swipe

George Clooney a avut audiții eșuate timp de 12 ani! Cum a ajuns marele actor de astăzi și ce accident i-a schimbat complet viața

S-a născut într-o familie celebră

George Clooney s-a născut în ziua de 6 mai 1961 la Lexington, Kentucky, Statele Unite ale Americii. Tatăl său a fost jurnalist de televiziune, iar mama sa a fost o fostă concurentă la un concurs de frumusețe. De asemenea, mătușa sa a fost celebra actriță din "White Christmas", Rosemary Clooney.

Artistul nu a avut o copilărie deloc normală, după cum chiar el a declarat la un moment dat. S-a simțit întotdeauna celebru datorită faimei tatălui său și, la școală, ceilalți copii obișnuiau să se holbeze la el.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A devout Cagenist (@iggy_a_gogo)

"Trebuie să vă amintiți că în microcosmosul Cincinnati, Ohio prin nordul Kentucky, tatăl meu era o mare, mare vedetă. Așa că asta ne-a făcut pe mine și pe sora mea foarte vizibili. Toată lumea ne cunoștea, vorbea despre noi. Dacă marcam 15 puncte într-un meci de baschet, presa spunea: "Fiul lui Nick Clooney a marcat 15 puncte"", a declarat starul pentru Rolling Stone.

Deși poate părea greu de crezut, copilăria lui Clooney nu a fost remarcabilă și actorul nici nu și-a terminat studiile. A fost înscris atât la Northern Kentucky University, cât și la University of Cincinnati, dar nu a absolvit niciuna dintre aceste facultăți.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Love george clooney 😍🥰 (@miaof_)

Artistul a fost considerat, mai degrabă, clovnul clasei, căci își folosea talentul, de care nu era neapărat conștient, pentru a-i distra pe alții. Nici măcar nu s-a gândit să exceleze în actorie. Chiar și așa, mătușa sa, Rosemary Clooney, i-a insuflat dorința de a ajunge, mai târziu, la Hollywood. Cei doi nu se vedeau prea des, însă star-ul și întreaga sa familie o admirau pe renumita actriță.

"Nu am crescut alături de ea, pentru că eu locuiam în Kentucky, iar ea era în Los Angeles. Dar cu toții o veneram și îmi plăcea ideea de Hollywood - visam la asta!", a mai povestit el.

"Nici măcar nu am vrut să fiu actor", a declarat el cu altă ocazie, adăugând că a ajuns să facă primul său film din cauza unei întâmplări bizare.

George Clooney a avut audiții eșuate timp de 12 ani! Cum a ajuns marele actor de astăzi și ce accident i-a schimbat complet viața

Începutul unei cariere de succes s-a lăsat așteptat

Inițial, George Clooney s-a mutat la Hollywood după ce vărul său, Miguel Ferrer, i-a propus să facă asta. Înainte de această schimbare, Ferrer a filmat în Kentucky filmul despre cursele de cai "And They're Off" și l-a luat pe vărul lui ca și figurant. De asemenea, Clooney și-a închiriat mașina producției pentru 50 de dolari pe zi. Și aceasta a fost prima tangență pe care a avut-o renumitul artist cu lumea filmului.

După ce a ajuns la Hollywood cu doar un rol de figurație la activ, George Clooney a avut de așteptat mult și bine până să ajungă, cu adevărat, "în vizor". De fapt, primii 12 ani au însemnat doar audiții nereușite și multe dintre ele i-au adus roluri în producții, care, din păcate, nu s-au bucurat de succes. Printre ele, amintim: "Grizzly II: Revenge", "Riptide", Return of the Killer Tomatoes".

Chiar și așa, anul 1994 a fost unul cu noroc, căci atunci, după atâția ani în care nu a reușit să se facă remarcat la Hollywood, actorul a fost distribuit în "ER", unde a primit rolul elegantului doctor Doug Ross. A apărut în producție între 1994-1999.

"'ER' mi-a schimbat viața", a dezvăluit star-ul american, menționând, de asemenea, că acest rol i-a oferit o slujbă stabilă și, în plus de asta, i-a deschis numeroase uși.

Deși ar fi putut accepta un rol mai bine plătit în acea perioadă, George Clooney a preferat să apară în "ER" tocmai pentru a putea lucra cu Steven Spielberg.

George Clooney a avut audiții eșuate timp de 12 ani! Cum a ajuns marele actor de astăzi și ce accident i-a schimbat complet viața

A gustat, într-un final, din cupa succesului

După ce "ER" l-a pus, în mod oficial, pe hartă, George Clooney a ajuns în poziția de a-și alege proiectele. În loc să accepte orice film sau emisiune TV în care i se ofere un loc, a început să se gândească serios la modul în care va evolua din punct de vedere profesional. Astfel că, până la urmă, a decis să se concentreze asupra filmelor și să nu ia parte la proiecte de televiziune. Motivul? Ei bine, după cum a declarat chiar el, există o diferență între faima persoanelor din televiziune și faima actorilor.

Acesta și-a amintit de momentul în care se plimba printr-un aeroport împreună cu Mel Gibson. Cei mai mulți oameni, pur și simplu, se holbau la Gibson, în timp ce fanii nu au ezitat să se apropie de Clooney, oferindu-i îmbrățișări și palme pe spate. Fiind la televizor, a remarcat actorul, a însemnat că fanii s-au simțit mai confortabil să se apropie de el.

După ce a finalizat filmările pentru "ER", actorul a mai apărut în filme precum "One Fine Day", "Batman & Robin", "The Peacemaker", "Out of Sight", "The Thin Red Line", "Three Kings" și "O Brother, Where Art Thou?" în decurs de șase ani.

Până în anul 2000, George Clooney a ajuns să câștige 10 milioane de dolari pe film. Tranziția de la star de televiziune la star de cinema era, în sfârșit, completă.

George Clooney a avut audiții eșuate timp de 12 ani! Cum a ajuns marele actor de astăzi și ce accident i-a schimbat complet viața

Un actor de excepție și un regizor pe măsură

După ce a cucerit Hollywood-ul și a devenit unul dintre cele mai importante star-uri de cinema ale generației sale, la începutul anilor 2000, George Clooney a hotărât să treacă la nivelul următor. Astfel că a devenit regizor și și-a încercat norocul și în domeniu, considerând că în felul acesta și-ar putea folosi creativitatea la capacitate maximă. Și chiar așa a fost.

Primul său film a fost "Confessions of a Dangerous Mind", lansat în 2002. Unii critici au fost atât de impresionați de debutul său regizoral încât au presupus că altcineva se ocupase, de fapt, de regie. Asta l-a determinat pe artist să le scrie o scrisoare criticilor semnată, ironic, cu: "Scrisoare scrisă de fapt de George Clooney".

După acest succes colosal, vedeta a regizat cinci episoade ale emisiunii "Unscripted" înainte de cel de-al doilea film al său, "Good Night, and Good Luck", care i-a adus o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun regizor.

"În actorie, trebuie să-l asculți pe regizor. Așa că este distractiv să fii șeful. Apropo, regia este ceva ce poți face când îmbătrânești și te îngrași. Așa că, credeți-mă, regia este calea de urmat. De fapt, este un proces mult mai creativ. Lăsând gluma la o parte, este de fapt un proces foarte creativ.", a declarat el pentru The Tech, în 2005.

În tot acest timp, star-ul a câștigat de două ori titlul de "Cel mai sexy bărbat în viață", Premiul Oscar, Globurile de Aur, SAG și un BAFTA. De asemenea, este primul actor care a fost nominalizat la Oscar la 6 categorii diferite (Cel mai bun actor în rol secundar, Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun actor).

George Clooney a avut audiții eșuate timp de 12 ani! Cum a ajuns marele actor de astăzi și ce accident i-a schimbat complet viața

Accidentul care i-a schimbat viața

La fel ca multe alte personalități celebre, George Clooney a avut parte și momente de cumpănă în viață. În anul 2006, în timp ce filma "Syriana", cineva a lovit, din întâmplare, cu piciorul scaunul pe care stătea el. Căzând, star-ul și-a rupt dura mater - o membrană fibroasă groasă și foarte rezistentă a meningelui, care acoperă creierul și măduva spinării și care reține lichidul spinal.

În următoarele câteva luni, actorul a avut dureri atât de puternice încât a luat în calcul chiar și sinuciderea.

"Am ajuns într-un punct în care m-am gândit: "Nu pot exista așa. Nu pot trăi cu adevărat. Stăteam întins pe un pat de spital cu o perfuzie în braț, incapabil să mă mișc, aveam aceste dureri de cap în care ai impresia că faci un atac cerebral și, pentru o scurtă perioadă de trei săptămâni, am început să mă gândesc: "S-ar putea să trebuiască să fac ceva drastic în legătură cu asta"", a declarat el în trecut.

În cele din urmă, el a cerut ajutorul unui expert, care i-a recomandat să învețe să trăiască cu durerea până când, pur și simplu, creierul său nu o va mai percepe.

"Practic, ideea este să încerci să îți resetezi pragul durerii.", a povestit el, adăugând că s-a simțit euforic atunci când durerea a dispărut.

George Clooney a avut audiții eșuate timp de 12 ani! Cum a ajuns marele actor de astăzi și ce accident i-a schimbat complet viața

"Un simbol pentru America liberală"

La începutul carierei sale, George Clooney nu era tocmai cunoscut pentru credințele și valorile sale. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, a început să vorbească despre convingerile sale politice, iar până în 2014, era cunoscut ca o "un simbol pentru America liberală".

"Uite, am fost implicat în activități sociale și politice toată viața mea. Am făcut campanie pentru guvernator când aveam 13 ani.", a declarat el pentru Uncut.

Într-un alt interviu pentru revista Interview, el a vorbit despre faptul că nu a fost întotdeauna ușor să fii un liberal din Kentucky.

"Cel mai bun lucru pe care îl poți scoate dacă vrei să câștigi o luptă în Kentucky este să strigi: "Tipul ăla e liberal!". Iar eu mă întorc mereu la ideea că, da, sunt liberal. Cred în toate calitățile unui liberal.", a mai zis el.

În anul 2001, și-a folosit notorietatea pentru a strânge fonduri pentru victimele atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001, iar în 2006 și-a unit forțele cu Barack Obama pentru a denunța acțiunile armatei sudaneze în timpul dramaticelor conflicte civile din Darfur. Doi ani mai târziu, star-ul a fost numit "Mesager al Păcii" de către Națiunile Unite.

De menționat este și faptul că Clooney a decis, de asemenea, să doneze 1 milion de dolari pentru eforturile de reconstrucție și pentru a ajuta victimele după cutremurul care a distrus o mare parte din Haiti, în 2010. Cel mai semnificativ eveniment la care a luat parte fiind activist este protestul împotriva guvernului de la Khartoum în fața ambasadei Sudanului din Washington, din anul 2012. Atunci, el și tatăl său au fost arestați.

George Clooney a avut audiții eșuate timp de 12 ani! Cum a ajuns marele actor de astăzi și ce accident i-a schimbat complet viața

Femeia care i-a schimbat percepția despre iubire

George Clooney a fost renumit mare parte din viața sa pentru că fost un burlac convins, deși a fost căsătorit cu Talia Balsam între 1989 și 1993. El chiar a câștigat pariuri de 10.000 de dolari împotriva lui Nicole Kidman și Michelle Pfeiffer că va fi încă singur la 40 de ani.

Dar apoi, pe când se aștepta cel mai puțin la asta, s-a întâmplat și minunea: a întâlnit-o pe Amal Clooney (fosta Alamuddin), o avocată libaneză și britanică, în 2013.

"Am primit un telefon de la agentul meu, care mi-a spus: "Am întâlnit o femeie care vine la tine acasă și cu care te vei căsători"", a spus Clooney despre acel moment.

Actorul nu a crezut că va mai ajunge în fața altarului vreodată, dar asta s-a schimbat atunci când a cunoscut-o pe actuala sa soție, acum în vârstă de 44 de ani. Cei doi s-au văzut pentru prima oară la casa lui George din Italia, la cină. Un prieten comun le-a făcut cunoștință. Conexiunea dintre era mai mult decât evidentă, iar timp de câteva luni și-au trimis mail-uri constant unul altuia. Apoi, au avut prima lor întâlnire romantică la Londra, iar de acolo lucrurile au evoluat rapid.

Actorul a cerut-o în căsătorie pe frumoasa sa parteneră în anul 2014, iar câteva luni mai târziu, cei doi și-au unit destinele în Italia.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by laiba (@laibathelion)

"Adevărul a fost că am întâlnit această femeie uimitoare, care mi-a tăiat respirația. Era strălucitoare și amuzantă și frumoasă și amabilă. Am fost oarecum luat pe sus", a povestit vedeta.

George Clooney a avut audiții eșuate timp de 12 ani! Cum a ajuns marele actor de astăzi și ce accident i-a schimbat complet viața

"Nu puteam să dorm când eram despărțiți"

Amal Clooney, de asemenea, nu a crezut vreodată că va găsi un bărbat care să îi aducă împlinire sufletească. Ea a declarat, în trecut, că se obișnuise cu ideea că va rămâne singură pentru totdeauna. Dar iată că întâlnirea surprinzătoare cu faimosul actor i-a schimbat întreg parcursul vieții.

"L-am întâlnit pe George când aveam 35 de ani și începeam să mă resemnez cu ideea că voi rămâne singură. Apoi ne-am întâlnit și am început să ne ascundem în apartamentul meu din Londra și, foarte curând, am simțit că, indiferent de ce s-ar întâmpla, nu voi mai vrea să fiu cu altcineva. Nu puteam să dorm când eram despărțiți.

Și mi s-a spus că afișam un zâmbet special și înclinam capul când îi citeam mesajele sau scrisorile pe care le ascundea în geanta mea. Cinci ani mai târziu, nimic din toate astea nu s-a schimbat. El este persoana care are toată admirația mea și, de asemenea, persoana al cărei zâmbet mă face să mă topesc de fiecare dată", a mărturisit ea.

În plus de asta, ea a mai povestit, cu altă ocazie, că mariajul ei cu actorul este minunat:

"Căsătoria este minunată. Soțul meu este un partener incredibil de inspirațional și de susținător, iar noi avem un cămin care abundă în dragoste și râsete. Este o bucurie dincolo de tot ceea ce mi-aș fi putut imagina vreodată. Mă simt atât de norocoasă că mi-am găsit marea iubire în viață".

De menționat este și faptul că George Clooney și soția sa au un scop comun în viață, acela de a transforma întreaga lume într-un loc mai bun. În anul 2016, aceștia au decis să-și ducă eforturile filantropice la un alt nivel și au înființat Fundația Clooney pentru Justiție. Scopul ei este de a milita pentru justiție prin conștientizarea abuzurilor asupra drepturilor omului care au loc pretutindeni.

De la înființarea organizației, cuplul a depus eforturi pentru a-i ajuta pe cei nevoiași. Au construit școli pentru refugiații sirieni, au ajutat populația din Ucraina, au făcut o donație de 1 milion de dolari către Southern Poverty Law Center și multe altele.

George Clooney a avut audiții eșuate timp de 12 ani! Cum a ajuns marele actor de astăzi și ce accident i-a schimbat complet viața

Tătic la 56 de ani

După ce și-a întâlnit dragostea vieții, George Clooney mai avea un singur lucru de făcut pentru a se simți, cu adevărat, împlinit: să devină tată. Astfel că în anul 2017, el a făcut un alt pas important în viață. Atunci, a devenit tată pentru prima oară, chiar tată de gemeni.

"Suntem foarte fericiți și foarte emoționați. Va fi o aventură", a declarat el atunci.

Alexander Clooney și Ella Clooney au cinci anișori în prezent și adoră să-i fac farsei mamei lor, după cum declară artistul. În timp ce Amal Clooney se ocupă de educația și îngrijirea copiilor, George Clooney este cel care a preluat rolul tăticului amuzant.

"Toată treaba mea, de fapt, este să-i învăț lucruri teribile. Chiar îmi place să-mi învăț copiii să facă lucruri care să o șocheze pe mama lor", a povestit el.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amal Alamuddin Clooney (@amalclooneyofficial1)

‹ Vezi si