerată. Nu mi s-a permis să fiu eu însămi.”, a declarat ea pentru The Irish Sun.

Legătura cu o celebritate atât de mare l-a făcut pe regizor să simtă că a ajuns sub lupa celor din presă.
Potrivit lui J. Randy Taraborrelli, autorul cărții „Madonna, An Intimate Biography of an Icon at Sixty”, Ritchie nu mai putea avea discuții deschise cu apropiații, fiindcă se temea că tot ce spunea putea ajunge în tabloide.

Cei doi s-au despărțit din cauza incompatibilității, dar în timpul relației au devenit părinți de două ori. Au un fiu biologic, pe Rocco (22 de ani), și un fiu pe care l-au adoptat împreună, pe David Banda (17 ani). 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Dramele din viața Madonnei. Prin ce necazuri a trecut înainte să devină celebră

Câți copii are și ce relație are cu ei

Cântăreața este mamă de șase copii și îi iubește pe toți la fel de mult, chiar dacă patru dintre ei sunt adoptați. Nu a făcut niciodată diferențe între ei și pentru a le arăta dragostea, și-a tatuat inițialele lor pe încheietură.

Lourdes Leon s-a născut pe 14 octombrie 1996, la Los Angeles și este cea mai mare fiică a Madonnei. Tatăl ei este partenerul său de atunci, antrenorul de fitness Carlos Leon. Melodia „Little Star” a vedetei a fost scrisă pentru prima ei stea născută. Acum, fata de 26 de ani este model.

Rocco Ritchie este fiul ei din căsnicia cu primul soț și s-a născut în Los Angeles pe 11 august 2000. Tânărul de 22 de ani este model și actor.

David Banda s-a născut în Malawi pe 24 septembrie 2005. Într-o călătorie pe meleagurile lui natale, Madonna a avut ocazia să îl vadă și a dorit din prima clipă să îl adopte. Băiatul avea doar un an la acea vreme, iar cântăreața și Guy Ritchie au reușit să finalizeze procesul de adopție abia în anul în care au divorțat. La fel ca frații săi mai mari, și David Banda este model.

Chifundo Mercy James a venit pe lume tot în Malawi, pe 22 ianuarie 2006. În 2009, Madona a adoptat-o ca mamă singură. Inițial, cererea i-a fost respinsă, dar în cele din urmă a putut să o ia acasă.
Și mezinele familiei, Stella și Estere (10 ani), s-au născut tot în Malawi, pe 24 august 2012. Când aveau 5 ani, vedeta a reușit să le adopte.

De câte ori are ocazia, se întâlnește cu toți cei șase copii și reuniunile lor sunt speciale. De fiecare dată imortalizează cele mai frumoase momente în fotografii și le publică pe rețelele sociale.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Dramele din viața Madonnei. Prin ce necazuri a trecut înainte să devină celebră

Mai multe despre viața amoroasă a Madonnei

Toată lumea știe că Madonna s-a iubit cu bărbați celebri ca actorul Sean Penn, regizorul Guy Ritchie, jucătorul profesionist de baseball Alex Rodriguez, actorul Warren Beatty și antrenorul personal Carlos Leon. Dar vedeta a avut și relații ferite de ochii lumii, despre care s-a aflat mai târziu.

O sursă anonimă a declarat pentru The Sun că ar fi avut o aventură cu Drake.

„Toată lumea din cercul Madonnei era perfect conștientă că a existat o scurtă aventură între Madonna și Drake în 2015. Ei știau că nu va dura pentru totdeauna, evident, dar amândoi erau singuri la acea vreme. Cu siguranță a existat o atracție mare între ei. Drake are în palmares multe femei în vârstă, așa că Madonna este absolut genul lui. S-au distrat împreună, dar au ținut totul secret. Niciunul dintre ei nu a plănuit vreodată să discute despre asta.”

De asemenea, s-a zvonit că ar fi avut câteva flirturi și cu regretatul rapper Tupac Shakur. Chiar fratele acestuia ar fi mijlocit comunicarea dintre ei la un moment dat, după cum a declarat.

„Mi-a dat un bilet pe care să-l dau lui.”, și-a amintit fratele lui Shakur.

În decembrie 2014, Madonna a dezvăluit că a avut o aventură cu artistul Jean Michel Basquiat la începutul anilor 1980. Dependența lui de substanțe interzise a pus capăt relației lor.

Și cântărețul de hip-hop Vanilla Ice a spus că s-a întâlnit cu Madonna timp de opt luni în 1992.

„Să ies cu Madonna a fost incitant”, a spus el pentru News of the World.

În 2016, Regina Muzicii Pop a recunoscut că a avut o oarecare legătură și cu Michael Jackson.

Fiind o persoană atât de cunoscută, s-au spus și multe lucruri neadevărate despre ea. Nu se știe dacă alte presupuse relații au existat sau nu, având în vedere că ea nu le-a confirmat niciodată.

Citește și: George Clooney a avut audiții eșuate timp de 12 ani! Cum a ajuns marele actor de astăzi și ce accident i-a schimbat complet viața

Dramele din viața Madonnei. Prin ce necazuri a trecut înainte să devină celebră

Și-a pierdut fratele

Anul 2023 a venit cu numeroase provocări pentru Madonna și întreaga sa familie. Fratele mai mare al vedetei, Anthony Ciccone, a murit la vârsta de 66 de ani, chiar în seara de 24 februarie. Vestea a fost dată de către cumnatul lui prin intermediul unei postări pe Instagram.

“Cumnatul meu, Anthony Gerard Ciccone, a părăsit acest pământ aseară. Îl cunosc de când aveam 15 ani. L-am iubit și l-am înțeles mai bine decât am fost uneori dispus să las să se vadă. (…) Adio, frate Anthony.

Vreau să cred că Dumnezeul în care a crezut binecuvântata ta mamă (și a mea) este acolo, așteptând să te primească.”, este mesajul transmis de cântărețul Joe Henry, soțul lui Melanie Ciccone, sora artistei.

Anthony Ciccone a fost cel mai mare dintre cei șapte frați ai Madonnei, iar viața sa a fost, în esență, tristă. S-a luptat constant cu dependența de alcool și chiar a trăit sub un pod pentru o lungă perioadă de timp. Frații și surorile sale au încercat să-l ajute, iar cântăreața i-a plătit un program de dezintoxicare, deși nu s-a înțeles prea bine cu el. Ulterior, bărbatul s-ar fi întors la familia sa, însă nu se cunosc detalii despre cum ar fi decurs ultima perioadă a existenței sale.

De asemenea, însă nu s-a făcut public contextul în care a decedat fratele artistei și nici locul în care și-a dat ultima suflare.

‹ Vezi si